לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-01-2010, 13:44
  הפוסל במומו הפוסל במומו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.07
זה סוג של הגנה עצמית מצרית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מצרים נגד חמאס: התקפות במסגדים ובעיתונים"

מצרים מאוד רגישה לדעת הקהל הפנימית והערבית. החמאס טוען שהם מרעיבים את עזה, המצרים מגיבים
בסוג של ספין תקשורתי המאשים את חמאס. דבר אחד בטוח: נושא קיר הפלדה המצרי עלה לסדר היום
הערבי - זה מה שחמאס רצה, אולם לא בטוח שבאופן שחמאס תכנן.
יש כאן מאבק מרתק ומורכב בין חמאס למצרים במטרה להשיג הישגים צבאיים ומדיניים, המתנהל כולו באמצעות
התקשורת. אני חושב שישראל צריכה לקבוע עמדה ברורה בסוגיה מי אנו רוצים שישלוט ברצועה, אחרת שוב
נהיה במצב שאנו מגיבים ולא מובילים.
למעשה, זה מהלך לא תהליך לא פחות דרמטי מ"עופרת יצוקה".
באשכול אחר כתבתי מה לדעתי האינטרס הישראלי: לתת לרצועה להישאב לתוך מצרים ע"מ שתהפוך מצרית. לומר באופן ברור "אין לנו קשר עם הרצועה, מבחינתנו אין בעיה שכל האספקה תעבור ממצריים".
זה יכריח את המצרים לפתוח את מעבר רפיח לתנועה חופשית של סחורות ואנשים כאשר אנו סוגרים את המעברים אצלנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-01-2010, 19:12
  אחד_שבא_והולך אחד_שבא_והולך אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "רק אצלנו לא ערים לעמדה הזו"

דעה טיפשית לדעתי.
אנחנו צריכים כעת לתמוך במצרים. אם בעקיפין או במישרין. הם בעצם נלחמים את המלחמה שלנו, או לפחות, עוזרים לנו במלחמתנו כנגד החמאס. ברגע שנזרוק את האשמה על המצרים, כל היחסים יתחילו להדרדר יותר. אפילו כרגע, אלמלא מובראכ, אי אפשר היה לדעת איך היו מתנהלים היחסים בין מצרים לישראל. המצרים לא ממש מתים עלינו, כמו שאר הערבים, אבל..בדיוק בשביל זה יש את ה"אינטרסים המשותפים".

שאומרים "למצרים וישראל יש אינטרסים משותפים" מתכוונים בדיוק לכך. שנינו כעת עכשיו מנסים להוריד את החמאס מגדולתו ברצועה. המצרים יודעים בדיוק מה שאנו יודעים, שהחאמס הוא הגורם הראשי למה שהולך ברצועה, וכל מדינה, בדרכה, מנסה לעצור את השליטה המוחלטת שלו ברצועה.
מצרים, כמובן בסיוע אדיר של ארהב (אם זה עסקאות אמלח או סיוע כספי אחר), בונה את הגדר הזאת ובעצם מקלה עלינו במאבק כנגד הברחות האמלח.
אל שכח שלמצרים יש את האח"ס במצרים, שהם בעצם ה"מודל" של החמאסיניקים, וכל עלייה של החמאס בעצם גורמת לעלייה של האח"ס במצרים, דבר שהמצרים מאוד לא רוצים שייקרה, ולכן כל פעם שיש אירוע כזה או אחר עם החמאס, המצרים קוטלים אותם ואת האח"ס שישר מרים את ראשו במצרים.

בקיצור, המצב עכשיו הוא מעולה לנו. מצרים מוכיחה לנו את נאמנותה, כמובן באופן חלקי, כמו שאמרתי, כל מדינה דואגת לאינטרסים שלה. ואל לנו לזרוע מלח על המצב כעת. עלינו לתת למצרים להמשיך בפעלתונה, ויחד איתה יצטרפו שאר מדינות המחנה המתון (כווית, ירדן, סעודיה וכו) על מנת ליצור חזית כנגד החמאס.
אנו צריכים להראות את תמיכתנו במצרים, כמובן באופן לא גלוי וישיר מדי, אבל הדבר שאנחנו צריכים זה לזרוק את האחריות הרצועה על מצרים, זה פשוט יהרוס הכל.
ישן 09-01-2010, 21:18
  rocketman25 rocketman25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מצרים נגד חמאס: התקפות במסגדים ובעיתונים"

שאלה עקרונית:
ישראל נסוגה מרצועת עזה והתייצבה על הגבול עם הרצועה. אנחנו אפילו כבר לא נמצאים על הגבול הבינלאומי שעובר על ציר פילדלפי, אף שעל פי הסכם השלום עם מצרים זהו הגבול בין מצרים לשטח בריבונות ישראל.
כיום מתרחש עימות הולך ומדרדר בין הפלסטינים ברצועה לבין מצרים. האם מצרים יכולה על פי הדין הבינלאומי לתקוף ברצועת עזה כפי שישראל עשתה עד כה בהזדמנויות ובהיקפים שונים?
אני לא זוכר מה המגבלות על ציוד צבאי שמותר למצרים להכניס לסיני כדי שתוכל להשתמש בו נגד הרצועה, אבל מכיר שיש להם גדודי חי"ר ורק"מ ומסוקים (אבל לא חושב שמותר להם להכניס מטוסי קרב) וגם ספינות מהצד הימי. מטחי ארטילריה יכולים להיות תגובה שקל למצרים להפעיל (כפי שצויין פה, להם אין בצל"מ).
האם המצב העניינים בין ישראל למצרים, ישראל יכולה לקבל מתקפות רציניות של מצרים על הרצועה כ"כ קרוב לשטח ישראל?

ישן 09-01-2010, 22:19

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "סוגיה מעניינת. נדמה לי..."

ברור שלא מצויין שלמצרים אין זכות לפעול בעזה. פשוט מוגדר קו הגבול בין מצרים לארץ ישראל והוא עובר בציר פילדלפי. עד שיהיה הסכם שלום בין ישראל לפלסטינים שמסיג את האחריות/ריבונות הישראלית מהרצועה ויו"ש (בהסכם השלום זה מוגדר כאוטונומיה), רק לישראל יש זכות להיות מהצד המזרחי של הציר.
לגבי הגבלת הכוחות, נכון שזה חלק מהותי מהנספח הבטחוני בהסכם, אבל הסכם זה כבר נפרץ! ישראל כבר אישרה למצרים להרחיב את מסגרת הכוחות שלה בסיני לפני כמה שנים, בתירוץ המצרי של כוחות מעטים מדי להתמודד עם התגברות הטרור והתארגנויות הטרור בסיני, כביכול לטובת ישראל. אני לא מכיר שפריצה זו להסכם עוגנה בעדכון חתום להסכם השלום ובוודאי שלא שולבו הטבות מקבילות לישראל.
אני גם סבור שמצרים רציונלית לא תנקוט צעדים חד צדדים, אבל מה אתה חושב תהיה התגובה המצרית לאחר מתקפה פלסטינית בה יהרגו "יותר מדי" אזרחים/חיילים מצריים? דעת הקהל המצרית עלולה לתבוע תגובה מצרית שהשלטון המצרי לא ירצה לממש אבל לא תהיה לו ברירה.
כידוע לך לישראל זה קרה לא מעט פעמים, אז זה לא חזיון נפרץ.

ישן 09-01-2010, 22:53

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "התכוונת למדינת ישראל, ולא..."

דווקא לא. התכוונתי לארץ ישראל כי זו ההתייחסות הבינלאומית (כולל בהסכם השלום עם מצרים) לקו הזה.
הוא מכונה קו הגבול בין סיני (או מצרים) לארץ ישראל (או Palestine) ונקבע עוד במאה ה- 19 (לראשונה ב- 1840 ואח"כ עבר תיקון ב- 1896) וההתייחסות אליו בזמן הגדרתו הייתה בין מצרים שהייתה בשלטון בריטי לבין האימפריה העותומנית ונועדה להבטיח את שליטת בריטניה על שתי גדות תעלת סואץ.
מדינת ישראל קמה הרבה אחרי שהקו הוגדר, ולמגדירי הקו ממש לא היה משנה לכמה ישויות יחולק השטח שממזרח לקו ואילו מדינות יהיו בו.

לגבי הערכתך את מה שיקרה, אני נוטה להסכים, כי יש לזה גם הגיון.
אני רק מקווה שיש מי שחושבים על התרחישים הללו במשרדי החוץ, הבטחון וראש הממשלה, כדי שהמתווה והכללים לאירועים כאלה יוגדרו מראש ושלא ניכנס ב"הפתעה" למצב בו המצרים מודיעים שבעוד שעה ישלחו מטח טילים ופגזים על רצועת עזה. היו בשנה האחרונה כל כך הרבה מפגשים בין ישראל למצרים (בד"כ תחת הכסות של התייעצויות על גלעד שליט), אז אני מקווה שדיברו שם גם על הדברים הללו, כי הפלסטינים הוכיחו יותר מדי פעמים למצרים שהם כבר מזמן לא רק הבעיה שלנו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר