07-07-2009, 21:08
|
|
|
חבר מתאריך: 21.01.09
הודעות: 72
|
|
פרטים נוספים-
אמנם לקוח מהאינטרנט-אבל כל מילה אמת..אני יודע שזה נשמע כמו פרסומת-אבל אין לי שום קשר אישי למקום {לצערי..}
והגלידה-אכן מוסלין-נמצאת מרחק קצרצר מהמקום-יוצא לי להגיע די הרבה לירושלים ואני משתדל תמיד לעשות סיבוב אוכל בשוק-אז בין קניית גבינות ב"באשר" או כוס מיץ תמרהינדי קר ומרווה או מיץ שקדים "מחזק" וכמובן -שקשוקת בוקר ב"עזורה" או קפה באחד מבתי הקפה המשובחים בשוק- שווה לנסות גם את אלו..תהנו!!
''החומוס היה חם ומשובח. הגרגרים היו מבושלים בדיוק במידה, לא נימוחים מדי ולא קשים מדי, ניגוב החומוס עם הפיתות החומות והחמות היה חוויה מענגת...'' יובל בלנקובסקי ביקר באגס 1 ונהנה ממסעדה צמחונית אורגנית בלב שוק מחנה יהודה
מאחורי מסעדת האגס 1 מסתתר קודם כל סיפור מרתק הקשור לשירו המפורסם של אהוד בנאי רחוב האגס 1. מבנה המסעדה הוא המבנה המפורסם שהיה שייך למשפחת בנאי ועליו כתב אהוד את השיר. כיום אגב נקרא הרחוב אליהו יעקב בנאי. האגס 1 היא מסעדה צמחונית אורגנית והיא מקפידה שכל התוצרת שהיא מגישה תהיה תוצרת אורגנית בלבד. לבעלים של המסעדה יחזקאל פילוסופיה מיוחדת לא רק על חומרי הגלם של האוכל אלא גם על עולמו הרגשי של מי שמבשל אותו. '' כשאתה מבשל אוכל אתה מכניס את מה שאתה מרגיש לאוכל'' אומר יחזקאל. '' אם אתה כועס מי שאוכל ירגיש את הכעס, לכן כאן אני מבשלים תמיד מתוך תחושות טובות, אם אין תחושות טובות אני נותן למישהו אחר לבשל. האוכל כאן נעשה מתוך דממה ומתוך תחושה טובה בלבד''.
הבחירה למקם מסעדה צמחונית אורגנית בלב שוק מחנה יהודה בסמוך לדוכן דגים היא לא בחירה טריוויאלית, אבל נראה שהמיקום המקורי עושה חסד עם המסעדה החביבה הזאת. המסעדה פתוחה משעות הבוקר עד שעות אחרי הצהרים והיא מציעה הן תפריט של ארוחות בוקר והן תפריט המתאים לארוחות צהרים. מדובר במסעדה עממית ויפה כמקובל בשוק עם תפריט שכולל הרבה מנות המתאימות לאופי המקום של השוק כמו ממולאי אורז של כרוב קישוא לפלפל ועלי גפן המוגשים עם שזיפים מבושלים ברוטב מתקתק, חומוס גרגירים, קציצת ירק וקובה שאינה ממולאת בבשר אלא בטופו לצד מנת שאופייניות למסעדות צמחוניות כמו המבורגר טופו עם אגוזים.
כשהגענו למסעדה מיד קדמה את פנינו מלצרית לבבית. המסעדה מציעה מקום ישיבה בגלריה למעלה הרחק מהמולת השוק או לשבת בקומה התחתונה ולהרגיש את אווירת השוק שבאוויר. ישבנו בקומת העץ למעלה והזמנו למנה ראשונה חומוס גרגרים עם סלטים וקציצת ירק. החומוס היה חם, משובח ומיוחד. הגרגרים היו מבושלים בדיוק במידה לא נימוחים מדי ולא קשים מדי, ניגוב של החומוס עם הפיתות החומות מקמח מלא שהוגשו לנו היה חוויה מענגת. קציצת הירק הייתה בסך הכל טעימה וטרייה אך לא הייתה שונה. ראוי לציין גם ממרח פסטו שהוגש עם הפתיחה והיה כיפי וטעים- לא פסטו בסגנון איטלקי מליגוריה אלא פסטו ללא פרמז'ן שמשתמש בהרבה בזילקום טרי.
אחר כל המשכנו לשני מנות עיקריות- ממולאי אורז וקציצות עדשים שהוגשו על מצע של עגבניות אדומות, בצל ופלפלים אדומים. לצד המנות העיקריות בחרנו גם מיצים טבעיים שנסחטים במקום- תפוחים ואשכוליות אדומות ששניהם היו מצוינים. כל המנות מוגשות בקערות עמוקות ויש להם מראה ביתי אך מסוגנן. הן טעימות לעין ולחך ואין לי ספק שלמי שהתפריט שלו מוגבל לאוכל צמחוני ימצא במקום כזה את מבוקשו.
גם לחובבי בשר כמוני כדאי לפקוד את האגס 1 במידה ובא לכם ארוחה לא בשרית וטרייה. החומוס של האגס 1 יכול להתחרות בכל חומוס אחר שמוגש באחת מהמסעדות הותיקות של מחנה יהודה. לסיום קינחנו בקנקן תה ועוגיות המבוססות על שוקולד חרובים ואגוזי מלך שהיו מתוקות ופריכות.
אין ספק שהאגס 1 הוא מקום חינני ופשוט שטומן בתוכו גם מנות מפתיעות כמו סלט טחינה ודלעת שמוגש באופן מרהיב- שבלול של טחינה לבנה ודלעת כתומה כרוכים זה אחר זה. השירות האדיב, המקום הנעים והאוכל הטעים מבטיחים שכל ביקור באגס 1 יהיה חוויה נעימה וטעימה.
והגלידה:
054-3133442 mousseline.jerusalem@gmail.com
תיאור:במוסלין מייצרים גלידה צרפתית ממוצרי חלב עשירים וסורבה מפירות טריים, המגיעים ישירות מן החקלאי. טעמים מקוריים ועונתיים, מתאים לרגישים לגלוטן ולחלב (הסורבטים) ולמתגעגעים לBerthillon.
הגלידריה בשוק נמצאת מול "דוד דגים".
גלידה, סורבה, גלידה צרפתית, גלידת בוטיק, גלידת גורמה, בריאות, גלידה טבעית, גלידת סופר-פרימיום, גלידה ביתית
נערך לאחרונה ע"י מראה מקום בתאריך 07-07-2009 בשעה 21:17.
|