14-10-2009, 08:19
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.09
|
|
קודם כל, בוקר טוב הילה.
כמו שאמר ידידי למעלה, כל הכבוד על הרצון להיות לוחמת, ובנוסף על המוטיבציה!
את רוב הלוחמות שיצא לי להכיר, העבירה בגיבוש המוטיבציה שלהן, מפני שבאופן כללי, איש לא מצפה (או יכול לצפות) מאזרחית שיכול להיות שהתאמנה לפני הצבא להוציא ציון של 9:30 בבר-אור יחד עם פק"לים מלאים. מצד שני, אני אומר לך שכושר גופני, אפילו במידה התחלתית, הוא משהו שיכול להיות טוב מאוד בשבילך לגיבוש, ולחיים באופן כללי.
לגבי הפחד שלך מהיחס החברתי אלייך והביטחון העצמי שלך, אני יכול להגיד לך בפה מלא, שמרבית הבנות שהיו איתי בטירונות סבלו מחששות דומים, וזה טבעי לגמרי, מכיוון שאת מגיעה למערכת הצבאית בתור אינבידואלית, וזה אכן די מלחיץ. אני אספר לך סוד- גם הבנים שהתגייסו איתי הרגישו בהתחלה ככה.
אז תני לי את תפקיד המרגיע הלאומי כשאומר לך שאין לך בכלל ממה להילחץ. כן, זה קצת מביך ומוזר בהתחלה (וגם אני ביישן, אז אני יודע), אבל איש איש מוצא את מקומו מהר מאוד בפלוגה לוחמת, ותהליך הגיבוש החברתי במקומות כאלה הוא מהיר מאוד. את תתפלאי לכמה אנשים את תתחברי וכמה אנשים יתחברו אלייך.
ואם לחזור לנושא הגיבוש עצמו והפחד שלך לא להיות 'מספיק טובה'. איך תדעי כמה את טובה אם לא תנסי? הרי גדולתו של אדם לא נמדדת ביכולתו לעשות משהו שהוא טוב בו, אלא להתנסות במשהו חדש. את חלשה בשכיבות סמיכה? תתאמני על זה, וכשתגיעי לגיבוש, תתני את ה-100% שלך, ברבאק. כי ביננו, מה יותר חשוב לך, הרצון שלך לתרום, ולהיות לוחמת או מה שכמה אנשים -אולי- יחשבו עלייך אם לא תעשי ריצת 2000 כמו יוסיין בולט?
אני אסכם בקצרה את המגילה שלי- לכי לגיבוש בראש מורם, ותתני בו את הכי טוב שיש לך, כי אם תעשי את זה, אז כל מה שאנשים אולי יגידו ואולי יחשבו לא ישנה לך, כי את תדעי בתוך עצמך שנתת 100%, וזה באמת כל מה שחשוב.
בנוסף, כמו שאמר המוהנדס לעתיד שמעליי, אם את מרגישה את הצורך, תצטרפי לקבוצת כושר קרבי ותתמידי. לפחות כך תוכלי להרגיע את עצמך מבחינת הכושר ואולי זה גם יקל קצת על הפחד החברתי שלך.
ומילה אחת אחרונה- בהצלחה!
"וביום השמיני, ויברא ה' את הארוך וייתנו לעם. ויאמרו הלוחמים, מה לנו ולמטאטא הזה וייחר אפם. וייקח ה' את הארוך ויברא את גרסאות הקרביין והמוסב, ויפתח את עיקרון המכנס הפתוח והבול-פאפ ואת התבור הנגב וייתנם ללוחמים. ואת המטאטא נתן לג'ובניקים בזיקים וניצנים ודותן. וירא העם כי טוב"
|