02-10-2009, 02:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
לא לוקחים רק מישראל, אלא מכל העולם, היו איתי במחנה בריטים, אוסטרלים, ניו זילנדים, גרמנים, צרפתים, רוסים וכמובן גם אמריקאים.
מבחינת המחנה זה טוב כי הם מאפשרים לילדים להכיר מדריכים מכל העולם, בנוסף זה לא בהכרח יוצא יותר יקר, האמריקאים מקבלים משכורת בעוד הזרים מקבלים בשנה הראשונה רק דמי כיס (ועוד כל ההוצאות על הטיסה וכו) ואם הם טובים אז מתאפשר להם לחזור לשנה נוספת עם משכורת יותר מכובדת (אם הם ממש טובים אז אפשר גם לקבל משכורות רציניות ביותר). בנוסף לפחות אצלנו הזרים הוכיחו את עצמם כהרבה יותר בוגרים מהאמריקאים (בלי להכליל, חלקם היו בוגרים ואחראיים) וניתן גם להוסיף שבמחנה יש המון המון פעילויות שונות, ולא קל למצוא אנשים שגם מסתדרים עם ילדים וגם מקצועיים מספיק לדברים האלו (אני הייתי מדריך קליעה, האוסטרלים בלטו בספורט מים האמריקאים הצטיינו בעיקר בספורט וכו)
וכמובן יש את מה שהוזכר כבר - בדרך כלל הילדים יהודים וגם ההנהלה יהודית (חלקם יותר, חלקם פחות, אני מכיר מישהי שהייתה במחנה נוצרי לחלוטין), המדריכים מכל העולם הם בדרך כלל לא יהודים האמריקאים היהודים הם בדרך כלל בוגרים של המחנה אבל האחרים לא - ולכן יש יתרון גדול למדריכים הישראלים, הילדים ממש אוהבים את ישראל והרבה פעמים הם מסתכלים עלייך בהערצה רק בגלל שאתה מישראל (אחד המשפטים הכי נפוצים שאמרו לי במחנה היה you from israel? cool,I'm jewish too" וזה נהיה קצת מעצבן ש90% מהמחנה יהודים שחשוב להם להגיד את זה)