20-02-2010, 23:22
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.08
|
|
מכיר, מתקשה להאמין
על הנייר, עיריית תל אביב בשיתוף נדיר עם גופים ירוקים הכינו למה שמכונה "תוכנית צפון-מערב" עבודה שהיא ממש ימות המשיח. זה לא רק המרחק מקו המצוק (שיהיה גדול בהרבה ממה שמחייב החוק). זו אמורה להיות שכונה מאוד אקולוגית. למשל, לפי התוכנית, כל הבנייה החדשה תתאפיין באגירת מי גשם ושימוש במים שנפלטים מהמזגנים להשקייה. זה נכון ללפני כמה שנים, כשהוצגה התוכנית. איכשהו, אני לא רואה את זה קורה.
300 מטר מהחוף - המשמעות היא שמכל השטחים האדירים האלה, ליזמים תישאר רצועה על כביש לוי אשכול, ובהמשך ברחוב 2040. זה לא מספיק לשכונה, בטח לא לרובע שלם. ואומנם, בישיבות האחרונות שהפרוטוקולים שלהם פורסמו, כבר מדברים על 250 מטר. ופה ושם, נקודתית כמובן, הרצועה מצטמצמת למשהו הרבה יותר צר. ומבקשים היתר לעוד יחידות דיור, ועוד בנייה. ומגדירים את האיזור היפה הזה "שטחי בור", כלומר איפשהו, בתת מודע של כל המעורבים בעניין, עוד לא התבגרנו מעידן הביצות והקדחת שיש להלבישן בשלמת בטון ומלט. בקיצור, יהיה עצוב.
מוזר שכל זה מתחיל ממטבע קטן אחד. אגב, אפשר להירגע: כמו שכתבתי מהרגע הראשון - הוא הולך לאן שהוא אמור ללכת. סתם, עניין אותי לנסות לפצח את מהותו וזהותו לפני שאני נפטר ממנו. ההימור המושכל הנוכחי שלי אומר שהכיתוב אומר "מזל", בכתב דמוי-ארמית כלשהו. לכן אולי זה לא מטבע עובר-לסוחר, אלא משהו שהוכן במיוחד למטרות טקסיות. סתם, ניחוש פרוע.
|