לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-11-2009, 23:20
  סלעי סלעי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "אם אני לא טועה, מדובר בגרסא..."

למשל זה:
Russian-Chinese defense cooperation is marked by dwindling orders and sensational scandals. A March 2009 media leak revealed that Moscow wanted to refuse to sell a large consignment of Sukhoi Su-33 Flanker-D fighters to Beijing for fear that China would make pirated copies, just as it had previously pirated the Su-27 Flanker fighter.

Pirated copies and industrial espionage are probably the only way out for China, analysts say. The United States and Europe imposed an arms delivery embargo on China after Beijing brutally suppressed the Tiananmen Square protests in June 1989. Washington is also exerting pressure on Israel to follow suit.

"Instead of inventing something new, the Chinese simply steal. This is the pillar of their defense industry. Their ships, for example, are a curious blend of Russian and Western technology," said Alexander Khramchikhin, an analyst with the Institute for Military and Political Analysis.

This explains some scandals involving Chinese agents in the U.S. defense industry.

"Russia is still prudent enough not to sell fifth-generation fighters and other advanced technology to China. I really hope this policy will continue," Khramchikhin said.

מכאן:
http://en.rian.ru/papers/20091127/157011327.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-11-2009, 00:54
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "אם אני לא טועה, מדובר בגרסא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
אם אני לא טועה, מדובר בגרסא של ה J 10, לא בפלטפורמה חדשה לגמרי כמו שמפנטזים בכל מיני אתרים.

דובר ספציפית על מטוס קרב "חמקן" חדש דור 4 סיני (כלומר דור 5) שיעלה על F-22 בביצועים ויכנס לשירות מבצעי בעוד 8-10 שנים. אב טיפוס צפוי להמריא בעוד כשנה. (אני מצטט מהזיכרון.) כלומר לא מדובר ב-J-10B אלא מטוס חדש לגמרי.
ציטוט:
קוראי הרוסית שביננו אולי יוכלו למצוא התייחסויות ספציפיות (ולהעשיר גם את היתר) לחששות רוסיים מהעתקה של טכנולוגיות רוסיות על ידי הסינים (שעושים זאת כל הזמן כמובן) בהקשר הזה ועל כן אי מכירה על טכנולוגיות מפיתוחים רוסיים מקבילים.

J-11B הוא העתק של Su-27MK, אם אינני טועה, ששולבה בו אוויוניקה סינית. יש גם מעצץ סיני לפתח מקביל של Su-33, שספרות עליו נרכשה באוקראינה. אבל טכנולוגיות חדשות (כמו מטוס קרב דור 5, למשל) הסינים לא יקבלו, והם גם לא רוצים לרכוש אותן, אלא רוצים לפתח אותן בעצמם (לפעמים עם העזרה מחו"ל, כמו במקרה של J-10 ו-L-15) . בתחילת דרכו של PAK-FA הרוסים הציעו לסינים השתתפות בפרויקט, אבל הם סירבו. ואחרי כניסת ההודים לפרויקט, ברור שהם גם לא יקבלו גישה למטוס החדש או לטכנולוגיות שלו. כנרא שכבר אז הייתה להם תוכנית לאומית לבניית מטוס דור 5.

ישן 30-11-2009, 11:06
  סלעי סלעי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=סלעי]אם אני לא טועה,..."

המקורות הסיניים מדברים על שני סוגים שונים של מטוסים - אחד שיהיה בעצם מבוסס J10 אך משודרג לדור 5 (וזה מאוד בעייתי כמובן), ואחר שהוא פיתוח חדש לגמרי, ואף אחד מאלה שאני קורא לא חושב שהוא ימריא לאן שהוא בשנה הקרובה. האב טיפוס לפי המקורות הללו יהיה ה J 10 המשודרג (איך יקראו לו עדיין לא ברור).

לגבי העתקות של מטוסים רוסיים או סובייטיים - יש כמובן הרבה דוגמאות. מה שעניין אותי היה היחס לזה ברוסיה, שמשתמע שהיא מאוד לא מרוצה מהעסק הזה.

ולגבי פיתוח עצמי סיני - כמו שציין Khramchikhin הסינים מאוד אוהבים לפתח בעצמם טכנולוגיות של אחרים... "העזרה מחו"ל" הרבה פעמים נתנת בלי ידיעת העוזר; איכשהו זה יוצא יותר זול ויותר מהיר לסינים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר