25-01-2010, 16:29
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לו הייתם אמריקאים - מה הייתה השקפתכם הפוליטית?"
אני אוהב מאוד את ארה״ב, בנעורי הגעתי אליה כמה וכמה פעמים כך שהארץ והעם לא היו זרים לי לגמרי.
אני חי כיום בארה״ב, כבר דיי הרבה שנים, הגעתי לפה כסטודנט וכיום אני עובד פה. אני לא חי בגטו ישראלי, מהחלטה, אני מאמין שאם אתה בארץ זרה אתה צריך לעשות מאמץ ולהתאים את עצמך לאותה הארץ ולא להיפך.
כל ההקדמה הזו באה לומר רק דבר אחד, שכיום, לאחר כל שנותי בארץ הזו, יש לי דעות נחרצות הרבה פחות עליה ועל העם האמריקאי מכפי שהיו לי כשהגעתי לכאן. אנשים שמעולם לא היו בארה״ב, שמעולם לא דיברו עם אמריקאי, לעיתים שאפילו לא מדברים אנגלית רצוצה, יש להם דעות נחרצות על המדינה הכל כך מורכבת הזו. זו שטות ודבר הבל. ארה״ב היא מדינה משונה מאוד, יותר נסיון חברתי עצום מעם והאמת, אני לא מתחיל אפילו להבין איך הנסיון הזה עובד. המון קבוצות שלכאורה לא רק שאין ביניהן דבר משותף, הן אפילו לא מחבבות האחת את השניה ועדיין יש איזה משהו, חמקמק וקשה מאוד להגדרה, שהוא ״אמריקאי״.
כותבים ואומרים המון שטויות על האמריקאים, שהם תמימים, מפונקים, טיפשים ובורים. מנסיוני הצנוע אפילו אחת מההגדרות הללו אינה קרובה אפילו אל המציאות. בכל פעם אני מופתע מחדש, לא אחת אני מתרגז מאוד, האמריקאים יכולים להיות בלתי מובנים לחלוטין, לפחות עבורי, להפגין אכזריות מפחידה בקרירותה כלפי כל מיני אומללים לעומת סלחנות מופלגת לטיפוסים שבעיני הם נאלחים וחפים מכל כנות.
בקיצור, למרות שיש לפעמים דמיון מפתיע, בעיקר בחיי היומיום, אני חושש שהשאלה עקרה וחסרת משמעות, צריך להיוולד, לגדול ולהתבגר כאמריקני ע״מ להבין. לי לפחות, אין את היומרה הזו.