לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 27-09-2009, 18:47
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
טלוויזיה סרטי תעודה על נשק גרעיני

לכבוד יום הכיפור הייתי רוצה לעשות רשימה של סרטים דוקומנטריים העוסקים בנשק "יום הדין", הנשק הגרעיני.

אתחיל עם סקירה קטנה של סרטים דוקומנטריים על ניסויים גרעיניים, בעיקר של הבמאי פטר קוראן (Peter Kuran), שסרטיו המשלבים קטעי ארכיון של ניסויים גרעיניים עם מוזיקה סימפונית הינם תענוג עליון לכל מיליטריסט או סתם למי שמתעניין בנשק גרעיני. הסרט הכי מפורסם הוא ה- Trinity and Beyond, שמוזכר פעמיים בפורום (אם מאמינים לחיפוש) - יצירת מופת אומנותית, וסרט דוקומנטרי מצוין שמציג את ההיסטוריה של ניסויים הגרעיניים בארה"ב. בנוסף אליו יש עוד 4 סרטים נוספים של אותו הבמאי, ובהפקת אותה החברה (VCE) המכסים את הניסויים הגרעיניים מכל הצדדים: ניסויים בחלל, תאונות הקשורות לנשק גרעיני, אתרי ניסוי, ותיעוד הניסויים.

הסקירות\תקצירים מבוססים על הסרטים עצמם, ולכן מהווים "ספוילרים" במידה מסוימת. עם זאת, לדעתי, זה יעזור לעלות נקודות מעניינות שאולי יעוררו עניין.

נ.ב. אומרים שתמונה שווה אלף מילים - הדבר נכון במיוחד בהקשר של סרטים הבאים.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 27-09-2009, 18:48
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
Trinity and Beyond
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "סרטי תעודה על נשק גרעיני"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

במאי – פטר קוראן (Peter Kuran), מלחין – וויליאם סטרונברג (William Stromberg), המוזיקה בביצוע של ההתזמורת הסימפונית של מוסקווה (אירוני מעט). בסרט מופיעים קטעי ארכיון רבים גם מסרטים שהופקו עבור הממשל והצבא, סרטי תעמולה שונים, דיווחי חדשות ישנים וראיונות עם דר' טלר (Dr. Edward Teller) ודר' שלטון (Dr. Frank Shelton).

ביקורת טובה, הכוללת הערות גם על טעיות בזיהוי צילומי הניסויים, ניתן לקרוא ב-.NuclearWeaponArchive.org

טריילר [

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.]:


תקציר:

הסרט מתחיל עם ניסוי עלום יחסית, שבוצע בניו-מקסיקו, חודשיים לפני הניסוי בטריניטי (Trinity). בניסוי זה הופעלו 100 טון של TNT, על מנת לכייל ולבדוק את כל המערכות לפני הניסוי הגרעיני הראשון. ב-16 ביולי 1945, בשעה 05:29, האנושות נכנסה לעידן הגרעיני, כאשר ארה"ב ביצעה את הניסוי הגרעיני הראשון בהיסטוריה.

לאחר מכן מוצג השימוש בנשק הגרעיני ביפן, כל זה בשילוב קטעים ארכיון מהתקופה. 11 חודשים אחרי הירושימה ונגסאקי, הוחלט על מבצע "Crossroads" (פרשת דרכים) שנועד לבדוק את ההשפעות של פיצוץ גרעיני בים פתוח על כלי שיט. במהלך המבצע, שנערך באטול ביקיני (Bikini Atoll) שבאוקיינוס השקט, בוצעו שני ניסויים: Abel, עם מתקן שהופעל בגובה של כ- 150 מ' מעל לפני הים ו-Baker, שהופעל בעומק של כ-30 מ' מתחת לפני הים. למרות שבשני הניסויים נעשה שימוש במטען זהה, בעוצמה של 21kt (ק"ט להלן), הנזק שנגרם למטרות (ספינות שלל או ספינות ישנות של צי ארה"ב) בניסוי Baker, היה גדול הרבה מאשר בניסויי הראשון. בנוסף לכך נגרם זיהום רדיואקטיבי גבוהה לסביבה. לכן הנשיא טרומן ביטל את הניסוי השלישי, Charlie, שהיה אמור להתבצע בעומק רב יותר. יש לציין שכל המבצע נעשה בסביבה של חשש הציבור מהניסויים, מה שבא לידי ביטוי

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
של אדמירל בלאנדי (William H. P. Blandy).

שנתיים לאחר מכן, ב-48, טרומן אישר את המבצע "Sandstone", שמטרתו היתה בחינת שינויים במנגנון הקריסה ובין היתר- החלפת פלוטוניום באורניום מועשר כדלק למתקן. X-Ray בוצע ב-15 באפריל , Yoke, ב-1 במאי (37 ו- 49 ק"ט). כתוצאה מהניסויים פותחו פצצות גרעין מהדגמים Mk4 ו- Mk5, שהיו קלות ויעילות יותר. באותו התת-פרק מוזכר גם תאגיד Sandia שהוקם ב-1949, והביא את הייצור הסדרתי לתחום של נשק גרעיני.

ב- 29 לאוגוסט 1949 הסתיים המונופול הגרעיני האמריקאי, כאשר בריה"מ הפעילה את המתקן RDS-1 בניסוי הגרעיני הראשון שלה. האירוע רק האיץ את תוכנית הגרעין של ארה"ב. ב-1951 נפתח דף חדש בהיסטוריה של ניסויים גרעיניים בארה"ב, כאשר נוסד אתר הניסויים במדינת נוואדה (Nevada Proving Ground). שם נערך המבצע Ranger שבמהלכו בוצעו 5 ניסויים (בסרט מופיע רק Ranger-Able, 1 ק"ט). אחריו הגיע מבצע Greenhouse ששוב נערך באיי מרשל. במהלכו בוצעו 4 ניסויים וביניהם: Easy (47 ק"ט), שבא לבדוק עמידות של מבנים שונים לפיצוץ גרעיני ;George, בו לראשונה נוסתה טכנולוגיה תרמו-גרעינית ; והניסוי Item, בו בוצע ניסוי ב"האצת" (boosting) המתקן הבקיע ע"י שריפת טריטיום במרכז המתקן, מה שגרם להכפלת העוצמה לכ-45 ק"ט.

עוד שני ניסויים חשובים שמוזכרים בסרט הם Ivy-Mike ו-Castle-Bravo (המילה הראשונה היא שם המבצע והמילה השנייה היא שם הניסוי). המתקן (שהיה מורכב וכבד, ושימש לניסוי בלבד) בשם קוד Mike קיבל את הכינוי "פצצה רטובה", עקב שימוש בדאוטריום נוזלי בתגובה התרמו-גרעינית. מאפיין מיוחד נוסף היה צינור באורך של יותר מ-2.5 ק"מ, ממולא בהליום נוזלי, שחיבר את המתקן לתחנת זיהוי, על מנת לבחון את התהליכים הפנימיים לאחר הפעלת המתקן. עוצמת הפיצוץ הייתה 10.4 מגטון. Bravo היה הניסוי תרמו-גרעיני עם מתקן ע"פ תכנון טלר-אולם (Teller-Ulam) שאפשר פיתוח "פצצות מימן" קטנות מספיק לשיגור אווירי. עם עוצמה של 15 מגטון (הטווח החזוי היה 4-8 מגטון) היה זה הניסוי הגרעיני הגדול ביותר שביצעה ארה"ב.

Ivy-Mike : קטע מתוך הסרט "Trinity and Beyond" [

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.]



עוד מבצע שמוזכר בסרט הוא "Upshot-Knothole" בו בוצעו 11 ניסויים, כאשר הידוע ביניהם הוא "Grable", בו בוצעה ירי של פגז בעל ראש נפץ גרעיני בעל מנגנון ירי (gun-type, לראשונה מאז הירושימה), בעוצמה של 15 ק"ט. עוד מאפיין חשוב של הניסוי היה יצירתם של גלי הלם מוקדמים (precursors) שהגדילו את עוצמת כוח הההד,, כך שבפועל פיצוץ בניסוי זה, שארע בגובה שכ-150 מטר היה יותר אפקטיבי (כנגד מטרות) מאשר ניסוי Anchor, בו הופעל מתקן גדול יותר (עוצמה של 20 ק"ט בגובה של כ- 800 מטר).

הניסוי התת-ימי שבוטל במבצע קרוס-רואדס בוצע לבסוף בשנת 1955 במבצע Vigvam. מטען בעוצמה של 40 ק"ט הופעל בעומק של 600 מטרים, במטרה לבחון את השפעת הפיצוץ על צוללות. מבצע Redwing בוצע באוקיינוס השקט ב-1956 לבדיקת מטענים תרמו-גרעיניים חדשים. בניסוי Cherokee (3.8 מגה-טון), ארה"ב לראשונה ביצעה הטלה של מטען תרמו-גרעיני ממטוס (בריה"מ ביצעה ניסוי דומה זמן מה לפני כן).

ב-1957, עם ההצעות להפסקת הניסויים הגרעיניים באופק, בוצעה תוכנית שאפתנית נוספת - Plumbbob שכללה 24 ניסויים וביניהם הניסוי התת-קרקעי הראשון והניסוי Hood שכלל מתקן בעוצמה החזקה ביותר שהופעל מעל אדמת ארה"ב, בנוואדה (74 ק"ט). בתוכנית Hardtack, ב-1957, בוצעו 35 ניסויים באוקיינוס השקט. בין הניסויים האחרונים בסדרה היו הניסויים Teak ו-Orange, שבוצעו מעל האי ג'ונסון (Johnston Island) והיו בעוצמה של 3.8 מ"ט. השיגור התבצע ע"י טיל Redstone בגבהים 77 ו-43 ק"מ בהתאמה. ניסויים אלו נעשו לבדיקת האפשרות של שימוש בפיצוצים גרעיניים בגבהים גבוהים כהגנה נגד טילים בליסטיים (דבר שהיה מכפר על דיוק נמוך של טילי היירוט). התוצאות של ניסויים אלו הובילו למבצע Argusשנערך בדרום אטלנטיקה. על נושא של ניסויים גרעיניים בחלל מסופר בסרט אחר מהסדרה - Nukes in Space.

לאחר מורטוריום דו-צדדי של כשנתיים, חידשה בריה"מ את הניסויים הגרעיניים בספטמבר 1961, עם שיא ב-30 באוקטובר ("האיבן הגדול" בעוצמה של כ-50 מגטון). ארה"ב הגיבה מצידה בסדרות נוספות של ניסויים, Nougat, Storax ו-Dominic. בין היתר נבדקו סוגי נשק חדשים בעלי ראשי קרב גרעיניים וביניהם: הניסויים Frigate Bird (ניסוי "רטוב" של טיל "פולאריס", משיגור תת ימי ועד הפעלת הראש הקרבי), ו- Swordfish (ניסוי בנשק נגד צוללות). בנוסף לניסויים הימיים וניסויים באתר נוואדה, נערכו בשנים 61-62 ניסויים גם באיי קריסטמס ("איי חג המולד", בהם נערכו ניסויים הגרעיניים של בריטניה), ומעל האי ג'ונסון, ממנו בוצעו 5 שיגורים, הרוב ע"י הטיל Thor, לניסויים גרעיניים בחלל. הניסוי האטמוספרי האחרון שביצעה ארה"ב היה Tight Rope שכלל שיגור של הטיל Nike-Hercules.

ב-1963 חתמו ארה"ב ובריה"מ על הסכם שאסר על ניסויים גרעיניים באטמוספרה.

הדקות האחרונות של הסרט מוקדשות לסין. מדובר בקטע מרהיב למדי עם מוזיקה מרגשת שבשיאו רואים (!) חיילים סיניים חמושים בחרבות ורובי קלשניקוב שדוהרים על גבי סוסים הלבושים מסכות אב"כ אל תוך פיצוץ גרעיני. למרות שהדבר לא הוסבר בסרט, מדובר בעריכה של מספר קטעים ממקורות שונים, וכפי שהמצעד, הריקודים וצילומים של מאו אינם קשורים לניסוי הגרעיני, כך ייתכן גם האפיזודות האחרות לא שייכות לניסוי הגרעיני הראשון של סין. מבדיקה קצרה באינטנרט, עולה כי ככל הנראה המקור לצילומי הניסוי הסיני הוא בסרט התעמולתי בשם "The Great Advancement of Mao Tse-Tung's Thinking" .

הנה הקטע, באיכות נמוכה:
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 27-09-2009, 18:49
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
Nukes in Space
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "סרטי תעודה על נשק גרעיני"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img525.imageshack.us/img525/4457/nispacemod.jpg]


אתר הסרט:http://www.vce.com/nukes.html

עוד סרט מרהיב העוסק באחד הנושאים המעניינים ביותר שיש - ניסויים גרעיניים בחלל. ניסויים אלו, שבוצעו בעיקר כחלק ממערכות הגנה נגד טילים בליסטיים, שילבו בין הידע בפיזיקה של התגובה הגרעינית, פיזיקה של הקרינה, ופיזיקה של המגנטוספירה מן הניסויים המורכבים ובלתי צפויים שנעשו. הסרט כולל צילומים מדהימים, ראיונות עם מומחים (בין היתר עם גנרל ברנרד שריבר (Schriever)), וחומרים ארכיונים אחרים. כמו כן, לאורך הסרט מופיעים קטעים שאולי אינם מאוד אינפורמטיביים, אך בהחלט מרהיבים - כשלים (ליתר דיוק הפיצוצים) בניסויי טילים (Thor, Atlas, Titan). לבד מהעוצמה של השמדת כלים אלו, שמוצגת בליווי מוזיקה דרמטית, יש בדבר הזה להזכיר כי פעם הטולרנטיות לכשלים בניסויים של מערכות נשק מורכבות הייתה גדולה יותר מאשר היום.

תקציר:

תחילת הסרט מוקדשת לשחר התקופה של טילים בליסטיים - מ V-2 ועד R-7. אבל מהר מאוד אנו מגיעים לנושא המרכזי. כידוע השיגור הראשון של לוויין אמריקאי בוצע ב-1 לפברואר 1958. המכשור שהיה הלוויין Explorer-1 הביא לגילוי חגורות ואן-אלן - אזורים במגנטוספירה בהם קיימות חגורות של חלקיקים טעונים במטען חשמלי. אבל חגורות אלו נחזו גם לפני הגילוי. בסוף - 1957 הממורנדום שנכתב ע"י דר' Nicholas Christofilos עסק באפשרות של שימוש בחלקיקים טעונים בגבהים אלו, שנוצרים מפיצוץ גרעיני, למערכות נשק נגד טילים או לוויינים. הרעיונות מצאו אוזן קשבת בצבא, וב-1958 הוחלט על ביצוע מבצע Argus, שבמהלכו בוצעו 3 ניסויים גרעיניים בגבהים בין 160 ק"מ ל-750 ק"מ. הניסויים בוצעו ע"י טילי X-17A עם רש"קים W-25 (בעוצמה 1.7 ק"ט) מספינות בדרום אוקיינוס האלנטי. המיקום נבחר כך, מכיוון שבאזור זה חגורות ואן-אלן קרובות ביותר לפני כדה"א ("האנומליה הדרום אטלנטית").

אחד הממצאים החשובים של הניסוי היה כי פיצוצים גרעיניים ביונוספירה גורמים להפרעות בתקשורת רדיו. גם ההנחות של קריסטופולוס בדבר יצירת חגורות חלקיקים אומתו. מבצע ארגוס (שנערך בסוף אוגוסט) התבצע במקביל לשני ניסויים גרעיניים בגובה רב שבוצעו בתחילת אותו חודש - ניסוייםTeak ו-Orange (בוצעו כחלק ממבצע Hardtack). אז הופעלו ראשי קרב בעוצמה גדולה יותר (W-39, עם עוצמה של 3.8 מגטון) ששוגרו ע"י טילי Redstone מעל האי ג'ונסון. שם לראשונה נראו השפעות של הפעימה האלקטרו-מגנטית, כאשר הניסוי הראשון גרם להפסקות חשמל ושיבוש קשר רדיו שהוביל לקרקוע מטוסים בהוואי.

למי שמתעניין בנושא מבצע ארגוס ממליץ על סרט צבאי מאמריקאי מ-1962 על המבצע, שחלקיו מופיעים גם בסרט "Nukes in space", שניתן לצפות בו ב-

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
.

ניסויים אלו הפכו את החלל לזירה פוטנציאלית להצבת כלי נשק. ב-1 לאוקטובר 1958 בהוראת נשיא אייזנהאור הוקמו NASA, הרשות האזרחית לנושאי חלל, ובכך מנעה את המונופול הצבאי על תחום החלל בארה"ב. ב-1958 חתמו ארה"ב, בריה"מ ובריטניה על מורטוריום על ניסויים גרעיניים שנמשך 24 חודשים. אם זאת הפיתוח של אמצעי שיגור - טילי Atlas ו-Titan, שמשוגרים ממבנים מחוזקים ("coffin" launchers) או מאסמים (silos) המשיך.

באוקטובר 1961, מעט לפני הניסוי במתקן בעוצמה של 50 מגטון ("האיבן הגדול", "פצצת הצאר"), ביצעה בריה"מ 2 ניסוים גרעיניים בחלל, שאפשרו לה לאסוף מידע דומה לזה שנאסף בתוכנית Argus האמריקאית. הפוטנציאל לפיתוח מערכות הגנה נגד טילים בליסטיים דחף את שני הצדדים לפיתוח ראשי קרב מורכבים יותר. כך, לראשונה בארה"ב ובהמשך גם בבריה"מ נולד טיל מרובה ראשי נפץ, ה- MIRV.

כהמשך למאמץ זה, בארה"ב הואצה תוכנית של טיל נגד טילים מסוג Nike-Zeus. כמו כן, ב-1962 חודשו ניסויים גרעיניים בגובה רב, במבצע Fishbowl. הנושאים שנבדקו היו: פגיעה בתקשורת רדיו, יצירת פעימה אלקטרו-מגנטית בגובה רב, ושיבוש מכ"ם. השיגורים, 6 סה"כ, בוצעו ע"י הטיל Thor. הניסוי הראשון, Starfish Prime, שבוצע בגובה 400 ק"מ עם ראש קרבי W-49, בעל עוצמה של כ-1.45 מגטון גרם לאורורה (זוהר הקוטב) מרשימה, וגם לשיבושים במערכות מכ"ם ורשתות חשמל בהוואי. בנוסף, החלקיקים הטעונים שנוצרו במסלול, פגעו קשות במספר לוויינים, וביניהם ב-Telstar-1, הלוויין התקשורת המסחרי הראשון, ששוגר יום לאחר הניסוי. בסרט מופיעה גם הקלטה של דיון בו משתתפים קנדי ומקנמרה, המוקדש לבקשת בריה"מ לא לבצע ניסויים גרעיניים בחלל קרוב למועד שיגור של קוסמונאוטים. בין היתר, כתוצאה מהחשש הזה, משימת Mercury-8 האמריקאית כללה מכשור למדידת קרינה בספינת החלל. כמו כן, בוטל הניסוי בשם Urraca, שאמור היה לכלול הפעלת מתקן גרעיני בעוצמה כמגטון של בגובה 800 ק"מ.

סדרה הניסויים ב- Fishbowlסבלה מלא מעט תאונות (4 במספר), שמתועדות בסרט. זה כלל תקלות בציוד קשר, שגרמו להשמדה מכוונת של הטיל, תקלות במנועים, וגם התפוצצות על כן השיגור, שגרמה לזיהום הסביבה ע"י פלוטוניום. גם סביבת הזמן הייתה מתוחה - חלק מהניסויים בוצעו בסתיו 1962, בזמן משבר קובה. גם בריה"מ ביצעה 3 ניסויים משלה באוקטובר אותה השנה, למטרת בדיקת מערכות נגד טילים שלה (סדרת ניסויי K - הערה שלי).

לאחר הניסוי האחרון במבצע Fishbowl, התחילו בשיחות ארה"ב ובריה"מ בדבר המורטוריום על ניסויים אטמוספריים. הדקות האחרונות מוקדשות למערכות נגד טילים Safeguard ו-A-135.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 27-09-2009, 18:50
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
Nuclear Rescue 911: Broken Arrows & Incidents
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "סרטי תעודה על נשק גרעיני"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img525.imageshack.us/img525/1946/nu911c.jpg]


אתר הסרט: http://www.vce.com/nuc911.html

סרט נוסף בבימוי של קוראן מספר על אירועי "Broken Arrows" - שלפי טרמינולוגיה של צבא ארה"ב זהו שם קוד לאירוע בו התרחשה תאונה כל שהיא עם נשק גרעיני או אחד ממרכיביו (מבלי ליצור סכנה למלחמה). לאורך עשרות השנים התרחשו תאונות שונות עם נושאי נשק גרעיני: מטוסים שהתרסקו בהרים או בשדות תעופה, התנגשויות באוויר, טילים שיוט וטילים בליסטיים שהתפוצצו על כן השיגור, פצצות שהוטלו בטעות על הקרקע או לים, צוללות נושאי כלי נשק גרעיניים ששקעו ועוד. סה"כ התרחשו בארה"ב למעלה מ-30 אירועים כאלו, ו- 6 נשקים אבדו ללא החזר.

בין האירועים המופיעים בסרט (לא באותו הסדר):

1957: פצצה מסוג Mk17, במשקל של כ-20 טון ועוצמה של 15 מגטון, מוטלת בטעות ממפציץ B-36
1957: בניסוי Plumbbob-Diablo המתקן הגרעיני לא התפוצץ למרות שהופעל. על פי המרואיין שהשתתף בכך, הצוות נשלח לבדיקה ונטרול וודאי של הנשק, לא הרגיש בנוח בהתקרבו למתקן...
1958: B-47 מפיל פצצה גרעינית על יד בית מגורים בדרום קרוליינה.
1960: B-29 שמתרסק על המסלול, צוות הכיבוי נהרג כתוצאה מייזום חומר הנפץ בנשק הגרעיני.
1960: BOMARC עם רש"ק גרעיני מתפוצץ על כן השיגור.
1962 - 2 טילי Thor בעלי רש"קים גרעיניים מתפוצצים במהלך הניסויים: אחד על כן השיגור והשני בתחילת המעוף.
1965: סקיי-הוק נושא נשק גרעיני נופל למים עקב נחיתה כושלת על נומ"ט.
1966: התקרית הידוע ב-Palomares, ספרד.
1966: הצוללת USS Scorpion שוקעת באוקיינוס האטלנטי עם 2 טורפדו Mk35 בעלי רש"ק גרעיני.
1968: Titan 2 מתפוצץ בתוך האסם כתוצאה מדליפת דלק, שנבעה בטורה בגלל מפתח ברגים שהופל בטעות.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 27-09-2009, 18:53
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
The Atomic Filmmakers
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "סרטי תעודה על נשק גרעיני"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img525.imageshack.us/img525/9153/filmmakersposter.jpg]

אתר הסרט: http://www.vce.com/atomic.html

סרט נוסף בהפקת VCE, ובבימוי של פטר קוראן. גם כאן מצליח הבמאי לשלב שיעור בפרק עלום יחסית בהיסטוריית הנשק הגרעיני, ביחד עם צילומי ארכיון מרהיבים.

תקציר:

בהטלת הפצצות על הירושימה ונגסאקי לא התבצע תיעוד הולם של השפעות הנשק הגרעיני. לכן כאשר הוחלט על סדרת הניסויים Crossroads, עשרות רבות של מצלמות מכל הסוגים שהיו בנמצא ב-1946 הקליטו כמויות אדירות של סרטים וצילמו למעלה ממיליון תמונות. לכן הייתה זו נקודת ציון בהיסטורית הצילומים של ניסויים גרעיניים.

ב-1947 הוקם אולפן הקלטה סודי בתחנת החיא"א ב- Lookout Mountain לצילום והפקת סרטים שונים למטרות צבאיות, וביניהם גם בתיעוד הניסויים מסווגים שונים. לפי כך הצוות, שכלל גם אזרחים וגם אנשי צבא, היה בעל סיווג בטחוני גבוהה מאוד.

לרשות האולפן היו האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר בזמנו. אך לפעמים לא היה די בכך, ובעזרת שת"פ עם חברות אזרחיות פותח ציוד state-of-the-art שבעזרתו היה אפשר לקבל יותר מידע מהניסויים. לדוגמא בעזרת החברה EG&G (כיום חלק מתאגיד URS) פותח סרט צילום מיוחד, XR Film, שאפשר שילוב של צילומי אוויר הנע במהירויות שונות [

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.]. טכניקות שונות שנוסו על סרט צילום זה, השפיעו רבות על טכנולוגיית הצילום בצבע. כלי צילום מיוחד אחר שפותח ע"י
EG&G הוא מצלמת ה- Rapatronic, שאפשרה לצלם את כדור האש הראשוני בקצב של פחות מעשירית של אחד חלקי מליון השנייה. 6 מצלמות שמוקמו במגדלים מסביב למגדל בו הוצבה הפצצה באחד הניסויים, אפשרו לקבל מבט תלת מימדי על רגעים הראשונים של הפיצוץ עצמו.

כדרך אגב, בסרט יש הסבר מפורט איך ובשביל מה משתמשים ברקטות שיוצרות את שבילי העשן שרואים לפעמים בתצלומים של ניסויים גרעיניים (נושא שעלה מספר פעמים בפורום).

אנשי הצילום של האולפן ב- Lookout Mountainהם בין האנשים שהיו הכי קרובים לפיצוצים עצמם - לפעמים הם הוצבו עד 2 מייל מה-גראונד זירו (במקרה של עוצמה נמוכה), לפעמים על המטוסים שטסו ישר מעל נקודת הפיצוץ. עוד דוגמא לחווייה בלתי נשכחת – במבצע Plumbbob , ניסוי John, הצלם George Yoshitake ועוד 5 מתנדבים מחיל האוויר האמריקאי שהו בנקודת הגראונד זירו, כאשר 10,000 רגל (כ-3 ק"מ) מעליהם מופעל טיל א"א AIR-2 Genie בעל ראש נפץ בעוצמה של 1.7 קילוטון (הטיל נורה ממטוס F-89J).

האולפן שפעל מ-1947 ועד 1969 הפיק מעל 6500 סרטים. רבים מהם מסווגים גם היום.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 27-09-2009, 18:59
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
Atomic Journeys
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "סרטי תעודה על נשק גרעיני"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img87.imageshack.us/img87/190/journeys.jpg]


אתר הסרט: http://www.vce.com/journeys.html

לצערי הרב דיסק ה-DVD המתאים שבק חיים, אז בינתיים אספתק בלהביא את התיאור מאתר הסרט. עד כמה שזכור לי הסרט מספר את סיפורם של 10 שטחי אש לניסויים גרעיניים וביניהם טריניטי, אתר בנוואדה, איי מרשל, אתר הניסויים באלסקה, ועוד. אוסיף גם שסרט זה מכסה גם ניסויים גרעיניים תת-קרקעיים - תחום שרק הוזכר בסרטים הקודמים.


ATOMIC JOURNEYS explores the secret history of the over 900 Atomic and Hydrogen bomb tests detonated throughout the United States in previously unknown locations as diverse as Mississippi, Colorado, New Mexico and Alaska.


Many of these tests were part of two U.S. Atomic Energy Commission nuclear testing projects, dubbed "Plowshare" and "Vela Uniform." The purpose of "Plowshare" was to explore the use of nuclear weapons for so called "peaceful purposes" such as building new canals and harbors.

The "Vela Uniform" program was created to detect the seismic signals of nuclear explosions, and to hide these signals as well.

Through the use of spectacular, never-before-seen nuclear test footage, ATOMIC JOURNEYS travels to former test sites and examines the physical changes to the environment, the history behind each test and what the test sites are like today. Finally, we will visit the Nevada Test Site, known as the most bombed place on earth.


_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 29-09-2009, 18:11
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי SkyMarshal שמתחילה ב "Atomic Journeys"

סרט זה משלים את שאר הסרטים של VCE בכך שהוא סוקר 2 נושאים נוספים: ניסויים תת-קרקעיים וניסויים מטרות אזרחיות.

אתרי ניסוי או שימוש במתקנים גרעיניים שמוזכרים בסרט:

Trinity Site - למרות שבוצע בו רק ניסוי גרעיני אחד, זהו אחד מאתרי הניסוי המפורסמים ביותר. כפי שנאמר בסרט - זהו המקום היחיד בארה"ב בו אתה יכול באופן חופשי לעמוד בדיוק בנקודה בה (או ליתר דיוק מעליה) הופעל מתקן גרעיני.

הגראונד זירו בהירושימה -

Carlsbad - אתר ניסוי של פרויקט Gnome, הניסוי הגרעיני הראשון בתוכנית Plowshare - שעיקרה הוא שימוש בפיצוץ גרעיני למטרות אזרחיות. המתקן, בעוצמה של 3 ק"ט, הופעל בעומק 360 מטר מתחת לאדמה, בפיר שנחצב במיוחד. לניסוי היו מטרות רבות: הפקת איזוטופים כבדים בכמויות גדולות, שלא היה ניתן להפיקם כלכלית במעבדות ; יצירת חשמל -ע"י הזרמת מים לתוך החלל התת-קרקעי שנוצר כתוצאה מהניסוי ; ביצוע בדיקות סייסמולוגיות. הניסוי לא עבר כמתוכנן עקב סדקים שגרמו לפגיעה ביר ולפליטה של גזים רדיואקטיביים לאטמוספרה, מה שגרם לפגיעה בציוד ולעיכוב באיסוף הממצאים.

קטע קצר מסרט ארכיוני על הניסוי



Farmington - שם נערך הניסוי Gasbuggy, חלק מתוכנית Plowshare לבדיקת שחרור כיסי גז הלכודים בסלע, שאינם יעילים כלכלית להפקה בדרך הרגילה. עוצמת המתקן היתה 29 ק"ט.

2 ניסויים דומים נערכו במדינת Colorado ב-Rifle (ניסוי Rio Blanco , 33 ק"ט) ו-Grand Valley (ניסוי Rulison, 40 ק"ט).

אתר אחד ששילב 2 ניסויים בפרויקט Dribble והיה אתר הניסויים הגרעיינים היחיד במדינת Missisipi הוא Tatum Salt Dome הנמצא במחוז Hattiesburg. הניסוי הראשון, Salmon (5.3 ק"ט) נערך ב-1964 ויצר חלל כדורי מתחת לאדמה. שנתיים לאחר מכן,נערך ניסוי Sterling (380 טון בלבד) לבדיקת "decoupling" - מידת ההשפעה של סביבת הניסוי הקודם על "עקבות" סייסמולוגיות של הניסוי הנוכחי.

שני ניסויים אלו, ועוד 5 נוספים בוצעו כחלק מתוכנית Vela Uniform. מטרת התוכנית היתה איסוף מידע סייסמולוגי על ניסויים גרעיניים לפיתוח שיטות זיהוי ואפיון של ניסויים גרעיניים (הערה - עוד נושא שעלה לא מזמן בפורום).

Tonopah Test Range, Nevada - הניסויים הגרעיניים בנוואדה התחילו לעורר דאגה בהקשר ההשפעה על המבנים בערים באזור, ובפרט על גורדי השחקים בלאס וגאס. החיפוש אחר מקום ניסוי מתאים הוביל לשטח אש Tonopah. הניסוי הראשון, בעוצמה של כ-1 מגטון היה מתוכנן לבדוק את עמידות האזור לניסוי גרעיני בעוצמה גדולה יותר. התוצאות לא היו כמצופהף ולכן הוחלט למצוא אחר לניסוי.

Amchitka, Alaska - אתר זה נבחר לבסוף עבור ניסוי של ראש קרב של הטיל Spartan , בעל עוצמה של "פחות מ- 5 מגטון". לפני הניסוי המרכזי עצמו, שכונה Cannikin, בוצעו 2 ניסויים בעוצמה קטנה יותר, Long Shot ו- Milrow, שמטרתם הייתה לקבל בדיקות סייסמיות ולבחון את עמידות האי בניסוי המתוכנן.

קטע קצר מתוך הסרט על הניסוי Cannikin (הערות אינפורמטיביות רשומות בדף הסרטון):


גולת הכותרת הוא כמובן - Nevada Test Site- אתר הניסויים היבשתי העיקרי של ארה"ב בכל הנוגע לנש"ג. מאז שהוקם ב-1951 בוצעו בו למעלה 900 ניסויים שכללו מעל 1000 פיצוצים גרעיניים, ולכן האתר מכונה בסרט "המקום המופצץ ביותר על כדה"א". הסיבות לבחירת אתר ניסויים בתוך ארה"ב, ולא מחוצה לה, כמו איים באוקיינוס השקט שימשו את ארה"ב לניסויים גרעיניים הינן בעיקר לוגיסטיות.

הסרט מפרט על אזורים שונים ב-NTS ועל המבנים השונים שמוקמו כחלק מהניסויים. בנוסף מוצגים צילומים של כמה מהניסויים, ועקבות שנותרו (כגון מכתש Sedan).
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:00

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר