שלום.
ראיתי סרטון שהופץ ביוטיוב בו רואים הפצצות של מטוס A-10,
(
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. )
בסרטון, ובעוד כמה סרטונים דומים שומעים כמה שניות אחרי כל הפצצה מן "שאגה".
שאלתי היא מה היא בעצם השאגה הזאת, ממה היא באה ולמה?
אני מצטער שיש לי שאלות מוזרות, פשוט אני לא מבין פה כמו כולם
תודה רבה.
קיים פער בין מהירות הקול למהירות האור, כך נוצר מצב שבו אתה קודם כל רואה את הפיצוץ ורק אח"כ שומע אותו או את המעבר של הפצצה/טיל באוויר. זה נכון גם לגבי הירי של התותח במקרה של שימוש בו.
זה נכון לא רק לגבי מטוסים אלא גם לגבי ארטילריה, כל מי שצפה במטרה שתותחנים יורים עליה רואה קודם כל את הפיצוץ ורק אח"ח שומע את הנפילה של הפגז.
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
יש לי ניחוש לגבי זה, שמדובר לא בהפצצות אלא בירי תותח, ככה שקצת אחרי שרואים ושומעים את פגיעות התותח שומעים את הרעש של הירי עצמו (ה"יציאות", אם נשאיל מונח מתחום הארטילריה),מכיוון שפגזי התותח הם על-קוליים
נראה לי שאתה מתכוון לשאגה שבאה מהתותח של המטוס בעת הירי...
ככה נשמעים פחות או יותר תותחים מהסוג הזה. (לפעמים צרוד יותר לפעמים חלק יותר, תלוי באיכות הסאונד, אני מאמין שלשמוע את זה במציאות זה הרבה יותר יפה).
התותח: http://en.wikipedia.org/wiki/GAU-8
נראה לי שאתה מתכוון לשאגה שבאה מהתותח של המטוס בעת הירי...
ככה נשמעים פחות או יותר תותחים מהסוג הזה. (לפעמים צרוד יותר לפעמים חלק יותר, תלוי באיכות הסאונד, אני מאמין שלשמוע את זה במציאות זה הרבה יותר יפה).
התותח: http://en.wikipedia.org/wiki/GAU-8
הפגזים של התותח פוגעים קצת לפני שהקול של התותח עצמו מגיע לאותו המקום,ככה שאם אתה מספיק קרוב למקום הפגיעה אתה תשמע (ותראה) את הפגיעות לפני שתשמע את הקול של התותח.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי KRIDoron שמתחילה ב "הפגזים של התותח פוגעים קצת..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי KRIDoron
הפגזים של התותח פוגעים קצת לפני שהקול של התותח עצמו מגיע לאותו המקום,ככה שאם אתה מספיק קרוב למקום הפגיעה אתה תשמע (ותראה) את הפגיעות לפני שתשמע את הקול של התותח.