25-01-2010, 20:07
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי DeepSpace
טוב. צריך להאט טיפה את הקצב של האשכול הזה. אני אתחיל מההתחלה ואתקדם לסוף (בלי קשר כרונולוגי לסדר הופעת הטענות באשכול אלא לפי הסדר שזה יושב לי בראש ברגע כתיבת התגובה).
לפני שאני אתחיל אני רוצה לציין שאיך שאני רואה את זה, לעבוד עם IRST כתוספת למכ"ם (והכוונה היא בו-זמנית בזמן ספציפי ונתון) זה פשוט לא יעיל. IRST לא מוסיפה שום ערך מוסף למכ"ם (אני לא מתייחס כרגע ל jamming בגלל שגם ל IRST יש בעיות משלה כך שלדעתי זה יחסית מתאזן).
|
IRST משלימה את המכ"ם ותורמת למה שנהוג לקרוא היום Situation Awareness. יתרונות של IRST הם רבים, ואני אזכיר רק כמה מהם:
- יכולת זיהוי וויזואלי של המטרה מרוחקת;
- חסינות מפני ECM;
- דיוק רב יותר בטווחים קצרים בהשוואה למכ"ם;
- עבודה טובה יותר עם טילי מונחי חום;
- עדיפות על מכ"ם בקרב תותחים.
אני אנסה לתרגם חלק מהטקסטים הרלוונטיים לדיונינו ממדריך הפעלה של Su-27SK בעל IRST OLS-27 שמהווה חלק מהמערכת בק"ש אלקטרו-אופטית OEPS-27 (המערכת נועדה לייצוא ולכן הביצועים שלה נחותים מאלו של מערכות רוסיות):
5.1. פרטים עיקריים אודות מערכת בקרת אש
5.1.1. מערכת בקרת אש הכוללת מערכת רכישת מטרות מכמ"ית RLPK-27E, מערכת [רכישת מטרות] אלקטרו-אופטית OEPS-27, מערכת תצוגה משולבת Nartsis-M, מערכת זיהוי עמית-טורף ומערכת בקרת נשק SUO-27E2 ומאפשרת:
- הפעלתם של טילים מונחים נגד מטרות אוויריות ב-dogfight ובקרב BVR;
- נהילה ועקיבה אחרי המטרות במצבי חיפוש של המכ"ם וה-IRST בקרב BVR;
- נהילה ועקיבה אחר מטרות נראות ממצבים Vertikal ("אנך"), Shlem ("קסדה"), Optika ("אופטיקה") ב-dogfight;
- הפעלת התותח המובנה;
- זהיוי עמית-טורף;
- השתתפות בהפעלת חימוש בלתי מונחה נגד מטרות קרקעיות.
(...)
5.1.3. מערכת רכישת מטרות אלקטרו-אופטית (OEPS).
ה-OEPS היא רכיב אינטגראלי של מערכת בק"ש ומאפשרת:
- גילוי, רכישה ועקיבה אחר מטרות אוויריות בתנאי מזג האוויר נוחים על רקע שמים בהירית, עננים, קרקע ופני מים, ביום ובלילה ב-godfight (לעלן DF) ובקרב BVR;
- מדידת מרחק למטרה באמצעות מד-טווח לייזר;
- חישוב והספקת נתוני השליטה בכלי טייס במצבים שונים של guidance;
- חישוב ותצוגת הנתונים ויזואליים על מסכי המערכת תצוגה משולבת במצבי OLS, Optika, Vertikal ו-Shlem, וכמו כן נתוני ירי בהפעלת טילים מונחי חום נגד מטרות אוויריות, הפעלת תותח מובנה נגד מטרות אוויריות וקרקעיות וחימוש בלתי מונחה נגד מטרות קרקעיות;
- פתרונות ירי, הספקת נתוני רכישה ופקודות שליטה לטילים מונחי חום;
- פתרונות ירי לתותח המובנה על מטרות אוויריות וקרקעיות;
- פתרונות ירי לחימוש בלתי מונחה נגד מטרות קרקעיות;
- חישוב והעברת הנתונים למערכת הבק"ש, המאפשרים הכנתו של חימוש רלוונטי להפעלה מבצעית;
- הספקת קוורדינטות זוויתיות של המטרה הנמצאת תחת עקיבה עם OLS כערוץ המוביל בקרב BVR;
- נהילת המטרה הנראת וויזואלית במצבי Shlem, Optika, Vertikal;
- הספקת קוורדינטות זוויתיות של המטרה הנראת וויזואלית ל-RLPK ולטילים מונחי חום בזמן הרכישה באמצעות multi-position control knob במצב Optika ומ-helmet mounted sight במצב Shlem;
- הספקת נתוני ופקודות שליטה ל-SOK-B (אמצעי בקרה אובייקטיבית לתירגול);
- קבלת הקוורדינטות הזוויתיות ושיעור המרחק השותף של המטרה הנעקבת באמצעות RLPK;
- קבלת הנתונים על מצב החימוש ממערכת שליטה בחימוש;
- קבלת המידע ממערכת קרקעיות לשליטה אוטומטית לשליטה במרכז שדה החיפוש של OEPS במצב command guidance;
- הספקת קוורדינטות זוויתיות והמרחק לסימנוף קרקעי למערכת הניווט במצב visual correction.
(מצטער על התרגום הצולע.)
ציטוט:
עכשיו, בוא נעבור טענה טענה כפי שהוצג שבאשכול הזה:
1. IRST שמופעלת כנגד מטוס לכאורה חמקן - כאן אנחנו מסכימים של IRST יש כנראה יתרון על מכ"ם? גם מצליחה לזהות את המטוס הכביכול חמקן וגם לא מסגירה את המטוס התוקף.
|
אנחנו מסכימים עם תיקון קטן - לא מדובר באי הסגרתו של המטוס התוקף (הלא חמקן).
ציטוט:
2. IRST על מטוס חמקן כנגד מטוס חמקן או לא (זה לא באמת משנה בשביל הנקודה שאני מנסה להדגיש)- מטוס חמקן ישאף להשתמש ב IRST ולא במכ"ם שמותקן עליו בגלל אותה הסיבה שרשומה בסעיף 1. השימוש ב IRST אינו חושף אותו בפני מערכת ה RWR של המטוס המותקף.
הבעיה שלא בכל מטוס (חמקן או לא) מותקנת מערכת כזו.
|
נכון. בינתיים מטוס קרב חמקן יחיד שקיים הוא F-22, והוא אינו מצוייד ב-IRST. ישנם מטוסים אחרים המשתייכים לדור 4.5 עם שח"מ של חצי מ"ר ופחות, והם כן משתמשים ב-IRST, אבל בשילוב עם המכ"ם (כלומר זהו אמצעי עזר ולא אמצעי גילוי\רכישה\עקיבה שמהווה תחליף פסיבי למכ"ם).
ציטוט:
עכשיו לגבי מה שכתבת:
. זו טעות. ה IRST פותחה בשביל שמטוס לא יצטרך להפעיל את המכ"ם ולהיחשף. במילים אחרות, בשביל לאפשר למטוס להפיל מטוסים אחרים באמצעות חיישנים פאסיבים (ע"ע טילי חום ו IRST) ולא באמצעות חיישנים אקטיבים (מכ"ם וטילי מכ"ם).
|
תן לי מקור אחד שאומר ש-IRST פותח על מנת שהמטוס לא יצטרך להפעיל מכ"ם. אין כזה דבר.
ציטוט:
זה לא 100% נכון. תצייר לך את התסריט הבא. מטוס לא חמקן יושב על זנב (לא משנה אם בדוגפייט או ב BVR) של מטוס אחר, חמקן או לא חמקן. ברגע שהמטוס התוקף יפעיל את המכ"ם ויינעל על המטוס המותקף, הוא בעצם ייחשף ע"י מערכת ה RWR של המטוס המותקף. כך שגם מטוס לא חמקן יירצה להישאר פאסיבי ככל הניתן. זה הבסיס להישרדות בשדה הקרב המודרני. בגלל זה גם לא אהבתי את הקביעה בתחילת האשכול שהאמריקאים לא מאמינים ב IRST בגלל שהם מאמינים בחמקנות שלהם. אם זה היה נכון הם לא היו מציידים את ה F-35 במערכת כזאת.
|
כבר יצא לי להתוכח יותר מפעם אחד על הקביעה הזאת ש-F-35 מצוייד ב-IRST. זה לא נכון. מה שיש ל"לייטניניג" איננו IRST, ו-IRST זה לא מה שיש ל"לייטנינג". אם אתה מעוניין להמשיך את הדיון הזה, אתה מוזמן להתחיל איפה שהפסקתי עם ראלף (כדי שלא אצטרך לחזור שוב על אותן הטענות בפעם השלישלית).
בנוגע לתסריט שלך: במקרה כזה - כן. אבל המקרה שלך הוא קיצוני ולא מייצג. לא לשם כך יש את ה-IRST. ואם הם היו קיימים לשם כך, אז הייתי מצפה לראות אותם קודם כל על מטוסים חמקניים ולא על מטוסים עם מכ"ם עדיר ושח"מ של עשרות מ"ר. ומכל מקום, אם אתה רוצה לשגר טיל, אתה חייב להשתמש במד-טווח לייזר שאיננו פסיבי וניתן לגילוי.
עוד לא, אבל אנחנו בכיוון הנכון.
אולי כדאי לפתוח אשכול חדש?