26-12-2009, 20:13
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
כוחות צה"ל בשיתוף השב"כ ביצעו במהלך ליל שבת, פעילות ממוקדת במרחב העיר שכם לתפיסת מעורבי פיגוע הירי הקטלני ביום חמישי האחרון, בו נרצח תושב שבי שומרון, מאיר אבשלום חי ז"ל, בעת שנסע ברכבו בדרכו לביתו. במהלך המבצע נהרגו המחבלים ראאד סורכג'י ,עסאן אבו שרח וענאן צובוח אשר היו מעורבים בהוצאת הפיגוע לפועל. במהלך הפעילות בה נהרג ענאן צובוח, נחשף על גופו אקדח וכן נמצאו שני כלי נשק מסוג M-16 ואקדח נוסף בעל מחסניות תואמות במקום המסתור בו שהה.
אלוף פיקוד המרכז, אבי מזרחי, אמר כי "צה"ל והשב"כ יפעלו במלוא הנחישות כנגד אלו השואפים לפגוע באזרחי מדינת ישראל ובכוחות הביטחון ולא ישקוטו עד אשר יבוא חשבון עם כל המעורבים בפיגוע הרצחני".
שמות שלושת הפעילים שנהרגו במבצע:
נאדר/ראאד עא גבאר מחמד סורכג'י, בן 40, תושב שכם, פעיל תנזים, כלוא לשעבר. טרם מעצרו בשנת 2002 נחשב לבכיר מבוקשי גדודי אל אקצא והשתתף בפיגועים רבים, הכנת מטענים והקמת מעבדות חבלה בשכם. נכלא באפריל 2002 ושוחרר מהכלא בינואר 2009.
עסאן פתחי נאיף אבו שרח, בן 40 תושב שכם. עסאן כלוא לשעבר משנת 1990 על רקע בטחוני. הינו אחיו של נאיף אבו שרח, שהיה ראש התנזים הצבאי בשכם שפעל לביצוע פיגועים רבים, בינהם הפיגוע בנווה שאנן בו נהרגו 23 ישראלים, עד למותו במבצע של כוחות צה"ל ב26 ליוני 2004. האח נאיף הסתתר בסליק חפור יחד עם חברי חולייתו ונהרג שם.
ענאן סלימאן מוצטפא צובוח, בן 36 תושב שכם. ענאן הינו פעיל "שוהדא אל אקצא" שהיה מעורב בפעילות צבאית נרחבת במסגרת חוליית תנזים צבאית בקסבה של שכם, שהונהגה על-ידי נאיף אבו שרח, עד למותו של האחרון. ענאן עסק בסחר והספקת אמצעי לחימה לפעילות חבלנית עויינת. במהלך ניסיון המעצר של ענאן הלילה בביתו בשכם, נהרג ענאן בעת היתקלות עם כוחות צה"ל, עת שהה בסליק בביתו. כמו כן, בסליק נמצאו אמצעי לחימה רבים. ענאן נכלל ב"הסכם המבוקשים" (שנחתם בין ישראל לרשות הפלסטינית ביולי 2007 ובמסגרתו הפסיקו כוחות הביטחון הישראלים לרדוף אחרי מחבלים בתנאי שיפסיקו לעסוק בטרור וימסרו את נשקם. ישראל ממשיכה לקיים את ההסכם, ואף הרחיבה אותו, למרות שכבר חודשיים לאחר החתימה עליו היה ידוע בשב"כ שחלק מהמבוקשים חזרו לפעילות חבלנית) ופעילותו במסגרת החוליה הינה חריגה בוטה מן ההסכם.