23-01-2010, 11:05
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ובכל זאת - יחסי אנוש הם לא ענין של "קח כסף - תן שרות""
פשוט לא נכון.
להתנהג בצורה אדיבה ומקצועית צריך להיות הסטנדרט\ ולא משהו שצריך להתפעל אם מופיע לו פתאום במוסך, מכולת או קיוסק.
להגיד תודה למשמרות הזהב, נהג, מלצר, שוטר או לכפוף שלך במשרד זה חלק מהלהתנהג בורה אדיבה ומקצועית. זה לא עולה כסף, זה יכול לשפר למישהו את המצב רוח, וזה גם נחמד ולבבי להודות לנותן שרות.
להפוך את כל זה למשהו לספר עליו בשולחן שישי או בפורום ציבורי זו בדיוק הנקודה שדיברתי עליה.
אתה רואה התנהגות אדיבה כמשהו ראוי לציון, ואני אומר שהלוואי והיינו רק מציינים לרעה את החפארים/נוכלים ולא מתעסקים בלהגיד כל הכבוד לשמש שזרחה גם היום.
השמש תזרח גם מחר, והאנשים צריכים להיות אדיבים גם מחר, זה עד כדי כך פשוט.
אפשר לראות את זה בצורה מובהקת כאשר ישראלי (ולא אמרתי ישראלי מכוער) חוזר מחו"ל, היום אולי פחות, אבל בעבר כשלסע לחול לא היה פשוט כמו לסע לפתח תקווה או אשקלון.
ישראלי היה חוזר מחול ומתלהב מהתורים השקטים, מהסדר המופתי, מהנקיון, מהשמירה על החוק.
דברים שבעיניי לפחות הם בדיוק כמו השמש שזורחת מדי בוקר, הופכים למישהו אחר לפליאה.
יא, איך זה שכולם עומדים בתור ולא דוחפים, ממש פלא.
יא, היינו בפארק ההוא והוא היה נקי, אין בדלים על הרצפה.
יא, קניתי כרטיסים לקולנוע, התחרטתי והחזרתי אותם וקיבלתי כסף בחזרה.
ועוד דוגמאות שמוכיחות כמה הישראלי הממוצע הוא עבריין מטבעו, ורואה בהתנהגות נורמטיבית לחלוטין משהו שצריך לחזור עליו ולספר אותו לחברה.
ישראלה שומע ? הלכנו היום לאכול במסעדה, פתחו לנו את הדלת, שאלו מה שלומנו , עזרו לנו לשבת ליד השולחן, הגישו לנו בזמן את המנות בלי לטעות, באו ושאלו אם הכל בסדר, שמרו איתנו על קשר עין כאשר ביקשנו עוד כוס מים, ואפילו פינקו בקינוח נוסף על חשבון הבית בגלל שהחשבון שלנו היה מכובד.
אולי חלק מהקוראים ישאלו איפה אכלתי בשביל ללכת בעצמם לקבל את החוויה המופלאה הזו.
אני משתדל ללכת רק למקומות שכאלה, ולהחרים את המקומות האחרים.
פרספקטיבה זה הכל. בארץ הגמדים אדם ממוצע יראה ענק, ובמקום נורמלי, הוא יהיה כאחד האדם. רגיל לחלוטין.
john reese
|