12-12-2009, 21:51
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
בהינתן מספיק זמן ואמצעים ניתן לשבור כמעט כל מנעול
הנחת יסוד: בעתיד, הרוסים היו שמחים לו התעשייה שלהם תדע ליצר מל"טים בהתאם לדרישות שהם מגדירים.
כשיש לך המטוס - שמיש ותקין אפשר להפיק ממנו מידע יקר ערך.
אתה מצביע על החלק האלקרוני - כשיש לך הכרטיס בידיים, אתה יכול להבין הרבה מאוד.
אם ממש תתעקש להעתיק אפשר להעתיק מעגלים אלקטרוניים. מן הסתם תטען שהיום רב האלקטרוניקה מוכללת ברכיבים custom made. גם המעבד וגם הזכרונות הבלתי נדיפים (שם יושב קוד התוכנה) סביר כי מוכללים ברכיב. עדין אם הרוסים יקבלו spare לא בלתי נמנע לחלץ את סוג המעבד (אפילו בסריקה ברכיב, פעולות זהוי, מציאת מודול שנראה כמו המעבד והשוואתו ל- cores מצויים בשוק. לאחר מכן, לקרוא את הזכרון הבלתי נדיף ולחלץ את קוד התוכנה (אמנם שפת מכונה).
מרגע שיש לך את המעבד - אתה מבין מה קוד המכונה אומר.
בקצור: מה שאני מצפה לו הייתי נדרש לבצע הנדסה לאחור:
1) השגת חלקים וכרטיסים עודפים (חלקי חלוף).
2) הפרדת החלקים בכרטיס שהם צפויים (ספק כח, trancivers, ...)
3) הבנת הקשרים בין כרטיסים.
4) מציאת הרכיבים הבדידים שהם הזכרון קוד (נניח ב-NOR FLASH או EEPROM) והמעבד.
5) אם רכיבים בדידים הפתרון קל יותר.
6) אם מוכלל ברכיב custom made - לזהות אותו.
7) לפרק אריזה ולהסתכל במיקרוסקופ - לנסות לזהות בלוק שהוא כנראה המעבד ולזהות בלוק שהוא הזכרון קוד.
8) בלוק זכרון צריך להראות כמבנה מחזורי וזכרונות בלתי נדיפים בנויים אחרת מזכרון נדיף.
9) השוואת בלוק המעבד לבלוקים של יצרנים עקריים (אין באמת יותר מדי).
10) הייתי נעזר בעובדים רוסיים של חברות רב לאומיות על מנת לקבל אינפורמציה.
11) מרגע שזהות המעבד ידועה - יש לך את כל הספרות אפילו באינטרנט ואת קוד המכונה (איך לתרגם את ה- "0", "1" שתקרא בזכרון).
12) לקרוא מערך זכרון לא ממש קשה - אפשר להתחבר אליו דרך פרובים חיצוניים (אתה מסובב גלגל שמתקדם במיקרונים בכוון X,Y לכמה סבובים).
13) הזכרונות מגיבים בקלות לפולסים חשמליים בקוי הכתובת, בקרה - פעולות לא קשות מדי יתנו לך את תוכן הזכרונות.
14) תרגם לקוד assembly, הושב צוות תוכנה מנוסה ותקבל את התשובה מה יש שם.
15) לאחר מכן, הסתכל על הפריפריה של המעבד ובנה את הפאזל.
למען הסר ספק, אינני עובד בתעשייה בטחונית, לו הייתי משתתף הפתוח מזל"טים לא הייתי מעז לכתוב על כך באינטרנט. מה שכתבתי אלו צעדים שאני הייתי עושה לו הייתי נדרש להנדסה אחורה.
ברור לי שכשיש קוד של 20 שנות אדם שעבדו עליו העבודה היא קשה ומפרכת.
16) הבן איך התקשורת מתחברת, הבן איך מתחברים הגלאיים, מאיזה סוג הם?
17) בנה תמונה איך הכלי הזה עובד.
אתה לא חייב Copy exact אתה יכול לתת את זה לתעשייה המקומית ולבקש מהם משהו דומה.
התהליך יקר אבל אפשרי.
אני תקווה שלאור הרמה הטכנולוגית הגבוה שיש לרוסים (כשחלק מהצלחת ההיטק הישראלי מקורו בתעשיה הרוסית והאוניברסיטאות שם בשנות ה-90) מי שאישר את המכירה לקח הכל בחשבון. שקל מה המשמעות של כלי בידיים שלהם. לקח בחשבון שבהינתן מספיק זמן ומשאבים כל מנעול ניתן לפרוץ. בדק ספקים אחרים של טכנולוגיה דומה שיש ברצונם לספק לרוסים. שקל שיקולים רחבים (סתם שליפה מהמותן, אנחנו ניתן כלי שיעבור הנדסה אחורה, אתם תשהו את ה- S300 למדינה מאוד מסויימת משך 10 שנים). אני מקווה שמי שאישר בדק היטב מה הגרסאות הניתנות, אם יש אסים בשורוול אזי הם נאסרו למכירה בלי קשר לכמה החברה הישראלית רוצה לבצע את המכירה.
|