18-10-2009, 21:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
ההבדל הוא גדול מאוד. אמנם רוב הטנקים בבסיסם די דומים בעיקרון הפעולה שלהם, אבל ההבדלים בכל אחד מהמקצועות בטנק בין מג"חים לבין מרכבות הם כמעט בין שמים לארץ. ההבדל הכי "קטן" (במרכאות, כי עדיין ההבדל גדול) הוא בין מג"ח 7ג' למרכבה סימן 2, וגם אז לדעתי תידרש הכשרה מקיפה ביותר כדי להכשיר צוות מג"ח 7 למרכבה 2, וגם אז זו לא תהיה הכשרה שתאפשר לצוות "להרגיש בבית" כמו על מג"ח 7 (כמו לתפעל ולזהות תקלות במנוע או במזקו"ם או במערכות הידראוליות).
מעבר בין מג"ח 7 למרכבה סימן 3 ומעלה - זו כבר אופרה אחרת לגמרי: תותח שונה, בק"ש שונה לחלוטין, מערכות פנימיות שונות וכו'.
אני לא אומר שלא נעשו כאלה הסבות - להיפך, חבר שלי שהיה קצין על מג"ח 6ב' עבר הסבה מהירה (מאוד מהירה - כ"כ מהירה שזה גובל בחוסר אחריות לדעתי) למרכבה סימן 4, אבל זה רק כדי שידע קצת על הכלי כי התפקיד שלו בגדוד המילואים הוא יותר מנהלתי - והוא בעצמו מודה שהוא לא יעיז לעלות על טנק כזה ולפקד עליו אם הוא יכול להמנע מכך. בשורה התחתונה, ההסבה שהוא עבר היתה במסגרת הסבה שכל פלוגת המילואים שלו עברה (וכמובן שלא כולה - שכן חלק מהמשתחררים הטריים שנקלטו בפלוגה כבר שירתו על סימן 4 ולכן היה צריך "ליישר קו"), והיא היתה הסבה רצינית ודי ארוכה (ואת חבר שלי "דחקו פנימה" לקראת הסיום כי הם לא ידעו שהוא לא הוכשר כבר על הטנק הזה) ולמיטב הבנתי - דיי יקרה - ולכן אני חושב שאין סיכוי שגם אנחנו נעבור אותה, בעתיד הקרוב לפחות...
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|