|
01-08-2009, 02:37
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אני לא מציק, חלילה. אני באמת מאמין שיש הבדל מהותי בין השניים, היות ומהגר לא מגיע מאידיאולוגיה/דת, הוא מגיע למצוא חיים טובים יותר. אותו בחור מרוסיה שעלה לארץ שונה מאחיו שהעדיף להגר לקנדה או גרמניה.
|
זו הייתה כמובן צורת דיבור שלא צריכה להילקח מילולית. אגב, רבים מבני ההגירה הרוסית דווקה כן הגיעו לפה בתקווה לחיים טובים יותר (ואין בכך כל פסול, האמריקאים בנו חברה מרשימה מאוד על הבסיס הזה) וכמוצג ראשון בקייס הודעה מהיום של student1 שדווקה שמח מאוד להסכים איתך בדיון הזה:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי student1
כן,חיפשו עתיד טוב יותר.קיבלנו ויזה,הוכנו פה את יהדותנו וקיבלנו תעודות זהות כחולות.
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לא נכנסתי למה חזק יותר, הצד השלילי או החיובי, אני לא מתייחס לזה כלל.
|
אולי עדיף כך, למרות שלדעתי הבילתי מלומדת הטוב גדול בהרבה מהרע.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
כן, הם נכנסו בהזמנתנו, אבל לזמן מוגבל. הם לא קיבלו אשרה בלתי מוגבלת. הם הביאו ילדים על דעתם בזמן שידעו שלא יוכלו להישאר פה, זה מקנה נופך ציני להולדתם.
|
אז אתה טוען שהאנשים הללו הביאו ילדים לעולם כמזימה צינית להשיג לעצמם מעמד תושבות קבע בישראל? זו טענה חמורה וחובת ההוכחה עליך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אני שמח בשביל המדינות המשגשגות, שאם תבדוק טוב, מקשיחות את חוקי ההגירה שלהם, במיוחד אותן מדינות סוציאליסטיות במערב אירופה ובסקנדינביה. גם הן הבינו את הבעיתיות.
|
שוב, לא אמרתי שצריך לפתוח את ישראל לכל דורש. נהפוך הוא. כל הסיפור הזה מראה שהמדינה צריכה להיות זהירה הרבה יותר במתן אשרות עבודה. ושוב, הדיון, מבחינתי, הוא על אנשים שכבר פה ונכנסו לפה ברשותנו ובהזמנתנו.
בנוגע לאירופאים, אתה כותב על סקנדינביה אבל דווקה לאיטליה, צרפת וספרד יש בעיות קשות מאוד עם הגירה לא חוקית המונית. אי אפשר לגדר את כל דרום אירופה לחופי הים התיכון בתלתליות ומרחבי הים לא ממש מקילים על הציים האירופאים לעצור את הפלישה (אגב, גם חיל הים שלנו, במסגרת שט"פ בינ"ל סייע לפחות במקרה אחד לסיורים הללו).
המספרים מפחידים למדי, לפי משרד הפנים הספרדי ב2006 נכנסו כמעט 40,000 מהגרים לא חוקיים למדינה, ב2007 18,000 וב2008 למעלה מ13,000. לאיטליה נכנסו מלוב בשנת 2008 כמעט 37,000 מהגרים.
גרוע מכך, האירופאים לא כל כך יודעים מה לעשות עם ההמונים שנתפשים שכן מדינות המוצא לא כל כך מתלהבות לקבל את האנשים הללו בחזרה. אין לי כמובן טענה למומחיות בנושא אבל נידמה לי שהם ניסו והגיעו להסכמים עם כמה מדינות בצפון אפריקה לפיהן יוקמו במימון אירופאי מחנות על אדמת המדינות הללו, או, במילים אחרות, שוב האירופים משלמים שוחד בשביל לקנות קצת שקט אבל אין לי שום רעיון מה עוד הם יכולים לעשות עכשיו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אנחנו לא מדינה ככל המדינות. יש לנו הרבה בעיות על הראש, כלכלה וביטחון, דמוגרפיה ומיעוט לאומי בתוכנו שלא ממש תומך בנו. אנחנו לא צריכים עוד מיעוטים, במיוחד שחלקם הנכבד מוסלמי (אבל טיעוני לא משתנים אם מדובר בנוצרים, אגב).
כמו שאמרתי לך- אולי הם לא נוראים, אבל למקרה והם כן, אנחנו נפסיד מכך המון. בעוד בשיטה שלי אין הפסד של כלום מלבד קצת צעקות של אנשים מסוגך (לא אומר את זה כשלילה לדעתך, רק מציין שאין פה הפסד למדינה).
|
האמנם אנחנו באמת כל כך שונים מכולם?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
כן, אין לנו יכולת לטפל בהם. מה עושים? משאירים את מי שקיבל רשיון, מעזיבים את מי שלא קיבל או שפג לו התוקף. חורקים שיניים קצת עכשיו ויושבים טוב על החוק ככה שלא יישנה מצב כזה, למשל לא לתת אשרות ליותר ממספר שנים. ככה תמנע מהם להיקשר למדינה או להביא ילדים בפרק זמן מצומצם.
|
יתכן. לפחות זה רעיון. הבעייה היא שמבחינת המעסיקים, לפחות על הפועלים הטובים הם לא ישמחו לוותר. זה קצת כאילו אתה משקיע זמן בלהכשיר פועל וכשהוא נהייה טוב במה שהוא עושה אתה צריך להחליף אותו ולהביא אחד חדש. כך אתה הופך למתקן להכשרה על חשבון עצמך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אגב, הבעיה לא קשורה לסוגי העבודה, היות ובחקלאות ובבנייה מועסקים תאילנדים, סינים ומזרח אירופים, שאין להם נטייה להשתקע כאן. הבעיה היא עם עובדי נקיון שמנקים בבתי עשירים, שהם רובם אפריקנים שמנסים להישאר כאן. ועם כל הכבוד- עבודות נקיון שונות מסיעוד, חקלאות ובניה. לא יקרה כלום לישראלים אם ינקו לבד את הבית, זה שונה מהותית משאר העבודות שהם לא מוכנים לעשות.
|
נו, אז אם כל הבעייה היא עם העשירים העצלנים שלא רוצים לנקות אז אולי גם לא מדובר בכל כך הרבה אנשים עם משפחות שרוצים להשאר פה ואנחנו סתם מנפחים עניין פעוט בויכוח שלא ניגמר.
|