"כוס תה עם טולקין..."- שאלה/סקר/אתגר (מחק את המיותר)
כל אחד מאיתנו קרא ספר שלאחריו היה רוצה לפגוש את הסופר, גם אם זה רק בשביל לספר לו עד כמה הספר שלו הוא בזבוז נוראי של נייר ודיו (או לחילופין להצהיר על אהבתכם ליצירתו הספרותית.)
אז איזה סופר הייתם רוצים לפגוש פנים אל פנים? ואם כבר לפגוש אותו פנים אל פנים- איפה הייתם רוצים לפגוש אותו?
אני למשל הייתי מאוד שמח לפגוש את קלנסי בפאב ולהבהיר לו על כוס בירה שעד כמה שיש לו עלילות מעניינות, הוא באמת צריך לקצץ בפרטים. לעבור ספר שלו הוא גם סוג של קרב .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הקרדינל שמתחילה ב ""כוס תה עם טולקין..."- שאלה/סקר/אתגר (מחק את המיותר)"
אויי לרגע שם האשכול כמעט ושבה אותי
אאכן ג.ר.ר טולקין הוא האיש הגאוני שהייתי מת לדבר איתו על ספריו איפה? אולי בISNGARD או בSHIRE כן כן את טולקין ארצה לפגוש ולומר לו על הספר שלו שהוא ספר מדהים (ושהוא לא צריך לקצץ שום מילה ממה שכתב \תיאר)
אבל רק הערה אחת ארצה להגיד לו, שהוא השתמש באמירה"לכול יצור קטן יש חלק גדול מהחיים" יותר למדי, אם תבחינו גם בסרט וגם בספר (LOTR) הוא השתמש בזוג פיפין ומרי בצורה מוגזמת שהם גרמו טעיות פה ושם (עם הזיקוקים\ בHELMS DEEP \ כשהם הסתכלו לתוכך כדור הבדולח ) כאילו יופי אבל זה קצת מוגזם או שהוא היה צרך לעבור דמות.
חוץ מזה לא אומר תו ואדבר איתו על בני לילית בני אדם ועל גובלנים חיחי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הקרדינל שמתחילה ב ""כוס תה עם טולקין..."- שאלה/סקר/אתגר (מחק את המיותר)"
אם היית מבקש(ואתה מבקש) לבחור בנאדם שהייתי רוצה להגיד לו בפנים כמה היצירות שלו מדהימות בעיניי הייתי בוחר לאו דווקא בסופר אלא בסולן להקת Rise Against (ששמו קצת מסובך להגות בעברית) Tim McIlrath שהוא מבחינתי יותר ממשורר. השירים שכתב הם ברובם המוזה שלי והשאיפה שלי בתחום. לא מדובר רק בשירים עצמם אלא באכפתיות והמסר שהוא מנסה להעביר. אומרים שבנאדם לא נמדד רק בדבריו אלא בעיקר במעשיו, ובכן.. גם בזה הוא פעיל(יחד עם כל שאר חברי הלהקה).
בהחלט הייתי שמח לשבת איתו על איזה כוס קפה ולשכנע אותו לבוא לארץ
רובין הוב, סופרת פנטזיה, כתבה את טרילוגיית "הרואים למרחק" המוצלחת, את "האיש הזהוב" ועוד.
כסיימתי את הטרילוגיה השניה (וקראתי את ששת הספרים ברצף) הוצפתי במליון רגשות כלפי הדמויות שם.
הסוף היה מר-מתוק, וכ"כ רציתי לדון בסיפור עם עוד מישהו.
מעבר לזה, רציתי לומר לסופרת כמה הייתי מרותקת לספרים שלה, ולספר לה בדיוק מה כ"כ משך אותי בדמות הראשית (פיץ שמו, והוא זה שמגולל את הסיפור),
ואילו דמויות אהבתי או שנאתי יותר או פחות.
לצערי היא לא פרסמה מייל שלה, אבל יצא לי לממש את הענין עם סופרת אחרת.
ספר אחר שקראתי אחרי סדרת הספרים הזו נקרא "השתנות", וחובר ע"י הסופרת קרול ברג.
הוא היה מקסים, והיה לו סוף נהדר. יותר מאוחר כשסיימתי את שני ההמשכים חיפשתי מידע קצת על הגברת באטנטרנט -
והפלא ופלא! יש מייל והיא תשמח לקבל תשבוחות או הערות מכל קורא
כמובן שלא היססתי והיה לי ברור שאני הולכת לנצל את הענין, ובאמת קיבלתי ממנה תשובה בחזרה והיא הודתה לי על המכתב.
אז אומנם לא תפסתי אותה באייקון ולא נפגשנו פנים מול פנים, אבל גם זה היה מספק בשבילי.
ואם כבר, הייתי מעדיפה שנשב על כוס שוקו. תה זה לא הטעם שלי (;
לאחר מס' הרצאות שלהם שבהן נכחתי, הייתי שמחה מאוד לשבת לכוס קפה עם מאיר שלו ויוכי ברנדס, עדיף יחד.
מאיר שלו שובה אותי בחוש ההומור הדק שלו, שצריך להיות די חד הבחנה ע"מ לתפוס, וברנדס חדה כ"כ, שנראה לי פשוט עילוי לשבת ולדבר איתם, גם אם לא ספציפית על היצירות שלהם
אורסון סקוט קארד,
המחבר של סדרות "המשחק של אנדר" ו"הצל של אנדר" - הזוכים בפרסי הוגו ונבולה.
"הצל של אנדר" זה אולי הספר הכי טוב שקראתי אי פעם.
עוד סופרת שהייתי רוצה לפגוש (במקום השני) היא סוזנה קלארק,
המחברת של הספר הפנטסטי - "ג'ונתן סטריינג' ומר נורל" (שני כרכים), שלמי שלא קרא ואוהב את הז'אנר -
זה שינוי מרענן מהספרים שכולם כתובים בערך אותו דבר, עם אותה עלילה ועם אותם טוויסטים.
לא ממש משנה איפה הלפגוש אותם, אבל אולי על איזו ארוחת ערב טובה במסעדה על הים