31-01-2010, 04:44
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
איפה ישראל היפה
אינני מנסה להיות ה"שוטר של העולם" - אותי מעסיקה התנהגותם הבלתי ראויה , בלשון המעטה, של בני עמי. אני שואף שבני עמי ינהגו בצורה תרבותית גם בעיתות מלחמה. להלחם בחורמה ובעזות נפש, להגן על מדינת ישראל מפני תוקפיה ולא לפגוע, עד כמה שהדבר ניתן, באוכלוסיה המנסה לחיות באזורי הלחימה - בשעת הלחימה ובעיקר לאחריה.
אני תוקף כל מעשה הנעשה ב"חסות הכיבוש", שמטרתו להציק לאוכלוסיה הפלסטינאית, לעורר קוטביות, לנסות למנוע כל הסדר אפשרי, לדחוק את רגלי האוכלוסיה המקומית ובעיקר למרר את חייה המרים בלאו הכי.
מה שאיכפת לי הוא קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית - ללא כחל ושרק. מדינה חילונית המבוססת על ההיסטוריה והתרבות של עם ישראל לאורך כל הדורות, שתהיה חלק מהעולם הנאור (אם יש דבר כזה בכלל) ושתחיה על מוחה, כישוריה וכשרונותיה ולא על חרבה.
לבי לבי על הסבל העולמי - אבל כפי שנאמר "עניי עמך קרובים" , אני מתייחס לנעשה "מתחתם לאפי" ולמה שנעשה על ידי בני עמי או כנגדם. זה ממלא "כוס העוול" כמעט עד תומה.
באשר לסבלם של הנוצרים, שבקרבתנו - לעולם לא הבנתי אותם מדוע התחברו ל"כוחות הרשע" ושתפו ומשתפים פעולה כנגדינו יחד עם השואפים לרצחינו. מדוע לא נהגו כ"אחיהם" הדרוזים וחברו את ה"חזק" שבאזור. אולי מסיבות דתם הנוצרית הזוכרת את מה שעוללו היהודים לכאורה לישו. אולי כתוצאה מהיחס שפתחה הכנסיה הקטולית (בעיקר) כנגד היהודים וההסתה, מלאת השקרים. אולי סתם מהסידה בדמוגרפית, שהנוצרים התגוררו בארץ בתוך ישובים שמרבית תושביהם הם מוסלמים ולא בישובים "יחודים" שלהם עם רוב נוצרי, כפי שבנויים הישובים הדרוזים והצ'רקסים בארץ.
אני מקווה שבעקבות מה שקורה בעזה, הנוצרים הפלסטינאים, ישנו כוון ויבחרו בטוב במקום ברוע.
|