20-01-2010, 19:07
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.06
|
|
עזרה ברכישת מחשב ומס' מוצרים נלווים.
שלום רב.
- המחשב של האחיות שלי סיים את הקריירה שלו, והגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. המטרות שלו הן פשוטות להפליא. לכן אני משער שהוא לא אמור לעלות הרבה כלל וכלל. התקציב הוא 1500 ש"ח, אבל אם אתם חושבים שצריך להשקיע יותר מכך - שיהיה 2000 ש"ח, אבל לא מעבר. ובכן, הן משתמשות רק באינטרנט לרוב (מסנג'ר, אייסיקיו, פייסבוק וכו'). אחותי הקטנה רוצה שתהיה לה האופציה להתקין ולשחק בסימס, וגם מורידה סרטים וסדרות באיכות DVDRIP בעיקר. הן גם עושות עליו "עבודות" בין היתר (שימוש בפוטושופ ובמיקרוסופט-אופיס). אני אשמח אם המחשב יכול יהיה להריץ גם סרטים וסדרות ב-720p בצורה חלקה. יש למשל קבצים כאלו ששוקלים כ-8 ג'יגה, שיתמוך גם בהם בצורה חלקה. כפי שאתם רואים, הדרישות לא גבוהות. הן גם שומעות מוזיקה בין היתר. אני חושב שעדיף כונן קשיח של חצי טרה, בבקשה. עדיפות למחשב שקט, המחשב הקודם שלהן נהם 24/7 וזה פשוט נמאס. אין צורך במסך, או בשאר הציוד הנלווה (כלורמ אין צורך במקלדת, עכבר וכו'). כמעט שכחתי לציין שחובה צורב DVD. ואנא מכם, בבקשה שיהיה צורב טוב ולא מעפן (למשל עם המחשב החדש שלי שקניתי לפני מס' חודשים, קיבלתי חרא צורב).
- אני צריך מדפסת חדשה, שתהיה משולבת עם סורק ומכונת צילום. אופציה שחשוב שתהיה למדפסת - להדפיס תמונות ממצלמה דיגיטלית. אני גם מעוניין לדעת מהו מחיר הדפים המיוחדים להדפסת תמונות. בבקשה לא להביא משהו מוגזם במחיר, כיוון שמדובר סה"כ בהדפסות סטנדרטיות... עבודות לבית הספר ותמונות ממצלמה דיגיטלית. אני לא צריך מדפסת באלפי שקלים, קחו זאת בחשבון. הבנתי שלא מומלץ לרכוש מדפסת משולבת עם מכונת צילום. במידה שזה נכון, אז אשמח לקבל המלצה על מדפסת שמשולבת רק עם סורק. הדפסת תמונות ממצלמה דיגיטלית היא עדיין אופציה חשובה שתהיה למדפסת! אין לי תקציב מוגדר כיוון שאני לא יודע מהו טווח המחירים. אני כמובן לא מצפה שתכתבו את המוצר הכי טוב בשוק, ולא מעוניין במדפסת משולבת שעולה אלפי שקלים...
- אני זקוק לשני כוננים קשיחים חיצוניים. אחד שיהיה של טרה עם ספק כוח חיצוני, חברה מוכרת וכונן שהוכיח את עצמו כיעיל ושמחזיק מעמד. כונן נוסף שיהיה של חצי טרה, בלי צורך בספק כוח חיצוני! חשוב לי שהכונן של החצי-טרה יהיה נוח מבחינת ניידות, ולכן הצורך שיהיה ללא ספק כוח חיצוני. שוב, גם כאן אני לא מחפש את הטופ שבטופ, ולא מתכוון לרכוש סתם את המוצר הכי יקר...
- אל פסק טוב, שיכול להגן על המחשב ועל המסך בו זמנית מפני הפסקות חשמל ונחשולים למיניהם. גם כאן אני לא יודע מהו טווח המחירים המוגדר.
בתודה מראש...
|