שלום סירפד, ישראל היא מדינה קטנה שמוקפת בהרבה מדינות אוייב שרובם הגדול אינו ידיד לנו, גם אירופה נעשית יותר ויותר פרו ערבית וחלקם בפירוש עויין למדינת ישראל, תראה איך מדינות רבות באירופה עומדות בתור להכיר במדינה פלסטינית. בקרוב הם עשויים לפנות למועצת הביטחון ולבקש להכיר בהם כמדינה בגבולות 67, וארה״ב הידידה הגדולה שלנו עלולה לא להטיל ווטו על הצעה זו.
אין לישראל את הלוקסוס לבחור לעצמה ידידים, ואנו צריכים לעשות מאמץ גדול לגייס מדינות רבות ככל האפשר שיתמכו בנו, ובראש ובראשונה רוסיה וסין. רק הם יכולים לעזור לנו והיה וארה״ב תפעל נגדנו.
נו, מה יש לומר, רק סין תעזור למנוע מדינה פלסטינאית. קרא כאן מה אומרים הסינים (שר החוץ הסיני, בחודש האחרון, ורק כדי לעזור לך ולאחרים, הדגש הוא "סין תתמוך במטרה הצודקת של מדינה פלסטינאית כמו תמיד" (וזה אתר רשמי של משרד החוץ הסיני)
http://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/zxx.../t1205115.shtml
לדעתי, בשנתיים הקרובות הנשיא האמריקאי יעשה מה שהוא יכול על מנת להקים מדינה פלסטינאית, זאת תהיה המורשת שלו, והשיא של הכהונה שלו, כדאי שנתכונן ויפה שעה אחת קודם.
אם המהלך של הפלסטינאיים להכרה בהם כמדינה יצליח, אנו עלולים להכנס לתקופה קשה מאד בארץ. רק רוסיה וסין יכולות למנוע מהלך זה, ולכן אנו חייבים לחזק את הידידות גם עם סין וגם עם רוסיה. ראשי המדינה של רוסיה וסין ביקרו בארץ ומנסים לפתח יחסים טובים עם ישראל.
רוסיה הייתה יכולה למכור את ה-S-300 לאיראן אבל הם ביטלו את ההזמנה והשמידו את הסוללות שיועדו להם, ככה מתנהגים ידידים. אשר לסין לא זכור לי עיסקת נשק שסין עשתה עם מדינת אויב לישראל. זאת בדיחה? או שאיראן וסוריה הן ידידות של ישראל ולא הודיעו לי? חיזבאללה וחמאס משתמשים בנשק שרפאל מפתחת, ומצרים , טוב נעזוב את מצרים בצד...
יתרה מזאת לסין קשרים טובים בישראל ואני מקווה שיחסים אלו ישתפרו.
אחת הדרכים לשפר יחסים אלו לתועלת שני הצדדים, היא ע״י עסקאות נשק, השאלה היא האם יש להם מערכות נשק שאנו היינו רוצים לרכוש. לדעתי לאחר התוצאות העגומות של המלחמות האחרונות התשובה היא בגדול כן. מהם סוגי הנשק שצריך, אם תרשה לי אכתוב את עמדתי בנושא זה.