לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-07-2009, 14:10
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
בתוך עשור כרבע מבני מחזור הגיוס ילמדו בישיבות

בתוך עשור כרבע מבני מחזור הגיוס ילמדו בישיבות לאחר שיקבלו דחיית גיוס על בסיס קריטריון "תורתו אמנותו" - כך מעריכים ראשי אגף כח אדם בצה"ל.

המשמעות היא דרמטית: אחד מכל ארבעה גברים יהודים שייקראו להתגייס יעדיפו לצאת ללימודים בישיבה. לשם השוואה, בתחילת שנות התשעים רק אחד מבין 20 קרואי גיוס פנה ללימודים בישיבה. תחזית מסוג זה ניתנת לראשונה על ידי גורמים מוסמכים בצה"ל והיא הושמעה שלשום במסגרת דיון ראשון של צוות המעקב אחר יישום חוק טל, שהוקם באחרונה, בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. בראש הצוות עומד ח"כ יוחנן פלסנר מקדימה וחברים בו חברי הכנסת אריה אלדד (תא"ל במיל'), ישראל חסון (לשעבר סגן ראש השב"כ), ח"כ משה מטלון (לשעבר יו"ר ארגון ונכה צה"ל), ח"כ אופיר פינס וכן שני ח"כים מהמפלגות החרדיות: משה גפני (יהדות התורה) ונסים זאב (ש"ס). בדיון נכחו גם נציגי אכ"א וכן נציגי מנהלת השירות האזרחי-לאומי.

מטרת צוות המעקב הפרלמנטרי היא לפקח על יישומו של "חוק טל", שהתקבל בכנסת בשנת 2002 ונועד להסדיר באופן חוקי את מתן דחיית השירות לחרדים. החוק קבע קריטריונים למתן הפטור ויצר מנגנונים שתכליתם להגדיל את מספר החרדים המשתלבים בצה"ל או בשירות הלאומי.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1104058.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-07-2009, 21:46
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "האם רק אני רואה כאן צד חיובי נסתר?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אני מניח שהעליה בשיעור ה"תורתם אומנותם" נובעת פשוט משיעור הילודה הגבוה במגזר החרדי. כלומר, לא מדובר בכך שלצה"ל יגיעו פחות חיילים אלא שיהיו יותר חרדים שממילא, גם היום, ברובם לא מתגייסים. מה הצד החיובי כאן? שאם ימצא עד אז פיתרון שיאפשר את גיוסם של רוב או לפחות חלק ניכר מחרדים אלה הרי שמדובר יהיה בתוספת גדולה מאוד של כח אדם לצה"ל.

נאיביות. הם יסכימו לשרת כנראה רק כשבנות לא ישרתו ומי שיתנו את הפקודות יהיו רבנים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ולמי שלא יודע-לצה"ל היום יש אולי עודף כח אדם אבל היות ורק מיעוט מהמתגייסים יכולים/רוצים לשרת ביחידות קרביות הרי שדווקא בהן יש מחסור.

אני חושב שדווקא כאן אתה טועה.
במחזור הגיוס הנוכחי יש יותר מועמדים ליחדיות לוחמות ממה שהיחידות מסוגלות לקלוט.
למשל לגולני יש 5 מועמדים על כל מקום. ביחס קצת נמוך יותר גם גבעתי וחט' הנח"ל.
מפתיע -אבל עובדה.

כמו שכתב עוד מישהו, הגיוס לצבא אינו בגלל טעם כזה או אחר.

זה שירות למען המדינה .נקודה.
בדיוק כמו שחייבים לשלם מיסים או לעמוד ברמזורים באדום.
זהו החוק וכל עוד אין מעליו דגל שחור -חייבים לציית לו.

ישן 30-07-2009, 23:51
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לא מומלץ להיות נחרץ כל כך לגבי העתיד...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס]אני מניח שהעליה..."

אין לדעת מה יהיו ההתפתחויות. אפילו היום נמצא סידור עבור מתגייסים חרדיים בדמות הנח"ל החרדי שאומנם איננו מסגרת אופטימלית מבחינה צבאית אבל גם כך משחרר עשרות פלוגות מילואים מדי שנה מהצורך לבצע תעסוקה מבצעית. להערכתי, יש סיכוי טוב שנראה בהמשך עוד גדודים כאלו. זאת גם משום שהציבור החילוני לא יסבול מצב שבו רבע מהצעירים היהודיים לא מתגייסים מטעמי דת וגם משום שהמגזר החרדי לא יצליח להחזיק כל כך הרבה צעירים בישיבות כשלרבים מהם אין היכולת או הרצון ללמוד. אולי אני טועה, אולי אני נאיבי, ואולי לא...
ולגבי סד"כ, דומני שיש אשליה במספרים המועמדים ליחידות החי"ר שצה"ל מפרסם. ראשית כל, נכון שיש עודף מתגייסים לחטיבות החי"ר, אבל גם ביחידות אחרות, פופולריות פחות, צריך לוחמים ולשם מופנה חלק ניכר מהעודף. שנית, חלק לא קטן מהמתגייסים ליחידות הקרביות נושר בשלב זה או אחר מסיבות בריאותיות או של אי התאמה. הסד"כ בפועל בגדודים הוא ממש לא מעל לתקן....
כח אדם נוסף היה מאפשר הקמת מסגרות חדשות, ובייחוד לחי"ר לסוגיו וכך מאפשר הקלת העומס על המסגרות הקיימות והיקף אימונים והכשרה סביר יותר מבלי צורך לחזור לגיוס מילואים ממושך כפי שהיה מקובל לפני שנות התשעים.
ישן 02-08-2009, 00:43
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
אדוני הצעיר והנכבד -אשרי המאמין.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חשבתי שאתה כותב בעל רמה, כנראה שטעיתי"

כלומר אתה אופטימי חסר תקנה.
הגדוד החרדי הוא לכל היותר פרויקט נחמד (גם צבאית) וגם אליו מתגייסים השולים של השולים.
הוא קיים כבר די זמן ואני לא רואה את התורים החרדיים העומדים בתור בלשכות הגיוס.
כלומר לא הצליח לשכנע את רוב העדה מסיבה פשוטה- יש להם אפשרות להשיג פטור בקלי קלות.
למה נראה לך שאדם סביר מהם ירצה להתגייס ?
הוא מחונך מגיל אפס שהשירות בצבא -שלילי. ומי שמשרת בצבא אלה רק הבררה של הקהילה.
הוא מחונך מגיל אפס על אינדוקטרינציה שלילית כלפי המדינה ומה היא מסמלת.
על אלה שרוצים ואולי אפילו מתגייסים מופעל לחץ כבד שלא לעשות זאת ,המשפחות שבניהן התגיסו
מתבישות בהם. (אפשר לברר איך הם חוזרים הביתה ופושטים המדים עוד בתחנה המרכזית לפני שמגיעים לשכונה כדי שלא יראו אותם בדיוק כמו ערבים שמתגייסים )
הם יודעים מגיל צעיר מאד איך לקבל פטור בקלות .(שרשרת של דחיות עד להולדת 6 ילדים ואז פטור גורף)
הטענה שחברת הלומדים קורסת היא לכל היותר Wishful thinking של אזרחים כמוך המקווים
שמשהו ישתנה.
אז אשרי המאמין.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:39

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר