23-07-2009, 18:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.01.06
|
|
וואלה?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי uninstall
חבוב, אני חושב שהגיע הזמן שתצא כבר מהבועה שלך.
יש אנשים שהולכים לים מעורב, יש אנשים שלא מקפידים על כל הצומות, יש כאלה שלא שומרים נגיעה, ועוד ועוד דברים....
זה לא הופך אותם ללא דתיים, והם ממש לא צריכים להתבייש בפניך במה שהם עושים (אלא אם כן הם רוצים)
העולם הדתי הוא לא אך ורק חרד"לי, יש עוד זרמים רבים ומגוונים בדת היהודית, וזה מה שיפה בה....
כמו שכבר אמרו "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"....
נ.ב.
המטרה היחידה של הכתיבה שלי היא אך ורק כדי שתתחיל להבין שמי שצועק לא בהכרח צודק.
אין לך מה לנסות להתגונן...
|
נכון,יש אנשים כאלה-קוראים להם חילונים/כופרים/תינוקות שנשבו (מחק את המיותר) ואליהם אני לא מדבר אבל כיפה על הראש זה מחייב.
באמת? דברי אלוקים חיים ללכת לים מעורב? חדש לי....
שאלה לי אליך: אחד שמקפיד לא לאכול חזיר ושאר חיות טמאות אבל לא שם קצוץ על בשר וחלב אפשר לומר עליו שהוא שומר כשרות? פשוט שלא....
אחד ש"מקפיד" להתפלל שלוש (אולי שתיים?) תפילות ביום (בטיסה מהירה בלי לשים לב וגם זה כי הוא חייב) אבל הולך לים מעורב ולא צם בצומות,הוא דתי? אולי לפי ההגדרה של עצמו.
לגבי המונח חרד"לי-מונח שלא קיים,בא לנגח מי שבאמת שומר תורה ומצוות כמו שצריך,רק מראה על החולשה של מי שמשתמש בו.
זרמים ביהדות זה באמת יפה-יש את החסידים שעובדים בשמחה,יש ליטאים שיותר למדנים,יש ציוניים שגם עובדים ומתגייסים וכל זה בגדר יהדות אבל ברגע שיצאת מגבולות ההלכה זה לא בגדר זרם ביהדות.
אגב אתה דתי? חילוני? מסורתי? רפורמי? בתור מה אתה כותב?
ואם אתה כבר חוזר לעניין הצומות הנה משהו שחותך על קשקוש שתוציאו על פטור מדומה:
מרן כותב בפירוש-"חייבים להתענות בתשעה באב ובי"ז בתמוז ובג' בתשרי ובעשרה בטבת, מפני דברים הרעים שאירעו בהם"
|
|