25-10-2009, 20:29
|
|
|
חבר מתאריך: 03.09.09
|
|
אני רוצה להוסיף. אם לא עשית י"ג י"ד תתעקש בבקו"ם להיות קרבי כי בסופו של דבר טפסי 55 במלא מגיעים לבקו"ם ואם יאשרו לך ב-55 אין סיבה שלא יאשרו לך ביום הגיוס. ככה תצטרך לדלג על כל הקטע הבירוקרטי. גם סביר להניח שםם לא למדת י"ג י"ד חיל האוויר/חיל חימוש במלא יסכים לשחרר אותך ב-55, אבל כדאי לדלג על כל זה כי טופס 55 זה סיפור.
אם תתעקש להיות קרבי ישלחו אותך לטירונות בניצנים/מחנה 80 או עוד איזה מקום, ולא בטכני של חיל האוויר. וגם יגידו לך שאתה חוזר לבקו"ם.
אם כן למדת י"ג י"ד אז הבקו"ם בעצמו לא יסכים בקלות לתת לך קרבי כי חתמת...
ולכן מה שלא תעשה ביום הגיוס שלך בבקו"ם (קרי מעצר של שבוע וכלא של אולי שבועיים), תצטרך לעשות אחר כך בחיל האוויר/חיל חימוש בנפקדויות אינסוף, עריקויות, הרבה דפוק ומעצרים לא פוסקים.
היום בחדר אוכל ראיתי עצור שהיה נפקד 43 יום כי הוא רוצה קרבי. הוא הגיש 55 ליחידות התנדבותיות וחיל האוויר שלל לו... וזה אסור כי זה התנדבותי! הוא הנדסאי...
אם למדת י"ג י"ד אין יציאה מחיל האוויר מרגע שנכנסת. אני לא יודע לגבי חיל חימוש.
לכן כל בקשה שיש לך, עדיף לפתור בשעת הגיוס, אחרת זה סיפור לא פשוט בכלל.
אני רואה שפרשת מעתודה. אתה חייב להחזיר את הכסף במהירות, וגם אז לא בטוח שזה יעזור. חיל האוויר לא מקבל הסדרים של "תחזיר לנו ת'כסף וניתן לך קרבי", יש מלא כאלה שהציעו את זה ב-55 וזה לא עבד להם. כל עוד אתה אזרח אתה יכול להוזיז את זה. אם בבקו"ם יראו שהחזרת את הכסף ושאתה רוצה קרבי, אין סיבה שהם ישימו קצוץ על הרצונות של חיל אוויר... זה לא יגרום לשינוי תאריך הגיוס שלך, אבל זה כן יגרום שברגע שתגיד שאתה רוצה קרבי אז כן יתחשבו בך יותר אם החזרת את הכסף.
אתה חייב לעשות זאת במהירות, או פשוט לסרב בבקו"ם. אני ראיתי כל כך הרבה בחורים טובים שרוצים כעת קרבי ולא יכולים כי הם רצו להיות הנדסאים... אלה באמת אנשים איכותיים... וחבל כי לדעתי באמת הם היו יכולים להגיע לסיירת.
נערך לאחרונה ע"י orenpl בתאריך 25-10-2009 בשעה 20:38.
|