|
26-04-2005, 20:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.03
|
|
|
לא לא לא ושוב -לא !!!!!!!!!
אל תפנה להורים, בשום פנים ואופן -לא!
אוקיי זה הולך ככה,
אדם שמתנתק מההורים שלו -סימן שהוא כועס עליהם, הם האחרונים שהוא יקשיב להם. היא רוצה להכעיס אותם, היא רוצה לקבל יחס מהם -אבל ברגע שתגרום להם לתת לה המון, המון יחס היא תפחד מזה, היא לא תאהב את הפלישה לפרטיות שלה.
איך אני יסביר לך את זה, לרוב ההורים הם מקור הבעייה. כנראה שמשהו שהם עשו גרמו לה למצוא דרכים לתשומת לב, כשהיא סיפרה לך על הבעיות היא דרשה ממך תשומת לב. אתה נתת אותה בקטנה וחשבת שהכל ימשיך כמו שהיה -וברגע שהתברר לך שלא, נפרדתם.
המצב לא יכול להימשך ככה, אבל כל פעולה קיצונית תגרום לה להתמוטט. היא חייה בעולם משלה עכשיו, צריך להכנס לעולם שלה ומשם לעזור לה ולא מבחוץ.
ולשאלה :איך נכנסים לעולם שלה? התשובה פשוטה:
תהיה ידיד שלה, הידיד הכי קרוב. תדבר איתה כל לילה, כל לילה לפחות שעה. תשאל לשלומה, תדבר איתה על סתם דברים, על תוכנית טלויזיה ששניכם אוהבים... אחרי כמה ימים שאתה מדבר איתה ככה, תשאל אותה למה היא חותכת את עמה, תגיד לה שאתה בסך הכל רוצה לדעת. שלא תגיד לה מה לעשות, שאתה רק רוצה לדעת. היא תספר לך, תקשיב לה, תתן לה לספר לך עוד ועוד. כמה שתספר לך ככה תרגיש אליך קרובה יותר. תמשיכו בשיחות כל לילה, זה תהליך שידרוש זמן, ככל שתתקרב אלייה יותר ככה היא תרגיש בטוחה יותר, רצויה יותר. היא לא תרצה לאבד אותך. תהיה ידיד שלה, ידיד נפש.
הייתה לי חברה טובה כזו, היא פנתה אליי "אני רוצה להתאבד". התחלנו לדבר. במשך חצי שנה הייתי מדברת איתה כל לילה, הייתי הידידת נפש שלה, דיברנו על כל מיני דברים, הייתי שומעת בקול שלה מתי היא חותכת, הצבתי לה אתגר אחרי כמה חודשים, לנסות חודש בלי זה. היא הצליחה 26 יום עד שנשברה, אבל היא הרגישה טוב כשהיא לא חתכה ,מי ששבר אותה היה ההורים שלה.
יום אחד אמא שלה גילתה, היא רצתה לאשפז אותה, חברה שלי לא רצתה להתאשפז וברחה מהבית. היות ואני היחידה שהיא סמכה עלייה היא התקשרה אליי ושאלה אותי מה לעשות, בהתחלה אמרתי לה שתבוא אליי, אבל היא ניתקלה במקום ששולח ילדים לאכסניות לשיקום, היא רצתה להשתקם, היא הבינה שהיה לה טוב כש26 יום היא לא חתכה, שהרגישה טוב יותר אבל לא יכלה להתאפק לחזור לזה. אז היא נסעה לאכסיינה, הייתה שם חצי שנה -היא השתקמה. אני לא יכולה בכלל להיזכר איך היא הייתה כשהיא הייתה פעם. היו לנו שיחות ארוכות אל תוך הלילה, רגועות, היא השתגעה איך הייתי יודעת בדיוק את הזמן שהיא חתכה והייתי אומרת לה להוריד את הסכין, שאני לא יכולה לשמוע אותה ככה...
היא השתקמה, היא מאושרת, אין לה יותר חתכים על הגוף, היא הייתה גם לוקחת סמים ושותה, היא הפסיקה גם עם זה. אומנם היא לא מצליחה ללמוד יותר, רע לה בביצפר כי היא מאחורה מידי בחומר וביכולת ללמוד, אבל היא אדם מאושר מבפנים שוב.
החברה הזו שלך צריכה שיקום, אם ההורים שלה ישלחו אותה לשם -היא תברח, היא תשנא אותם, יהיה לה קשה והיא תמרוד. היא צריכה לרצות את זה בעצמה.
אם תתקרב אלייה, תדבר איתה כל לילה, תציב לה אתגר אבל רק לאחר לפחות 3 חודשים שאתם מדברים... כשהיא תסמוך עליך. אסור לך לתת לה לריב איתך, שתאהב לדבר איתך ולהיות לידך.
לדבר עם ההורים\חברות יוריד את האמון שלה בך. יוריד את האמונה שאתה מסוגל להיות שם בשבילה.
אם תרצה מידע נוסף, או תרצה שאתן לך הדרכה ביום יום כשהיא מדברת איתך, שאלות מסויימות שהיא שואלת אותך שאתה לא יודע איך לענות לה, קשה לך למצוא נושאי שיחה, להתקרב אלייה -כל דבר.
תפנה אליי בהודעה פרטית.
תות