09-08-2009, 08:18
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
מצטער, אני לא מסכים איתך.
נכון שלכל פעולה של היחידות הללו שותפים אלפי חיילים אחרים. אבל כל השותפים הללו נשארים, ברגע הקריטי, במעגל החיצוני, ומי שמבצע את הפעולה עצמה הוא אותו חייל בודד, או לכל היותר אותו צוות של כמה חיילים שהוכשר לביצוע המשימה.
יש הסבר מצויין כיצד פעולה כזו יכולה להכריע את המערכה, כיצד לפעולה/פעילות שכזו יש ערך אסטרטגי. אני לא זוכר את המילים המפורשות ואם זה נכתב בתוך הספר מפקד הרפאים או בהקדמה שלו. בכל מקרה אודה למי שיוכל לסרוק ולהביא את הציטוט המדוייק.
כשאנחנו רוצים לבדוק את הערך של פעילות שכזו אנחנו יכולים לדבר רק על פעילות שהיא גלויה או שאנחנו חושבים שהיא גלויה. מטבע הדברים גם כישלונות או פעולות שלא היו ממש ביצועים רגילים של היחידות הללו. על מבצעים אסטרטגיים של סיירת מטכ"ל או היחידה הטכנולוגית הנ"ל אתה בכלל לא אמור לשמוע.
זו הסיבה שאביב נעורים או אנטבה לא יכולים להחשב למבצעים שיעילים לצורך הבחינה שאותה אנחנו רוצים לבצע. ובכל זאת אנחנו יכולים ללמוד מהם.
חיסול של מנהיגי טרור בבתיהם בלב בירה ערבית. יצירת פחד ובהלה אצלם עד כדי כך שיחושו נרדפים בכל מקום. זה יתרון אסטרטגי. גם אם תוכל לנסות לטעון שיתרון קטן.
לעומת מבצעים אלו חטיפת דיראני וחיסול אבו גיהאד ברור שהשיגו יתרון גדול ברור ומוחץ.
אז נכון שהיו האנשים שציירו את המפות והאנשים שתמכו לוגיסטית, אבל בסופו של דבר מעט מאד אנשים נכנסו לחדר והניחו יד על דיראני או לחצו על ההדק במקרה של אבו-ג'יהאד (אשתו דיברה על שלושה).
עכשיו תאר לעצמך שבמלחמת לבנון השניה היו מצליחים לחסל את נסראללה ולהביא את גופתו לישראל. האם הייתה תמונת ניצחון יותר ברורה מזו?
וישנם הרבה מבצעים הרבה פחות הירואים. מבצעים של הטמנת אמצעי איסוף מודיעין במקומות סופר רגישים. הרי לזה בעצם היחידות הללו נועדו. כל יתרונות ההתגנבות וההסתתרות נועדו רק לצורך הטמנת אמצעי איסוף, זה שמנצלים אותם גם למבצעי חיסול ולמבצעי חילוץ בני ערובה זה רק ערך מוסף.
אתה יכול לדמיין כניסה לפרלמנט ערבי או למעונו הפרטי של מנהיג מדינה/טרור ערבי והטמנת אמצעי האזנה ומצלמות ויציאה בלי להיתפס ושאותם אמצעיים ימשיכו לעבוד במשך שנים ואולי אפילו יזכו לתחזוקה מידי פעם?
מישהו צריך לייצר את האמצעים הללו ומישהו צריך להתגנב לאותו מבנה ולהטמין אותם בלי להשאיר עקבות. לאנשים שעושים זאת יש השפעה אסטרטגית על ביטחון המדינה.
מכיר את סיפור עמוד הטלפון המיצרי? מכיר את השיחה שיורטה בין נאצר לחוסיין?
זו יכולת אסטרטגית שהשיגה השפעה אסטרטגית.
מכיר את המשימה המקורית של בראבו 2-0. אם הם לא היו מתגלים אולי הייתה להם השפעה אסטרטגית (יותר נכון אם האחראים עליהם לא היו עושים עבודה רשלנית, כנראה שהייתה להם השפעה אסטרטגית).
לכל חייל בשדה הקרב עלולה לצוץ הזדמנות להפוך להיות "הרב"ט האסטרטגי" אך המצב הזה נדיר ועוד יותר נדיר שהחייל לוקח את ההזדמנות שניתנת לו ומממש אותה. לחייל ביחידה מטכ"לית יש הרבה מאד הזדמנויות להשפיעה אסטרטגית על גורל המערכה.
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 09-08-2009 בשעה 08:20.
|