לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: לו הייתם אמריקאים - מה הייתה השקפתכם הפוליטית?
שמרנים 1 14.29%
ניאוקון 3 42.86%
ליברטאנים 1 14.29%
ליברלים 1 14.29%
פרוגרסיביים 1 14.29%
מצביעים: 7. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-01-2010, 01:09
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
לו הייתם אמריקאים - מה הייתה השקפתכם הפוליטית?

שימו לב, עליכם שלא לקחת בחשבון אינטרסים ישראליים.

א. שמרנים - בדומה לשמרנים הנוצרים הקיימים בארצות הברית . מאפיין : די דומה למפלגות הדתיות בישראל אם כי הגדשים שלהם הם אחרים - מתנגדים להפלות, מתנגדים לדרוויניזם וללימודו בבתי הספר, תומכים בחיבור בין דת למדינה, מתנגדים לזכויות הומוסקסואלים וכו וכו וכו

ב. ניאוקון (new conservaties) - בניגוד לשמרנים הקודמים השמרנות שלהם מתייחסת לערכים האמריקאים ההיסטוריים - מאמינים למשל, בהפצת הדמוקרטיה ברחבי העולם, בהתערבות בנעשה בעולם על מנת לכוון אותו לדמוקרטיזציה, בכריתת בריתות עם גורמים רבי עוצמה, באיחודים כלכליים

ג. ליברטאנים - מאמינים בממשלה קטנה ככל האפשר ובכוחו של השוק הפרטי, כלכלית הם תמיד תומכים בהורדת מיסים ובקיצוץ תשלומי העברה למינימום ההכרחי. מאמינים שגדולתה של ארה"ב היא ביזמות הפרטית

ד. ליברלים - מאמיינים בזכויות הפרט, בזכויות המיעוטים, איכות הסביבה, תומכים בדיפלומטיה של דו שיח והשגת הסכמים

ה. פרוגרסיביים - מאמינים בממשלה גדולה ומהפכנית ובצמצום פערי מעמדות גם על חשבון התקדמות כלכלית, מאמינים שעל הממשלה להסדיר שווקים רבים יותר מכפי שהיא עושה היום. למשל - חינוך ציבורי לכל, שרותי בריאות ציבורים לכל וכו'

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-01-2010, 10:04
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ארה"ב = אי בודד, ענק, אוטארקי תודעתית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לו הייתם אמריקאים - מה הייתה השקפתכם הפוליטית?"

כמעט ציוויליזציה בפני עצמה (עם הרבה נימים מחוברים לשאר, אבל עדיין עצמאית). ישראל, וישראלי בעקבות כך, היא מחוז שהוא חלק מכמה ציוויליזציות שמצויות בסביבתה: מחוברת אליהם בעוקרי ענק ורקמות בלתי ניתנות להפרדה.

ולכן: לבקש מישראלי להניח מה הייתה השקפתו הפוליטית לו היה אמריקאי, זה כמו לשאול גבר-גבר האם הוא העדיף טמפון עם מוליך, טמפון בלי מוליך, תחבושת היגיינית, שילוב של ה-2 או שאולי הוא היה בוחר להוציא את הרחם ו"לגמור עם זה". אין לישראלי (אפילו לא לאחד שבילה שנתיים בארה"ב כבוגר) יכולת לדעת מי ומה הוא היה במידה והיה אמרי'קאי משום שלא גדל בסביבה ההיא ולא יכל לספוג יום יומית את מנת ההשפעה הסביבתית שמקבל האמריקאי.

אני במגע "אנטרופולוגי" מתמיד עם אמריקאים (בעיקר פלחים מסויימים) ומה שברור לי שהוא שהם כ,כ שונים ממני, עד כדי כך שאין לי יכולת להכליל אותי ואותם באותה קבוצה תרבותית, למרות הקרבה במראה, ביגוד ומנהגי אוכל.

ישן 25-01-2010, 12:22
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
לא הייתי מסוגל להבין כלל את הערבים והמוסלמים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לו הייתם אמריקאים - מה הייתה השקפתכם הפוליטית?"

הרי השלום נמצא בהישג יד ואיך הם לא הולכים על זה.

יש להם כבר 22 מדינות ערביות, למה הם לא מסוגלים לוותר ליהודים ואפילו להוסיף להם מעבר למה שהיהודים רוצים ולהעניק להם עוד על עוד ארץ אחת או שתיים, הרי רק טוב יצמח להם מזה ולכל העולם.

האם בשביל שטח כזה פיצי עושים כאלו מלחמות נוראיות?

למה לערבים לא מספיק את מכה וכל ערב הסעודית, ונדחפים להתפלל דווקא על המקום הכי מקודש לעם ישראל. מה חסר להם בכל ערב הסעודית?

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 25-01-2010 בשעה 12:24.
ישן 25-01-2010, 16:29
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06

אני אוהב מאוד את ארה״ב, בנעורי הגעתי אליה כמה וכמה פעמים כך שהארץ והעם לא היו זרים לי לגמרי.

אני חי כיום בארה״ב, כבר דיי הרבה שנים, הגעתי לפה כסטודנט וכיום אני עובד פה. אני לא חי בגטו ישראלי, מהחלטה, אני מאמין שאם אתה בארץ זרה אתה צריך לעשות מאמץ ולהתאים את עצמך לאותה הארץ ולא להיפך.

כל ההקדמה הזו באה לומר רק דבר אחד, שכיום, לאחר כל שנותי בארץ הזו, יש לי דעות נחרצות הרבה פחות עליה ועל העם האמריקאי מכפי שהיו לי כשהגעתי לכאן. אנשים שמעולם לא היו בארה״ב, שמעולם לא דיברו עם אמריקאי, לעיתים שאפילו לא מדברים אנגלית רצוצה, יש להם דעות נחרצות על המדינה הכל כך מורכבת הזו. זו שטות ודבר הבל. ארה״ב היא מדינה משונה מאוד, יותר נסיון חברתי עצום מעם והאמת, אני לא מתחיל אפילו להבין איך הנסיון הזה עובד. המון קבוצות שלכאורה לא רק שאין ביניהן דבר משותף, הן אפילו לא מחבבות האחת את השניה ועדיין יש איזה משהו, חמקמק וקשה מאוד להגדרה, שהוא ״אמריקאי״.

כותבים ואומרים המון שטויות על האמריקאים, שהם תמימים, מפונקים, טיפשים ובורים. מנסיוני הצנוע אפילו אחת מההגדרות הללו אינה קרובה אפילו אל המציאות. בכל פעם אני מופתע מחדש, לא אחת אני מתרגז מאוד, האמריקאים יכולים להיות בלתי מובנים לחלוטין, לפחות עבורי, להפגין אכזריות מפחידה בקרירותה כלפי כל מיני אומללים לעומת סלחנות מופלגת לטיפוסים שבעיני הם נאלחים וחפים מכל כנות.

בקיצור, למרות שיש לפעמים דמיון מפתיע, בעיקר בחיי היומיום, אני חושש שהשאלה עקרה וחסרת משמעות, צריך להיוולד, לגדול ולהתבגר כאמריקני ע״מ להבין. לי לפחות, אין את היומרה הזו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:40

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 13 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר