17-05-2010, 03:11
|
|
|
חבר מתאריך: 22.01.06
|
|
עבודה עם מקינטוש מול עבודה עם PC
בתקווה שאני לא אכעיס יותר מדי את האדונים הנכבדים שפרסמו את התגובות לגבי רכישת מחשב מקינטוש, אני קבלתי מהעבודה מק בוק פרו 2.4 עם שני גיגה זיכרון.
אני עובד כמורה לעריכה במספר בתי ספר, ויכולת כמו שיש למק, מבחינת יציבות, מגוון רמות העבודה - החל מתוכנת עריכה קלה ופשוטה אך מאוד מוצלחת (אפילו מצילה את סרטי התלמידים ע"י מערכת ייצוב של צילום רועד) ועד למערכת עריכה מעולה למקצוענים שעוברת בקלות את כול מערכות האויד והפרמייר 4 שנמצאות בחדרים הסמוכים.
אני חושב שאם ביחידת ההסרטה של דובר צה"ל הבינו שעדיף לעבוד עם מערכת שבנויה בצורה מלאה להתמודדות עם התוכנות הנלוות, גם למשתמשים פרטיים כדי לשקול זאת.
ולגבי המחיר. אכן נקודה כואבת, אני בתראומה קשה מעצם המחשבה על הרגע בו אאלץ להחזיר את המחשב לעבודה, ומאחר וכפי שאמרתי אני מורה, ולמורים אין עדין תקציבים לקנות מקינטוש, לא אוכל לרכוש אחר תמורתו, הרי שבדיוק כפי שאני סבור שצריכים להתייחס למורים בצורה יותר מקצועית, לבחור את המורים הטובים ביותר מכלל האוכלוסיה ולשלם להם משכורת גבוהה על מנת לקבל ביצועים טובים יותר - כך אני מודע לכך שעל מנת לקבל מחשב עם חומרהשאני יודע בדיוק איפה נבנתה, איפה הורכבה ובאילו תקנים מחמירים עמדה ועם תוכנה שאני יודע בדיוק האם היא מתאימה לדגם מחשב זה או אחר שברשותי - יש לזה מחיר.
עכשיו השאלה מבחינתי היא רק - כיצד לשלב בלוח הזמנים המטורף שלי עוד כמה שעות עבודה צדדית בסריקת שקופיות, המרת סרטי ווידאו ישנים, קלטות ונגטיבים למדיה דיגיטלית וכו' כדי לממן את רכש המק הבא שלי.
ואגב, לא, אני לא עובד של APPLE ואפילו לא של iDigital, אני מורה ברשת אורט, ומלמד מורים כיצד להשתמש בכלים שמציע המקינטוש לקידום החינוך בישראל.
|