08-09-2009, 09:23
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
ריזוטו ירקות
מתכון של מוחי רעד, מסעדת אלורה
המרכיבים:
200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי משובח
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 זוקיני
1 בצל
1 גזר
1 בטטה
20 מ"ל שמן זית
20 גרם חמאה
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 עלי מרווה
1 ענף קטן של טימין
1 ענף של אורגנו
1/2 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף (רגע לפני הזהבה).
- מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות.
- מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת (או עוד מים רותחים), על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי. סה"כ התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.
- לאחר הבישול מוסיפים את החמאה והפרמזן, מערבבים ומגישים. בתיאבון.
------------------------------------------------------
ריזוטו ברוקולי וגבינת ורוקפור
מתכון של איל מרון, ביסטרו טשרניחובסקי 6
מרכיבים (4 מנות):
1 כרישה החלק הלבן קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 שן שום פרוס דק
400 גר ריזוטו מסוג ארבוריו
1 ליטר ציר ירקות (או עוף)
חופן פרמז'ן מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות חמאה צהובה
50 גרם גבינת רוקפור
4 ראשי ברוקולי חלוטים במים קרים
2 כפיות עלי טימין טרי
אופן ההכנה:
- מביאים את הציר לרתיחה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הכרשה. מטגנים תוך ערבוב על להבה בינונית עד שהכרשה מתחילה להתרכך אך לא משחימה. מוסיפים את השום ומאדים כדקה מבלי שנותנים לו להשחים.
- מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מצקת אחת של ציר לאורז ומערבבים עד שהציר נספג כולו. ממשיכים כך, כף אחת בכל פעם, עד שהציר כולו נספג באורז - כרבע שעה.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי החלוטים לריזוטו ומערבבים היטב. מוסיפים טימין, רוקפור, חמאה, ופרמזן. ממליחים ומפלפלים וממשיכים לערבב עד שהארוז מבושל אך לא רך מדי.
--------------------------------------------
_____________________________________
|