לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-10-2009, 04:57
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קובי שמיר שמתחילה ב "אני בעיקר משתמש ב-P, ו-AV. ..."

לדעתי המצב האוטומטי של מצלמת רפלקס יענה על צרכים ביתיים פחות טוב מהמצב האוטומטי של מצלמה קומפקטית.
הקומפקטיות נועדו למשתמש ה"טיפש", שלא רוצה להתעסק בכלום, ולכן המצב האוטומטי שלהן מחפה על הכל, כמיטב יכולתן. מצלמות רפלקס לא נועדו לזה, והמצב האוטומטי שלהם, במיוחד אם לא נוגעים אח"כ בפוטושופ, נותן צילומים אנמיים (בניגוד לקומפקטיות שמוסיפות רוויה וניגודיות) ולא מרשימים בעליל.
בנאדם שיש לו מצלמת רפלקס, אמור להכיר אותה מספיק טוב כך שלא יקשה עליו להשתמש במצבים החצי-ידניים. אז אם ככה, למה לצלם באוטומט?

אני לעולם לא משתמשת במצבים האוטומטיים. עד לפני כשנתיים השתמשתי רק בעדיפות צמצם, ובשנתיים האחרונות אני מצלמת אירועים (וסטודיו שהתחלתי לאחרונה) על מצב ידני לחלוטין (M). בצילומים סתם ככה אני מצלמת על עדיפות צמצם ולעיתים רחוקות (מחסור באור) עדיפות תריס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-10-2009, 18:16
צלמית המשתמש של mikiwe
  משתמש זכר mikiwe mikiwe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי תול123 שמתחילה ב "אני (מתחילה) עוד לא יודעת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תול123
אני (מתחילה) עוד לא יודעת להשתמש במאפיינים הידניים ולכן משתמשת באוטומט, תוך כדי שאני עורכת "ניסויים" עם המצבים הידניים והחצי ידניים. מאמינה שבהדרגה אעבור יותר לידניים.
לגבי צילום אירועים שאלה- איך אפשר להשתמש בידני, אין צורך לשנות את המאפיינים כל הזמן? זה לא מפריע לזריזות שבצילום ובתפיסת הרגע? (תודה)

בצילום ארועים בד"כ משתמשים גם בפלאשים חיצוניים.. כך שצילום במצבים אחרים מ M כמעט בלתי אפשריים,
ולכן לרוב הפרמטרים גם לא משתנים..
אם אני מצלם צילומי אוירה בלי פלאש אז לרוב זה בעדיפות צמצם,
וצילומי מריחות של ריקודים למשל בעדיפות תריס.

בגדול כמו ששחף אמרה, צילום במצב אוטומטי לגמרי למשל לאלבום המשפחתי לא יתן תוצאות טובות ובהחלט למי שלא יודע לשלוט במצבים, כדאי שיתמש בקומפקטית.

ישן 07-10-2009, 15:09
צלמית המשתמש של Duckion`
  Duckion` Duckion` אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.11.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ארי 13 שמתחילה ב "מעניין... אז מה בעצם ההבדל..."

לא יודע, אני בדרך כלל לא משתמש במצב של צמצם או תריס קבוע, מהסיבה הפשוטה אני פשוט נהנה מהקלות של השליטה בכל הפרמטרים במצב P

עריכה: ההבדל הוא שבמצב P אם אני אזוז מהאובייקט שכרגע נמדד הפרמטרים שוב פעם ישתנו, במצב A,S הפרמטר הנבחר נשאר ללא שינוי ורק הפרמטר השני משתנה
במצב P שניהם משתנים אבל אתה עדיין יכול לשלוט עליהם

כאשר כיוונתי את המצלמה לאובייקט קבוע הרגע בין מצב P שבו קבעתי את הצמצם ל5.6 לבין מצב A שאותו קבעתי גם ל5.6 לבין מצב S שקבעתי את זה לתריס שקיבלתי בשני הקודמים לא היה הבדל, ברגע שזזתי לאובייקט אחר אבל במצב P הייתי צריך לכוון מחדש ואילו במצב A,S הפרמטר שרציתי לקבוע נשאר קבוע

נערך לאחרונה ע"י Duckion` בתאריך 07-10-2009 בשעה 15:16.
ישן 08-10-2009, 18:59
צלמית המשתמש של -mAoz-
  משתמש זכר -mAoz- -mAoz- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל -mAoz- Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ארי 13 שמתחילה ב "מעניין... אז מה בעצם ההבדל..."

ההבדל הוא שבמצב A, ברגע שתקבע ערך צמצם, זה הערך שישאר כל הזמן עד שתחליט לשנות אותו, בעוד ב-P, גם את תשנה את יחס הסגר-צמצם ליחס אחר מזה שקבעה המצלמה, בפעם הבאה שתלחץ חצי לחיצה ותפעיל את מד האור המצלמה תקבע מחדש ערכים שהיא רואה כמתאימים, ללא קשר לערכים שקבעת לפני כן.
למשל, אם צילמת ב-A וקבעת צמצם 16 ולאחר מכן הגעת למקום חשוך יותר, ברגע שתבוא לצלם הצמצם יהיה עדיין 16, מה שסביר להניח יתן מהירות סגר נמוכה מדי ואז תצטרך לפתוח את הצמצם.
לעומת זאת, אם צילמת ב-P, המצלמה קבעה צמצם 8 ואתה שינית ל-16, לאחר מכן, כשתבוא לצלם במקום החשוך, המצלמה תשכח מה היה קודם ותקבע צמצם פתוח יותר (2.8, 4, 5.6, תלוי בעדשה).
לשני המצבים יש את היתרונות והחסרונות שלהם. בעקרון, במקומות בהם התאורה יחסית קבועה אני מעדיף להשאר ב-A ובמקומות בהם התאורה משתנה בתדירות גבוהה לפעמים אני אעדיף את P.

ישן 08-10-2009, 17:28
צלמית המשתמש של Kobmyster
  Kobmyster Kobmyster אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShanyA שמתחילה ב "אתם משתמשים במצבים האוטו' של המצלמה ?"

התשובה שלי ממש לא חד-משמעית אלא תלויה במצב הצילום, הסצינה והעדשה.

דוגמאות:
- אם אני הולך ברחוב עם עדשת 18-200 בשעות היום, אני אקבע עדיפות תריס למהירות של 320. ככה אני יודע שלא משנה במה אני אתקל ובאיזה מרחק (כפונקציה של אורך המוקד) - מהירות התריס תתאים לי והתמונה תצא חדה ולא רועדת.
- אם אני עם עדשת פריים לטובת סנאפשוטים, אני קובע עדיפות תריס לפי אורך המוקד שלה.
- אם אני רוצה לצלם פורטרטים בשעות היום וחשוב לי עומק השדה, אקבע את המצלמה בעדיפות צמצם ואקבע מראש רגישות קצת גבוהה יותר מזו שנותנת לי חשיפה טובה באור ממוצע. ככה, את מהירות התריס המצלמה לא תוריד מדי.
- כשאני רוצה לצלם בתנאי תאורה קשים (לילה, הופעות וכו') - אני קובע רגישות אוטומטית (מגדיר גבול עליון בהתאם למצלמה ויכולותיה) ועובד במצב ידני לחלוטין (M) בהתאם לכמות האור בכל צילום.
- ואם אחרי כל זה אני לא מצליח לייצר חשיפה טובה - אני פשוט מעביר למצב אוטומטי לחלוטין (P/ירוק) - ברוב המצבים זה יעשה את העבודה גם כן. אז למה מראש אני לא עובד באוטומטי לגמרי? - כי הרבה יותר כיף ומלמד לעבוד חצי ידנית/ידנית.
ישן 08-10-2009, 19:18
צלמית המשתמש של -mAoz-
  משתמש זכר -mAoz- -mAoz- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל -mAoz- Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShanyA שמתחילה ב "אתם משתמשים במצבים האוטו' של המצלמה ?"

המצבים האוטומטיים - לילה, נוף, פורטרט וכו', בכלל לא קיימים אצלי במצלמה.
המצב הכי שמיש אצלי הוא A בו אני משתמש בצילום באור קיים. לפעמים, במיוחד במקומות בהם התאורה משתנה באופן תדיר ואין לי תמיד זמן לשנות את הערכים בכל פעם, אני עובר ל-P ומשנה את יחס הסגר-צמצם כשאני צריך ויכול.
לעיתים רחוקות מאוד אני משתמש ב-S, בעיקר כשאני צריך מהירות מסוימת לצורך הקפאת או מריחת תנועה.
בכל שלושת המצבים הנ"ל, הגלגלת האחורית מוגדרת כאחראית על פיצוי החשיפה (ללא צורך ללחוץ על כפתור נוסף) והגלגלת הקדמית משנה את הערכים.
בצילום עם פלאש אני מצלם ב-M כדי לאפשר איזון טוב בין אור הפלאש לאור הקיים.
למצב האוטומטי המלא (המסומן אצלי כ-P בתוך ריבוע ירוק) אני עובר רק כשאני נותן למישהו אחר לצלם (אלא אם הוא מבין בצילום).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:07

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר