06-08-2009, 23:01
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
אנסה לעזור בשערוך
אין לי מושג כמה זמן עבדו על הפרויקט אבל בוא נניח כמה הנחות (למען הסר ספק, אין לי כל מידע, הכל ניחושים אחרת לא הייתי מעז לכתוב):
1) על הפרויקט עבדו כ3 שנים באופן אינטנסיבי.
2) אניח צוות פתוח של לפחות 100 אנשים.
3) הזמנה ראשונית בעבור 500 מערכות על פני 5 שנים.
המערכת משולבת מהמוני תת מערכות: מכ"מ, מיירט, שליטה ובקרה, קשר למערכות בשאר הכלים במחלקה, .....
המערכת חייבת לטפל בהצלחה בלפחות 95% מהירי אל עבר הכח. המערכת חייבת לעבוד אל טווח רחב של איומים. החל מטווח ירי, תוואי טופוגרפי, טילי נ"ט עקריים (נניח קריזנטמה, טאו 2, קורנט, גיל, ...), יכולת לחזות האם הטיל הולך לפגוע בכלי (כלומר האם לבצע ירוט.....),....
וכל זה נניח רק ל- 500 מערכות על פני 5 שנים. אין ודאות שיהיו הזמנות מצבאות זרים או שמשרד הבטחון יאשר יצוא, אין ודאות להזמנת המשך, אין ודאות להצלחת הפרויקט.
בוא נשערך כמה זה עלה לנו: 100 איש * 15,000 ש"ח לחודש בממוצע * 1.3 (עלות העסקה) * 3 שנים * 12 חודשים = רק שכר 70,000,000 ש"ח.
לא דברתי על רכיבים, קבלני משנה, צב"ד כללי, יועצים חצוניים אם היו, עלות שווק, ...
אפילו לא דברתי על המזגן בבנין או השניצל בחדר האוכל (באם קיים), עלות החלק היחסי במערך המזכירות, המחסן, כח אדם, איש הרכש או העו"ד של החברה וכמובן שיש עוד לכל ארגון מהסדר גודל הזה.
עוד לא נמכרה המערכת הראשונה וכבר יש להוסיף לה עלות של 70M / 500 = 140,000 ש"ח.
יש להוסיף עלות יצור, עלות תחזוקה, הכשרת לקוח, תיקון באגים שיתגלו עוד 3 שנים והצבא ידרוש לתקן ומהר. רק למען הסר ספק: גרסא חדשה של תוכנה, גלאי, מכ"מ או מה שלא יהיה מחייב קואליפיקציה מחדש.
הכסף יחזור על פני 5 שנים, אין ודאות שלאחר 200 מערכות ראשונות לא יגיעו פקידי האוצר ויחליטו שבהינתן שלא צפויה מלחמה ב- 5 שנים הקרובות (כמובן לאור ניסיונם הרב) אין צורך בהוצאה ותמיד יהיה ניתן לרכוש בהתראה קצרה. הרי הכסף דרוש למטרה חשוב יותר.
מקווה שעזרתי.
|