לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה פורום זה מיועד להחלפת דעות בלבד. אין באמור בפורום זה משום תחליף לייעוץ מקצועי ואין להסתמך על הנכתב בו. economy.fresh.co.il החברים מוזמנים גם לפורום צרכנות ומשפטים. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > כלכלה, עסקים ושוק ההון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-05-2009, 15:05
  wassabi wassabi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.05.09
הודעות: 30
סקירת מט"ח שבועית שבין 11-15/05/09

דולר-שקל: הדולר עושה סימני התאוששות מול השקל. המשך הירידות שהיו די צפויות בתחילת שבוע המסחר החולף הסתיימו בתחילתן של עליות ביום המסחר האחרון של אותו שבוע. לצד זה אנו עדים למחזורי מסחר גבוהים בכיוון השורי, המגובים באינדיקאציות נוספות. ניראה שלפחות תחילת שבוע המסחר הנוכחי ימשיך לבוא לידי ביטוי בעליות.

יורו-דולר: כפי שדווח אכן המשיכה מגמת עליות השער של היורו למול עמיתו האמריקאי. לעת עתה כל הסימנים מצביעים על המשך העליות הצפויות. תבנית ראש הכתפיים שנפרצה, ושעליה דווח בסקירה הקודמת, השיגה את יעדה. גם קו המגמה נפרץ בסוף השבוע, אם כי עדיין לא במידה כזו שיכולה להעיד על כיוון שורי חד משמעי, אולם לכך מתווספות גם האינדיקאציות האחרות שבכל זאת מלמדות שהכיוון העולה בגרף הוא זה שכנראה צפוי בימי המסחר הראשונים של השבוע החדש. במידה וגם נקודת ההתנגדות האחרונה תיפרץ על ידי עליות השער הצפויות, ולכך יהיה גיבוי מצד האינדיקאטורים השונים, הרי שניתן יהיה להיכנס לפוזיציה שעשויה להניב רווח יפה במגמה העולה.

סטרלינג-דולר: ממשיכה העלייה ההדרגתית המתונה, המתאפיינת במעין "דשדוש עולה" של הפאונד, ואף ניכרים סימנים שהיא מתגברת במידת מה, וזאת נוכח היעצמות מחזורי המסחר. עם זאת עדיין מדובר במהלך כולל הנמצא בתוך גבולות הדשדוש, מה שגם בא לידי ביטוי ב"מאבק" בין סוחרים שנוקטים בפוזיציות מנוגדות עם, כאמור, נטייה קלה לאלה הפותחים עסקאות מתוך אמון שהם רוכשים למטבע הבריטי. כך שחרף המגמה המינורית העולה של התקופה האחרונה, אנחנו עשויים להיות עדים דווקא לכמה ימי מסחר בכיוון הדובי בתחילת שבוע המסחר החדש, שיהיו בבחינת תיקון ומימוש, אולם מומלץ להמתין לפריצת קווי ההתנגדות הבאים במעלה הגרף כדי להיכנס לפוזיציות לונג שנראות כרגע כאלה הצפויות יותר.

דולר-יין: הדולר לא מצליח להתאושש מול היין, מתקשה להתרומם מעלה. אנו עדים למסחר שקט באופן יחסי לצמד זה שבדרך כלל מתאפיין ביותר תזוזות. עדיין בשלב זה הסימנים דווקא מצביעים על המשך ירידות צפויות, ולאו דווקא התחזקותן של העליות. לכך אנו יכולים למצוא תמיכה מצד מחזורי מסחר אמביוולנטיים המתאפיינים בתנודות חזקות יחסית. גם שאר האינדיקאטורים אינם מעודדים בשלב זה להתמקד בכיוון העולה. כך שגם לעת עתה ניראה שנכון יותר להמתין עד לפריצת קו ההתנגדות או התמיכה כדי לבחור פוזיציה יותר יעילה ופחות מסוכנת.

דולר-קנדי: כפי שדווח בסקירה הקודמת על כך שהירידות להן היינו עדים כבר תקופה הגיעו לנקודה קריטית, ושיותר סימנים מצביעים על כך שנקודה זו אמורה להיפרץ, ושפריצתה תניב רווחים יפים בפוזיציות השורט – כל זאת אכן התממש. העובדה שהתיקון של גל עליות האחרון חרג מגבולות התיקון הטכני וחבר לאינדיקאציות שמלמדות בעיקר על תנועה בכיוון מטה באה לידי ביטוי בפריצת גבולות הדשדוש הפנימי לעבר גבולותיו החיצוניים. גם בשלב זה השער נמצא בנקודה קריטית על קו גבולות הדשדוש החיצוני, בעוד האינדיקאטורים מצביעים על בלימה מסוימת, אולם עם נטייה בכל זאת להמשך ירידות. כדאי לבחון אם תחילת שבוע המסחר אכן יוביל לפריצת קו התמיכה, שמשמש גם כאמור כגבול הדשדוש החיצוני, כדי להיכנס לפוזיציה דובית נוספת אשר עשויה להניב מתח רווחים משמעותי ויפה נוסף. צריך גם לזכור שטרם תחילת הירידות היינו עדים לניסיונות חוזרים ונשנים כושלים לפרוץ את קו ההתנגדות ("טריפל טופ" ואף יותר), ושלאחריהן אנו מבחינים ב"מדרגות" מגמה יורדות מסודרות בשיאים ושפלים.

אוסטרלי-דולר: האינדיקציות הפעם מעט אכזבו, שכן הן לא העידו דווקא על המשך המגמה העולה בטווח הקרוב של ימי המסחר הראשונים של השבוע החולף. אבך יחד עם זאת הרי אנו יודעים שעלינו להמשיך ולבחון כל יום ויום את האינדיקאטורים והגרף כדי לקבל החלטה. היות שקו המגמה העולה לא נפרץ כלפי מטה לא היה טעם להיכנס כמובן לפוזיציה דובית. יחד עם זאת הובהר בסקירה הקודמת שפריצת נקודת ההתנגדות יכולה לסמל על מתח רווחים משמעותי אפשרי – וזה מה שאכן קרה בפועל. כך שמי שעקב ופעל בהתאם – הרוויח. בשלב זה אין סימנים המצביעים על כך שמגמת עליות השער במטבע האוסטרלי לא תמשכנה. להפך, מחזורי המסחר התעוררו לחיים בכיוון השורי וכך גם שאר האינדיקאטורים. כך שלעת עתה מי שנמצא בפוזיציה לונג יכול למצוא חיזור להמשכה, מה גם שתבנית ההיפוך נפרצה. מי שטרם עלה על הגל – מומלץ להמתין מעט כדי לבחון אם שאר האינדיקאטורים נותנים את האיתות המתאים (שמאוד קרוב) לכניסה לעסקה בכיוון העולה.

דולר-פרנק: כפי שנמסר בסקירה הקודמת – כל הסימנים העידו על "כשל שוק" של המטבע האמריקאי שיוביל לירידות, כפי שאכן קרה בפועל. הסימנים גם המשיכו להצביע על המשך מגמת הירידות, וגם זה אכן התממש. בשלה זה צריך בכל זאת לבחון את תמונת המצב באספקט הרחב. מצד אחד – אנו עדים כרגע למגמה משנית ארוכת זמן, שתחילתה התאפיינה ב"דאבל טופ" והמשכה ב"כשל שוק", ושהיא אוטוטו הופכת למגמה ראשית. גם מחזורי המסחר של התקופה הקרובה האחרונה התעצמו עם כיוון הגרף היורד. מצד שני – האינדיקאטורים מצביעים על בלימה מסוימת של הירידות בשלב זה, מה גם שהשער שנסגר ביום המסחר האחרון של השבוע החולף נמצא קרוב לנקודת התמיכה הבאה, וכל זאת קרוב גם לנקודת המיצוי המלא של התיקון הטכני של גל העליות המשמעותי הקודם. כך שבסה"כ אמנם הנטייה מצביעה על המשכן האפשרי של הירידות, אולם מי שעדיין לא נמצא בפוזיציה בשורט מומלץ לו להמתין מעט עד שהשער יפרוץ את גבולות התיקון הטכני המלא וכמו-כן גם את נקודת התמיכה הקרובה בטרם הוא נכנס לעסקה בכיוון היורד, שראוי שגם תלווה באיתותים הולמים של שאר האינדיקאטורים.

הסקירה מבית פורקס פרוז

הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.

אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 27-07-2009, 11:50
  wassabi wassabi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.05.09
הודעות: 30
סקירת מט"ח שבועית שבין 27/07/09-31/07/09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי wassabi שמתחילה ב "סקירת מט"ח שבועית שבין 11-15/05/09"

דולר-שקל: אנו עדים כבר ל"טריפל-בוטום" על קו התמיכה ואף עוד כמה "נשיקות" נוספות בו. הניסיונות לפרוץ קו זה אינם מצליחים. מאידך – הניסיונות לעליות שערים של הדולר גם הן מינוריות ולא משמעותיות. בסה"כ – הדשדוש נמשך. הגם שקיימים עדיין סימנים קלים לאפשרות התחזקותו של הדולר בטווח הקצר – עדיין ניכר ספק רב באם אלה תהיינה עליות משמעותיות, שכן דווקא ממשיכה תמונת המצב שהייתה נכונה עד כה, קרי – סיטואציה שמצביעה דווקא על כך שרוב הסיכויים שהמהלך המשמעותי בצמד יהיה בכללותו דובי, וזאת בפריצת קו התמיכה האמור בכשליש אחוז.

יורו-דולר: התבנית נפרצה, אם כי לא בצורה משמעותית. אי הוודאות אצל הסוחרים נתנה אותותיה בכל ימי המסחר של שבוע המסחר החולף. השער עלה וירד, שוב עלה ושוב ירד וחוזר חלילה, תוך שהוא בעצם נמצא ב"סווינג" ודשדוש. אולם יחד עם זאת – יש לשים לב שהירידות במהלך שבוע המסחר הקודם אופיינו ב"נגיעות" בקו התמיכה של התבנית מבלי לחדור אליה. זהו סימן חיובי לאפשרות עסקאות הלונג. מה גם שהאינדיקאטורים מצביעים על מגמה דומה – לפחות כשמדובר בטווח הקצר או המיידי. היה ראוי לבחון את המשך אפשרות העליות שבתחילת שבוע המסחר הקרוב. יהיו סוחרים שיבחרו כבר עתה לקחת פוזיציית לונג, היות שהסימנים שכבר נמצאים בגרף מספקים אותם. לעומתם הסוחרים שאוהבים מסחר יותר "בטוח" יעדיפו להמתין לפריצת קו ההתנגדות הקרוב בסביבות 1.4350 ורק אז להרגיש יותר בנוח עם עסקה שורית.

סטרלינג-דולר: עדיין ממשיך הדשדוש, תוך שהוא יוצר רצועה ארוכת זמן יחסית. זאת לאור העובדה שכבר הוצגה בסקירה הקודמת, ואולי אף מעבר לכך, שהשער עוד עומד על נקודות קריטיות ובעלות משמעות. באופן כללי גם בשלב זה ישנה עדיין מידה רבה יחסית של סיכון למסחר על צמד זה במצבו הנוכחי. צריך לזכור שהמגמה המשנית השורית כבר הפכה לראשית בימי המסחר האחרונים, אולם כל המהלך מתחילתו חסר כוח. חרף התנועה העולה בגרף מתחילת המהלך השורי האמור, אנו עדים דווקא לסימנים של ריפיון בעוצמתו. לכך גם חובר כל המהלך המתחיל בירידות שצפינו בהם זה מכבר לאחר ה"טריפל-טופ" ואשר נעצרו על קו הבלימה של "גאן", בעוד מיד לאחר מכן חזרו להיות יותר ירוקות על הגרף. כך שבסיכומו של דבר ראוי לנקוט משנה זהירות לגבי מסחר על הצמד בזמן שהוא ממשיך בדשדושו. אמנם כיוון המסחר שניראה כרגע שעומד להתרחש – גם אם לא ממש בטווח המאוד קצר או המיידי – הוא זה היורד דווקא, אך כנראה שהמגמה האמיתית – תהיה אשר תהיה – בסופו של דבר תסתמן לנו כאשר השער יפרוץ בכל זאת מעלה את "הטריפל-טופ" – שאז פוזיציות הלונג יהיו על הכוונת, או לחילופין כאשר השער ימשיך בכיוון ההפוך, משמע ביציאה מהדשדוש לכיוון יציאה מתיקון טכני תוך צלילה של השער מטה, שאז כמובן פוזיציות השורט תהיינה הבחירה הראויה.

דולר-יין: בטווח הקצר עדיין ניכרים סימנים המצביעים על המשך עליות צפויות, אם כי לא בהכרח משמעותיות ולאורך זמן, שכן עדיין במבט רחב אנו למדים על סימנים המצביעים שהירידות בגרף הן אלה שאמורות ללוות אותנו בהמשך. תבנית ההמשך מסוג משולש נפרצה כבר מזמן, אך טרם מיצתה את המהלך. כמו כן – אנו עדים להיווצרותה של תבנית היפוך מסוג "דגל" שבמידה ותגיע לנקודת השיא, תשנה כיוון ותפרוץ מטה – הדבר עוד יסייע ויגביר את עוצמת המהלך הדובי. ברקע אמנם יש לזכור שהמגמה הראשית שאופיינה על ידי גל העליות שהחל בשליש האחרון של ינואר השנה עדיין קיימת, אלא שהיא משולבת במגמה משנית יורדת שהחלה בתחילת אפריל השנה וביצעה תיקון טכני מלא, שעשוי לסמל על מהלך של יציאה ממנו וחזרה למגמה עולה. אולם לכך נהיה כנראה עדים – אם בכלל – בעוד זמן, שכן בשלב זה, מלבד האמור תחילה אודות הסימנים המצביעים על המשך המהלך הדובי, גם אם לא בהכרח ממש בתחילת ימי המסחר הראשונים של שבוע המסחר החדש, אנו גם עדים למצב בו גל העליות האחרון היווה למעשה תיקון טכני מלא של גל הירידות שקדם לו, שאף הוא עשוי להצביע על תחילתו של מהלך שיעיד על יציאה מתיקון להמשך המגמה הדובית, ובכך לחבור לשאר הסימנים שהוצגו. מכאן שבסופו של דבר ניראה שנכון יותר לשקול את הפוזיציות הדוביות, במיוחד לאחר פריצת תבנית ה"דגל". עד אז – הגם שלא כל כך מומלץ, בכל זאת מי ש"מתעקש" יכול לפתוח פוזיציות שוריות כשהוא נמצא כל הזמן עם היד על הדופק ובוחן בצמידות את תמונת המצב, ובמיוחד את הרגע בו היא משתנה לכיוון היורד שצוין.

דולר-קנדי: בסקירה הקודמת הוצגה האפשרות שתהיה בלימה מסוימת במגמת הירידות עוד בטרם הן תמשכנה, שכן הן לא מיצו באותו של את עצמן. אולם הבלימה לא הורגשה כמעט, היתה מועטה ומינורית. כך שבסופו של דבר די במהירה חזרו הירידות לצבוע את הגרף באדום. יחד עם זאת, בשלב זה של תחילת שבוע המסחר החדש סימני הבלימה לירידות יותר משמעותיים, מה גם שהשער הגיע לכמה קווי בלימה והתנגדות מחד, בעוד שכל המהלך הדובי למעשה מיצה את עצמו במהלך שבוע המסחר הקודם. אין בכך כדי להעיד שלא ניראה עוד את המשכן של הירידות בעתיד, אולם ניראה שנכון בשלב הקרוב להימנע מלנקוט בפוזיציות שורט, בעוד שבמידה ונכנסים במקום לעסקאות לונג – יש לבחון כל מהלך בקפדנות ושימת לב, שכן בלימות אלו בהחלט עשויות להיות בחזקת תיקונים קלים כלפי מעלה בדרך להמשך ירידות בשלב המאוחר יותר.

אוסטרלי-דולר: גם בשלב זה המסחר עם צמד זה צריך להיות זהיר ועם הרבה תשומת לב. המגמה הראשית הינה עולה, ומלווה במגמה משנית דובית. השער, שעשה מאמצים לפרוץ מעלה, אך בכל פעם הגיע לקו המגמה היורד, "נשק" לו וביצע מהלך של "אחורה פנה" – סוף כל סוף נפרץ כלפי מעלה במהלך שבוע המסחר החולף, תוך שהוא פורץ למעשה תבנית המשך שורית מסוג "דגל". במבט כולל לטווח ארוך ניכר שלמהלך השורי יש עוד מה לומר. אם נוסיף לכך את פריצת התבנית האמורה בכיוון הדומה הרי שאנו יכולים להיות לכאורה יותר "רגועים" באשר לכיוון העולה, שכן המהלך לפי תבנית זו טרם מיצה את עצמו. אולם הזהירות שצוינה תחילה נובעת בכל זאת מהעובדה שניכרת "עייפות" מסוימת במהלך השורי האחרון ומידת הססנות של הסוחרים לגביו, שעשויה לבוא לידי ביטוי בירידות, תיקונים ומימושים בתחילת שבוע המסחר הנוכחי. במיוחד באם השער יגיע למיצוי מלא של התיקון הטכני שעומד על 0.8370, בעוד שמעט מעליו אנו גם מוצאים קו התנגדות נוסף.

דולר-פרנק: כפי שנמסר בסקירות הקודמות, הרי שחרף "המשחק" שביצע הצמד סביב אותו שער פחות או יותר, הסימנים בטווח היותר ארוך העידו על כך שהכיוון יותר ויותר יפנה בגרף עם פניו כלפי מטה. ואכן סוף כל סוף השער נפרע במהלך שבוע המסחר החולף מהדשדוש בו הוא היה שרוי במשך זמן לא קצר, תוך שהוא גם "עוזב" את התנהלותו סביב קו המגמה העולה, ועושה את דרכו כלפי מטה – כהמשך למגמה המשנית הדובית, וכהמשך ליציאה מתיקון טכני של גל העליות שקדם לו. אמנם בכל זאת כל המהלך אינו זוכה עד כה "לאהדה והתלהבות" רבה מצד הסוחרים, אולם יחד עם זאת הסימנים עדיין מצביעים על אפשרות בהחלט סבירה שנמצא את המשך המהלכים באותו כיוון, גם אם בדרך עד אז נבחין בתיקונים ועליות אפשרויות. בסיכומו של דבר ראוי יותר לשקול את הפוזיציות הדוביות אך לא למהר ולהיכנס אליהן אלא לאחר בחינת כל הפרמטרים האחרים שיתמכו בכך, שכן עדיין המסחר על צמד זה אינו מספיק "רגוע", ובמיוחד לאור העובדה שאנו קרובים לכמה נקודות תמיכה.

מדור ניתוח טכני חדש בפורקס פרוז

הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר בפורקס בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.

אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר