לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2009, 02:36
  darom777 darom777 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.09
מעוניין לקבל מידע על נ"מ ועצות בכללי

(מצטער שפתחתי נושא בפורום 'צבא', לא ראיתי שיש את הפורום הזה שנראה לי מתאים יותר לנושא שלי...)

שלום לכולם,
קוראים לי איתן, אני מלש"ב ומתגייס ב-8.3.10.
תראו, לפני שאני מתחיל לספר את הסיפור האישי שלי לפני הגיוס, על המצב שלי ובאיזו גישה אני מגיע לצבא.. חשוב שתדעו שאני לא פשוט רוצה "להיפטר" מעבודה מלוכלכת או לא לתרום מעצמי למדינה ולהיות סתם ג"ובניק.

אוקיי, אז ככה - בהתחלה שאפתי להגיע לגל"צ. זה היה סוג של חלום, פנטזיה, או איך שתרצו לקרוא לזה. אני מאוד אוהב לכתוב ולעסוק בתקשורת, אני כותב כבר עכשיו באתר חדשות ספורט באינטרנט ומתכנן ללמוד עיתונות ספורט אחרי הצבא.

בכל מקרה, גם אותי כמו את רוב אלה שרוצים גל"צ, לא ספרו. אמנם יש לי קב"א גבוהה יחסית (54), אבל גם יש לי נתונים מושלמים עבור חייל קרבי. באמת. פרופיל 97, בנוי מצויין 1.87 גובה, ולמרות שהצהרתי שאני מעוניין לשרת את המדינה בתפקיד שהוא לא קרבי, קיבלתי מנילה קרבית.

שוב, אני רוצה להדגיש - אני ממש לא רוצה להיות סתם ג"ובניק, להעביר 3 שנים בשיעמום וזהו, אבל עם זאת - אני מעדיף שלא לשרת ביחידה קרבית. פשוט להתרחק לזה ולא להתעסק עם זה. ולא אני לא עצלן ולא אחד שמעדיף חיים קלים. אני פשוט מכיר את עצמי. אמנם מבחינה פיזית כמו שתיארתי אני "תפור" על יחידה קרבית, אבל מנטלית זה לא זה. אני לא אסתדר - לא אני ארוויח ובטח שלא הצבא, במידה ואכן אהיה חייל קרבי.

התקווה היחידה שלי מהמנילה שקיבלתי הייתה קצונה ייעודית - קצין שלישות לבעלי פרופיל קרבי. הלכתי למיונים, הלכו לי לא בדיוק טוב בלשון המעטה, הראיון היה גרוע למרות שהתכוננתי אליו מראש ובאמת באתי עם מקסימום מוטיבציה. כנראה שלא עברתי כי שלחו לי שוב מנילה הביתה + מכתב שבו הצבא מודיע שהוא מאפשר לי לדרג מחדש את המנילה (בקודמת סימנתי 5 לקצונה וכל הקרבי 1 כולל רצון לשרת כחייל קרבי).

ברגע שקיבלתי את המנילה השנייה שלמעשה ממנה הבנתי שלא התקבלתי לקצונה הייעודית, הבנתי שאין מה לעשות - אני אהיה חייל קרבי, בין אם אני אוהב את זה או לא. אני בשלבים של השלמה עם זה שאני הולך לשרת כחייל קרבי בשלוש השנים הקרובות.

ובכל זאת, כדי אולי "להמתיק" את הגלולה המרה (חס וחלילה לא מתכוון ששירות קרבי הוא רע - אני הכי מעריך בעולם את החיילים הקרביים), החלטתי לנסות לברר מהי היחידה הקרבית הכי פחות קרבית, אם אפשר לקרוא לזה ככה. כל מי ששאלתי אותו את השאלה ענה פה אחד - נ"מ.

אם כן, אשמח לקבל פרטים על השירות בנ"מ.. כמה קרבי זה, למה בדיוק זה פחות קרבי מהשאר.. ובכלל תגובות על הסיפור שלי ואולי גם עצות כיצד לנהוג. איך שאני רואה את זה כרגע - זה או קרבי או כלא, ואני אפשר להגיד ילד טוב מבית טוב, בטח שלא אחד שיישב בכלא. גם לא כלא צבאי.

תודה רבה, אשמח לקבל תגובות, תשובות ועצות!!!!

איתן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-10-2009, 06:26
  Gekass Gekass אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.04.09
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי T-S-U שמתחילה ב "עוד לא התגייסתי אבל גורלי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי T-S-U
עוד לא התגייסתי אבל גורלי נחרץ (קיבלתי איגרת שאומרת שאני מתגייס לנ"מ עוד חודש וחצי).

בכל מקרה כמו שאתה בטח יודע ארצנו לא מותקפת הרבה ממטוסים ככה שהרבה פעילות לא תהיה, לפי מה שהבנתי זה הרבה שכונה שזה די מבאס כי אני רציתי שירות רציני ואני כל הזמן שומע על החוסר רצינות של החיילים שמה.

שמעתי שבסטינגר עושים עבודה של חי"ר אבל אני לא מאמין לזה, בכל זאת לא הגיוני שיתנו לסטינגר קווים חמים.

אני בכל מקרה די מאוכזב שאני הולך להתגייס עם אנשים שחיפשו דרך לעשות את השירות שלהם קל ולא באמת רוצים לעשות משהו.

אתה קצת טועה.
אז נכון שהארץ לא מותקפת ממטוסים כל היום , אבל עדיין יש כניסה של מטוסים למקומות שהם לא צריכים להכנס , אתה תבין הכל כשתתגיס קצת קשה להסביר את זה עכשיו.
ישן 20-10-2009, 09:20
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Gekass שמתחילה ב "[QUOTE=T-S-U]עוד לא התגייסתי..."

גם אני רציתי גל"צ.
גם המפקד שלי בקורס מפקדים רצה גל"צ.
ובכל זאת, אחרי כמה חודשים במערך, כל אחד בזמנו, הבנו שאולי צריך להשים את ההעדפות שלנו בצד ולחשוב על בטחון המדינה.
וכן, בפירוש כן, בנ"מ לא מתעסקים במארבים ובמעצרים ואני לא מכיר מישהו ששירת איתי והיה צריך לירות כדור אחד מהרובה שלו מחוץ לאימונים.

עכשיו, ברור שלא מתקיפים אותנו מטוסים,
מטוס עם מאתיים נוסעים, לא שקול לנער בן 15 עם חגורת נפץ.
אבל תחשוב רגע, אם אחת הסיבות העיקריות מאוד שלא מתקרבים אלינו מטוסים, היא אולי הנ"מ?

ובוא תחשוב על המשפט הזה טוב טוב:
"ארצנו לא מותקפת הרבה ממטוסים ככה שהרבה פעילות לא תהיה, לפי מה שהבנתי זה הרבה שכונה"

כן, בהחלט באסה, לצערך, כנראה שלא תחווה יותר מדי אקשן בשירות שלך ונותר לך רק לקוות שאולי אולי, בעזרת השם, אם יהיה לך מספיק מזל, מטוס ירצה להתרסק על עזריאלי בשירות שלך, אז תרגיש שאתה עושה משו.

ובנוגע לזה:
"אם, כמו שאתה אומר, אתה משקיען אז אני מציע לך לשקול שנית את ההחלטה ללכת לנ"מ.
אני מבין שזה נשמע מפתה למישהו שלא רוצה קרבי אבל תבין שרוב האנשים שמגיעים לנ"מ מחפשים להתחפשן בסוללה, ואני לא חושב שבן אדם שבאמת רציני ורוצה לעשות משהו ב3 השנים האלה ירצה להיות שם."

באמת שאני מצטער אבל לא הבנתי את הקשר.
למשקיען אין מה ללכת לנ"מ, כי רוב האנשים שהולכים לנ"מ הם לא משקיענים?
מזה שהולכים לשם חפשנים, אפשר להסיק שאין לאן להתקדם שם? שאין שם עבודה מבצעית רצינית לעשות?
ואם כבר, למשקיען זו לא סיבה מצוינת אם כבר ללכת לנ"מ?
להתבלט מעל כל אותם ה"חפשנים" ולראות שלפחות במגזר שלך העבודה כן נעשית בצורה רצינית?

קיצר, נראה לי שאתה צריך ממש לשבת ולהסתכל מחדש על הסדר עדיפויות שלך,
ולקרוא טוב טוב את העצות אתה מקבל...

ישן 20-10-2009, 10:11
  forzamilan forzamilan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי T-S-U שמתחילה ב "עוד לא התגייסתי אבל גורלי..."

התגובות שלך מעצבנות לקריאה בצורה שאי אפשר לתאר..
אתה אפילו לא התגייסת. איך יש לך זכות לבוא ולדבר בצורה כזאת? אתה לעולם לא חווית נ"מ, לעולם לא חיית את הנ"מ ולעולם לא עלית לשום סוללה. אני יכול להבטיח לך שרובם הגדול של האנשים, לוחמים כטכנאים כאחד שבאים לנ"מ לא "מתחפשנים בסוללה" ובטח ובטח שיש משקיעים בנ"מ, אפילו יותר מאשר במקומות אחרים מאחר ונ"מ בניגוד לכוחות לוחמים אחרים מצריך מלוחמיו גם "ראש" בשביל הלימודים העיוניים הרבים הנחוצים בשביל להיות לוחם נ"מ שמתעסק מעבר לרמה הרובאית גם בטכנולוגיות, חלקם מהמתקדמות בעולם.
וזה שאין על ישראל התקפות מטוסים וטילים (טילים בערבון מוגבל כמובן) באופן יומי לא אומר שלא צריך נ"מ. אם עכשיו איראן תשתגע ותשלח לעבר ישראל עשרות מטוסים וטילים , מי יעצור אותם? במיוחד היום כשהאיום על ישראל הוא יותר אווירי מאשר קרקעי אין שום ספק מה החשיבות של הנ"מ.. וכאחד שחווה חיי סוללות מקרוב אני יכול להבטיח לך שמה ששמעת על זה שבגלל שאין "מטוסים שבאים לתקוף את הארץ" החיילים עושים שכונה וכל היום מתחפשנים זה פשוט בדיחה. אני לא אומר שאין חפשנים, אין מה לעשות, יש אותם בכל מקום.. ועם כבר העלת את המוד"ש, יש לי גם חבר טוב במוד"ש שהוא מגה חפשן, יותר חפשן מכל לוחם נ"מ אחר שאני מכיר.
להבא תמנע מלהציג מידע מוטעה שאתה ניזון משמועות ועד שלא תחווה מה זה נ"מ חבל לרשום דברים לא מבוססים ולא נכונים.
ישן 20-10-2009, 16:32
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "פורצה מילאן ופלטיאל - אז..."

אני אומר דבר ראשון - אם מה שמעסיק אותך זה למצוא דרך לא להיות קרבי למרות המני"לה, תפרוש..
אם מעסיק אותך עכשיו איך לא להיות קרבי, אז יעסיק אותך באבואבוואה איך לא להיות קרבי כשתהיה קרבי.
דבר שני - אל תקשיב לאנשים שלא יודעים יותר ממך כמו שראית פה.
לא יודע יותר מדי על איסוף, ולהגיד לך אם "ללכת על זה"...וואלה לא יודע...אתה מבקש ממני לעזור לך להחליט איזה זוג נעליים לקחת או איפה לשרת 3 שנים?

כל מה שאני יכול להגיד לך, זה שאם בסופו של דבר תמצא את עצמך מתפנה מהבקום לביסנ"מ, תתחיל לחשוב בצורה פרקטית כי לשבת בנ"מ ולהגיד לעצמך "הייתי צריך להיות בגלצ מה אני עושה בחור הזה", לא יעזור לך. לעומת זאת, להגיד לעצמך, יאללה אני כבר פה, בוא נראה איך אני ממצה את עצמי, זה כבר יותר חכם ותאמין לי, שאתה יכול להגיע בפז"מ של שנה וארבע כבר לתפקידים שיוציאו ממך את המקסימום (וידרשו עוד)

ישן 20-10-2009, 19:01

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "אני אומר דבר ראשון - אם מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלטיאל
אני אומר דבר ראשון - אם מה שמעסיק אותך זה למצוא דרך לא להיות קרבי למרות המני"לה, תפרוש..
אם מעסיק אותך עכשיו איך לא להיות קרבי, אז יעסיק אותך באבואבוואה איך לא להיות קרבי כשתהיה קרבי.
דבר שני - אל תקשיב לאנשים שלא יודעים יותר ממך כמו שראית פה.
לא יודע יותר מדי על איסוף, ולהגיד לך אם "ללכת על זה"...וואלה לא יודע...אתה מבקש ממני לעזור לך להחליט איזה זוג נעליים לקחת או איפה לשרת 3 שנים?

כל מה שאני יכול להגיד לך, זה שאם בסופו של דבר תמצא את עצמך מתפנה מהבקום לביסנ"מ, תתחיל לחשוב בצורה פרקטית כי לשבת בנ"מ ולהגיד לעצמך "הייתי צריך להיות בגלצ מה אני עושה בחור הזה", לא יעזור לך. לעומת זאת, להגיד לעצמך, יאללה אני כבר פה, בוא נראה איך אני ממצה את עצמי, זה כבר יותר חכם ותאמין לי, שאתה יכול להגיע בפז"מ של שנה וארבע כבר לתפקידים שיוציאו ממך את המקסימום (וידרשו עוד)

"לפרוש"?
איזה ברירה אחרת יש לי?
ותודה שוב לכולם על התגובות והעזרה!
ישן 20-10-2009, 16:48

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "פורצה מילאן ופלטיאל - אז..."

אני חושב שאתה צריך לשנות את הגישה. עזוב רגע אחד את זה שאתה לא רוצה להיות קרבי, תנסה לכוון ל3 אפשרויות שנראות לך רלוונטיות ביותר מתוך האפשרויות שכרגע מוצעות לך, בהתאם למנילה שלך ולדרג אותן בהתאם לדרישותיך.
אם ההתלבטות שלך על המקום הראשון היא בין נ"מ למודיעין שדה, אז קח בחשבון שלוחם איסוף נמצא נטו בשטח, עד כדי שהוא עלול למצוא את עצמו מחופש לעץ ליד כפר ערבי בשטחים בלי לזוז כמה שעות טובות. בנ"מ אתה לא בשטחי סיכון בדרך כלל, לפעמים גם קרוב לסיוויליזציה אבל אתה בהחלט תמצא את עצמך מבצע עבודות "שחורות" ופיזיות, כמו סחיבת כבלים כבדים וגירוז מתכות בכל מני "חורים" בארץ בחום ובקור ללא סייג כדי להבטיח כוננות ומבצעיות.
בגדול אני חושב שהבחירה פה צריכה להעשות לפי מידת עניין. יש לך פה שני תפקידים שונים בתכליתם ואני בטוח שלאחד מהם תוכל להתחבר יותר. מבחינת תנאים ויציאות אין הבדלים בין נ"מ למוד"ש למעט מקרים קיצוניים שתגיע לכוחות נ"מ הממוקמים בבסיסי חיל האויר אבל לא לבנות על זה. מבחינת הרגשת "קרביות" סביר להניח שבמודיעין שדה יש את זה יותר מאשר בנ"מ מאחר והתעסוקה המבצעית שלהם נמצאת באזורי סיכון, אלא אם בנ"מ תגיע למערך הטקטי- אתה יכול להרית חיפוש בפורום, דנו רבות בסוגיית לוחמי הברקן. מבחינת "כמות עבודה", גם פה וגם פה אתה צריך לתת מעצמך את המקסימום וזה כולל פשרה על מינימום שעות שינה, זמן פנוי ות"ש, במידה זהה בין שני המקומות.
ישן 20-10-2009, 19:01

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי forzamilan שמתחילה ב "אני חושב שאתה צריך לשנות את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי forzamilan
אני חושב שאתה צריך לשנות את הגישה. עזוב רגע אחד את זה שאתה לא רוצה להיות קרבי, תנסה לכוון ל3 אפשרויות שנראות לך רלוונטיות ביותר מתוך האפשרויות שכרגע מוצעות לך, בהתאם למנילה שלך ולדרג אותן בהתאם לדרישותיך.
אם ההתלבטות שלך על המקום הראשון היא בין נ"מ למודיעין שדה, אז קח בחשבון שלוחם איסוף נמצא נטו בשטח, עד כדי שהוא עלול למצוא את עצמו מחופש לעץ ליד כפר ערבי בשטחים בלי לזוז כמה שעות טובות. בנ"מ אתה לא בשטחי סיכון בדרך כלל, לפעמים גם קרוב לסיוויליזציה אבל אתה בהחלט תמצא את עצמך מבצע עבודות "שחורות" ופיזיות, כמו סחיבת כבלים כבדים וגירוז מתכות בכל מני "חורים" בארץ בחום ובקור ללא סייג כדי להבטיח כוננות ומבצעיות.
בגדול אני חושב שהבחירה פה צריכה להעשות לפי מידת עניין. יש לך פה שני תפקידים שונים בתכליתם ואני בטוח שלאחד מהם תוכל להתחבר יותר. מבחינת תנאים ויציאות אין הבדלים בין נ"מ למוד"ש למעט מקרים קיצוניים שתגיע לכוחות נ"מ הממוקמים בבסיסי חיל האויר אבל לא לבנות על זה. מבחינת הרגשת "קרביות" סביר להניח שבמודיעין שדה יש את זה יותר מאשר בנ"מ מאחר והתעסוקה המבצעית שלהם נמצאת באזורי סיכון, אלא אם בנ"מ תגיע למערך הטקטי- אתה יכול להרית חיפוש בפורום, דנו רבות בסוגיית לוחמי הברקן. מבחינת "כמות עבודה", גם פה וגם פה אתה צריך לתת מעצמך את המקסימום וזה כולל פשרה על מינימום שעות שינה, זמן פנוי ות"ש, במידה זהה בין שני המקומות.

אם זה ככה, אני מעדיף נ"מ על לוחם איסוף.
ישן 20-10-2009, 16:11
  משתמשת נקבה ohio ohio אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.09

בתור מלשבית שהייתה מיועדת לנ"מ, אני חייבת לאמר טעות בידך.
אני הייתי בכנס נ"מ, דיברתי שם עם האנשים, לפחות אלה ממסלול טק"א, ואני חייבת לאמר לך, שכל האנשים שם הם אנשים נשמות, אחד אחד. לא חפשנים ולא כלום..
הכנס עצמו התחיל בשאלה הפשוטה מתי לאחרונה שמעתם על איום חדירת מטוסים, וואלה, נ"מ זו התשובה, כי אם הם לא היו יושבים ועושים את מה שהם עושים יום יום אז לא היינו כאן.
מה גם שלא אמרו לנו יותר מידי על הפעילות כי רובה מסווגת, ומה אני יאמר לך, אם אתה הולך ליחידה מסויימת בגלל התואר ומה שאומרים עליה אחרי זה בטלויזיה, אז אל תלך לקרבי.
גם אני כמוך דיברתי בזילזול על נ"מ, אבל אחרי שיצא לי לדבר עם לא מעט אנשים בנ"מ, עם מג"ד מקסים שעזר לי רבות. עם אבא של חבר שלי שהיה סא"ל בנ"מ, ותאמין לי שהוא עשה הרבה עבודה מבצעית בחיים שלו.
אז אני מבטיחה לך שנ"מ זה אחלה מקום.

יש כ"כ הרבה סטיגמות על כ"כ הרבה מקומות וחבל כי זה הורס, כי לאחד זה יכול להיות טוב ולאחד לא.
אבל לדעתי לא צריך לזלזל.

מצטערת אם היה נשמע שאני תוקפנית פשוט מההודעה שלך נשמע היה הרבה זילזול..

ישן 25-10-2009, 17:48
  Ami007 Ami007 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.09
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "בסופו של דבר, כנראה - החלטתי..."

תותחנים\שיריון יתאים בול עלייך. חוץ מזה אל תנסה לברוח מדברים שאתה לא רוצה להתמודד איתם. בצבא לא שואלים אותך אם אתה רוצה לעשות, ותצטרך לעשות הרבה דברים שאולי לא ממש היית רוצה לעשות. מה שחשוב זה הגישה שאתה בא איתה. אני מציע לך בכל מקרה ללכת לקרבי כי אם אתה מחפש לברוח למקום שהכי קל בו (נ"מ כמו שציינת) רוב הסיכויים שביזבזת שלוש שנים מחייך. גם אם חי"ר לא מדבר אלייך אני ממליץ לך ללכת לשיריון. קדמה טכנולוגית משולבת בחיל קרבי לפי דעתי לא יאכזבו אותך וכל עוד תבוא בגישה חיובית לא תתחרט על זה. אם החלטת שלא מתאים לך יש הרבה אפשרויות אחרות כמו תותחנים(למרות שאני אישית פחות מתחבר וממליץ), מוד"ש, הנדסה קרבית או כל דבר אחר שתבחר, בהצלחה בכל מקרה

ישן 25-10-2009, 22:14
  Ami007 Ami007 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.09
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "עמי, למה אתה חושב שנ"מ זה..."

אם תשים לב למה שכתבתי אמרתי שכפי שציינת נ"מ זה הקרבי "הכי קל" ובגלל זה בחרת ללכת לשם.
לא אמרתי על נ"מ כלום כי אני לא יודע על זה מספיק. בכל מקרה אני מתגייס בנוב' לשיריון.
לפי דיבורים עם שאני מכיר משני הצדדים (נ"מ ותותחנים) אני ממליץ לך תותחנים על פני נ"מ אבל שוב, כל אחד שונה מהאחר ואם למישהו יהיה רע במקום אחד לא אומר שלכולם יהיה רע. אני רק יכול להגיד לך שאני לנ"מ ותותחנים לא הייתי רוצה להתגייס, אבל מבחינת ההעדפות שלך נדמה לי שאם חי"ר לא מדבר אלייך אז לך על תותחנים, מוד"ש או שיריון ואל תנסה לעשות לעצמך חיים קלים למרות הכל, ונדמה לי שגם לא תתחרט. ככה וככה קל לא יהיה לך בצבא..נסה להתגייס למקום שהכי מעניין אותך מבחינת ההכשרה או התפקיד של היחידה ולא לפי כמה קרבית היא נחשב או כמה קל בה פיזית ובכל מקרה נסה לשנות גישה ולהיות חיובי לגבי כל תפקיד שתהיה בו.

ישן 25-10-2009, 22:38

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "עמי, למה אתה חושב שנ"מ זה..."

ההבדל בין נ"מ לתותחנים ברמת תנאי השירות הוא מינורי וגם יש הרבה קווי דמיון באופי השירות. לפי דעתי בתותחנים יש לך יותר היצע של מסלולי לוחמה ויש הרבה מאוד יחידות מעניינות שאתה יכול להיות מובל דרך תותחנים ולא סתם יחידות אלא כאלה שיש בהן אקשן תמידי בלי הרבה רגעים של שיעמום מנגד יש בתותחנים גם כמה יחידות שאנשים בהם פשוט מרגישים יותר כמאבטח מתקנים מאשר לוחם והם הפחות מרוצים, בדרך כלל במקומות שדורשים פחות כושר גופני. זה מה שאני יודע על התותחנים על סמך שיחות עם חברים שמשרתים בתותחנים, ככה שמעבר לזה אני לא יודע להרחיב.
בנ"מ יש לך פחות מסלולים ואתה מובל ישר לטק"א או טקטי ובמקרה שלך (מחפש כמה שפחות קרבי+ קב"א גבוהה) נראה שבסופו של דבר אם תגיע לנ"מ סביר מאוד שתגיע לטק"א. אני לא אומר שאין אקשן בטק"א, אבל זה שירות שהוא ברובו סטאטי בלי יותר מדי תזוזות (לעומת תותחנים) וחלק מהאנשים מרגישים תחושה של ניוון, במיוחד באמצע השירות שעבור חלקם שלא עוברים למערכת אחרת או ממשיכים לפיקוד השירות נעשה משעמם.
לאלה שמחפשים קצת יותר אקשן יש את האפשרות של המסלול הטקטי אבל בתקופה הנוכחית יותר קשה להגיע לשם מבעבר ובמקביל השירות בטקטי עלול להעשות פחות מעניין בקרוב. אבל אני לא ארחיב על הטקטי מעבר לזה כי אני לא חושב שזה רלוונטי פה.
נקודת זכות לטובת המחזור גיוס שלך היא שאתם בין הראשונים שיוכלו להגיע לכיפת ברזל! שבלי ספק הולכת לספק ביטחון שוטף פרופר ולהשתתף במשימה ממדרגה ראשונה ברמה הלאומית מחד ושירות מעניין ומאתגר ללוחמיה לחוד ואין ספק שברגע שהמערכת הזאת תכנס לשירות הביקוש אליה יהיה עצום וגם תביא לגידול משמעותי בביקוש לנ"מ.
ישן 26-10-2009, 00:36
  agdr agdr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.04
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי forzamilan שמתחילה ב "ההבדל בין נ"מ לתותחנים ברמת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי forzamilan
ההבדל בין נ"מ לתותחנים ברמת תנאי השירות הוא מינורי וגם יש הרבה קווי דמיון באופי השירות. לפי דעתי בתותחנים יש לך יותר היצע של מסלולי לוחמה ויש הרבה מאוד יחידות מעניינות שאתה יכול להיות מובל דרך תותחנים ולא סתם יחידות אלא כאלה שיש בהן אקשן תמידי בלי הרבה רגעים של שיעמום מנגד יש בתותחנים גם כמה יחידות שאנשים בהם פשוט מרגישים יותר כמאבטח מתקנים מאשר לוחם והם הפחות מרוצים, בדרך כלל במקומות שדורשים פחות כושר גופני. זה מה שאני יודע על התותחנים על סמך שיחות עם חברים שמשרתים בתותחנים, ככה שמעבר לזה אני לא יודע להרחיב.
בנ"מ יש לך פחות מסלולים ואתה מובל ישר לטק"א או טקטי ובמקרה שלך (מחפש כמה שפחות קרבי+ קב"א גבוהה) נראה שבסופו של דבר אם תגיע לנ"מ סביר מאוד שתגיע לטק"א. אני לא אומר שאין אקשן בטק"א, אבל זה שירות שהוא ברובו סטאטי בלי יותר מדי תזוזות (לעומת תותחנים) וחלק מהאנשים מרגישים תחושה של ניוון, במיוחד באמצע השירות שעבור חלקם שלא עוברים למערכת אחרת או ממשיכים לפיקוד השירות נעשה משעמם.
לאלה שמחפשים קצת יותר אקשן יש את האפשרות של המסלול הטקטי אבל בתקופה הנוכחית יותר קשה להגיע לשם מבעבר ובמקביל השירות בטקטי עלול להעשות פחות מעניין בקרוב. אבל אני לא ארחיב על הטקטי מעבר לזה כי אני לא חושב שזה רלוונטי פה.
נקודת זכות לטובת המחזור גיוס שלך היא שאתם בין הראשונים שיוכלו להגיע לכיפת ברזל! שבלי ספק הולכת לספק ביטחון שוטף פרופר ולהשתתף במשימה ממדרגה ראשונה ברמה הלאומית מחד ושירות מעניין ומאתגר ללוחמיה לחוד ואין ספק שברגע שהמערכת הזאת תכנס לשירות הביקוש אליה יהיה עצום וגם תביא לגידול משמעותי בביקוש לנ"מ.

אפשר לשאול איזה שינויים הולכים להיות בטקטי? והאם הם בטוחים?
ישן 26-10-2009, 18:12

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי darom777 שמתחילה ב "תראו, אני אהיה הכי כן וישיר..."

כלא בחיים לא נלקח כאופציה, תוריד את זה מהפרק ולא משנה מה אנשים אחרים יגידו לך.

בכל מקרה אמרתי ואני אגיד שוב שהשיקול של "מקום עם סיכון נמוך" הוא לא שיקול נכון וזה לא יוביל אותך לשום מקום. סיכון יש בכל מקום, וכן גם בנ"מ. זה לא סוד שסוללות נ"מ נחשבות ליעדי ההפצצה הראשונים והפייבוריטיים במלחמות ואפשר בקלות לשלוח טיל מונחה מכ"ם מכל מטוס מודרני ופגיעה של טיל כזה היא לא עסק פשוט, מעבר לזה שסוללות נ"מ במיוחד כאלה שנמצאות באזורים עם אי יציבות דמוגרפית יכולות להיות יעד חם עבור גורמים מסויימים וכלוחם נ"מ תפעול ההגנ"ק הוא חלק ממטלותיך, עדיין לא דיברתי איתך על קרינה... הדוגמאות רבות, ככה שאני יכול בקלות להראות לך שיש סיכון בנ"מ ובקטע הזה השוני מול תותחנים לא גדול. ההחלטה שלך צריכה להעשות על פי שיקולים אחרים ולא לפי איפה הכי פחות מסוכן לשרת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:29

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר