לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2009, 19:36
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Saba_k שמתחילה ב "עדשות"

"אבל עם זאת, ראיתי עדשות כביכול מצויין שאורך המוקד שלהן קטן יותר אבל בכל זאת הזום שלהם גדול יותר."

זה כי הקטע כאן הוא לא רק הזום. ככל שהמספר השמאלי קטן יותר, ככה העדשה שלך תקלוט את מה שהיא רואה בזווית רחבה יותר, (שזה טוב למשל לתמונות נוף). 18 זה די סטנדרטי ובא כמעט בכל העדשות שמסופקות כחבילה עם הצלמה. אבל אפשר לקנות יותר רחב מזה, למשל 16, 14 ואפילו 10.
ואז ההפרש שיש מהמספר הימני לשמאלי, זה בעצם הזום שהעדשה הזאת מסוגלת לו. (אם יש רק מספר אחד אז העדשה לא תעשה לך זום, והיא כנראה טובה למטרות אחרות כמו פורטרטים)
המספרים הקטנים זה מפתח הצמצם, ככל שהמספר קטן יותר ככה אפשר לפתוח יותר את הצמצם. (אצלך למשל היה 3.5-5.6 וזאת אומרת שכשהעדשה מכוונת על אורך מוקד 18 הצמצם שלה יכול להיות פתוח עד 3.5, אבל כשאורך המוקד על 55, הצמצם נסגר למינימום 5.6) כמובן שאפשר לסגור את הצמצם הרבה יותר מזה אבל אז אתה מאבד אור ועומק שדה.

בקשר לסוגי עדשות, אני פחות מבינה בזה, אבל עד כמה שידוע לי ותקנו אותי אם אני טועה,
חלק גדול מהעדשות יכולות לעשות לך זום, כל עוד אורך המוקד שלהן לא קבוע. (ברגע שיש לך גם מספר ימני וגם שמאלי, וההפרש בניהם זה בעצם הזום שאתה יכול לעשות, הפרש יותר גדיל -> יותר זום).
אין לי מושג למה בדיוק אתה מתכוון בעדשה סטנדרטית, אבל רוב העדשות שבאות עם המצלמות בחבילה (עדשות קיט) מתחילות מאורך מוקד של 17,18 עד 135 או 200, עם מפתח צמצם כמו מה שציינת בעצמך.
עדשת מאקרו אין לי מושג כי כזאת עוד אין לי, אבל בד"כ רשום עליהן מאקרו.

חפש בגוגל את האתר של רועי גליץ, הוא מסביר שם את כל הדברים הבסיסיים האלה בצורה ממש פשוטה, רוב מה שאני יודעת על צילום למדתי משם (לא שזה כ"כ הרבה).

נערך לאחרונה ע"י Seo בתאריך 08-08-2009 בשעה 19:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:29

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר