24-11-2009, 18:11
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
במדינת ישראל הגיוס הוא חובה על פי חוק, שאני אישית חושב שהוא חוק אידיוטי ולא יעיל,
כי מי שרוצה להתגייס יהיה חייל הרבה יותר פרודוקטיבי ומועיל מאשר אלה שלא רוצים להתגייס ומחממים את התחת בשק"ם.
מעבר לזה, ברגע שגוייסת (ובהנחה שלא ניסית להשתמט) אתה עובר שרשרת חיול,
שרשרת החיול כוללת מבדקים, חיסונים, מדידות שונות, וכן גם בימינו, דגימות ביומטריות,
כשאני הייתי חייל לא היה ד.נ.א אבל היו צילומי שיניים וטביעות אצבע שנלקחו ממני,
הנחמה הקטנה שלי אולי היא שאז הכל היה על ניירות ותיקיות, וסביר להניח שהמידע הזה לא ממוחשב כמו היום (מה שהופך אותו לפגיע יותר).
אין לנו שום ידע מה קורה עם המאגרים הצבאיים, אני כן יודע מדברים ששמעתי שלמרות שהמאגר לא הודלף
כן אפשר לדלות כל מיני סוגי מידע ממנו באמצעות קשרים בשלישות, ובמדינה כמו שלנו, מי שרוצה מוצא.
לגבי השאלות שלך:
ציטוט:
האם יש ביכולתי לסרב לבדיקות האלה?
|
יש ביכולתך כאדם יכולת לסרב לכל דבר, השאלה היא האם תהיה מוכן להשלכות,
סירוב להבדק מן הסתם ייחשב כסירוב פקודה על כל המשתמע מכך.
ציטוט:
מה הדין אם אני מסרב לבצע אותם?
|
אתה יכול לשאול את השאלה הזו בפורום מתגייסים וסדירים בפרש,
אני למען האמת לא יודע לענות לך בוודאות, אם אני צריך לנחש הדין הוא מאסר בכלא צבאי (כל עוד אתה במסגרת הצבא)
ציטוט:
האם לדעתכם הצבא עושה בו שימוש אחר ממה שהוא מצהיר?(במקרה של מוות או חטיפה
|
דעותיי הן לא פופולאריות, לכן אני נזהר בהן, למרות שהיו דברים מעולם בצבאות ממדינות שונות,
במדינת ישראל אין לנו סיבה לחשוד שהצבא השתמש במאגרי המידע שלו לצרכים פסולים,
באותה נשימה, צריך להגיד גם שהעולם שלנו והצבאות שלו הם כלי שחמט בידיים גדולות ממה שנדמה לנו שאנחנו יודעים... אז לך תדע
ציטוט:
מה דעתכם על הדרישות הללו?
|
לדעתי במסגרות בטחוניות הדרישות הללו לגיטימיות, דהיינו צבא\משטרה,
לא חסרים לנו סיפורי זוועה על חלקי גופות שזוהו באמצעות דנ"א או שיניים, או דברים אחרים,
יחד עם זאת, מדובר ב"עשיית חיים קלים" לצבא, שכן ידעו לזהות קורבנות גם לפני כל הטכנולוגיה הזו,
ומה גם שדנ"א אפשר להשוות עם קרוב משפחה, אבל ניחא.. תגיד תודה שאתה מתגייס לפני עידן השבב המושתל, כי זה ממש מגיע אוטוטו...
בסופו של יום, הנושא העיקרי כאן הוא הקמת מאגרים אזרחיים,
אזרח שאינו אסיר \ חייל \ שוטר או איש אבטחה ממשלתי, לא צריך להסכים
למיפוי ביומטרי של גופו, הוא אינו חייב מאומה למדינה מלבד תשלום מיסיו ושמירה על החוק.
הגוף שלנו שייך אך ורק לנו, ואנחנו נחליט מי יעשה איתו מה - כי זו זכות שאף מדינה לא יכולה להעניק או לקחת, זו זכותנו המולדת כבני אדם.
|