12-07-2009, 23:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,394
|
|
אורז עם שעועית לעצלנים [יצא מעולה! ויש תמונות!]
המתכון מאבא.
מצרכים:
אורז (כדאי מאוד שיהיה בסמטי)
שעועית לבנה ברוטב עגבניות (2 קופסאות שימורים. כתבתי שזה מתכון לעצלנים )
רסק עגבניות
אבקת מרק עוף
מעט שמן
מי ברז
מלח
הכנה:
הכנת האורז:
אבא שלי אמר לי שאם עוקבים אחרי ההוראות, ייצא אורז "אחד אחד" מושלם. ובאמת זה יצא כזה
- שופכים לסיר בינוני מעט שמן עד שהתחתית מכוסה, ומדליקים את הגז.
- כשהשמן חם, מכניסים 2 כוסות אורז בסמטי ומערבבים כדי שהשמן יעטוף את כל האורז.
[למה 2 כוסות דווקא? בשביל היחס. כדי שאורז ייצא טוב, צריך יחס של כוס אורז : כוס וחצי מים , ובמקום לשים כוס וכוס וחצי ואולי זה לא ייצא מדויק, שמים 2 כוסות אורז ו-3 כוסות מים. ככה היחס נשמר במדויק. לא רוצים להכין הרבה אורז? פשוט תשתמשו בכוס קטנה העיקר שיהיה 2 ו-3.]
- השמן החם גורם לאורז להיות קצת יותר לבן, כשזה נהיה ככה שופכים (בזהירות!!!) 3 כוסות מי ברז.
- שמים חצי כף אברת מרק עוף ומערבבים רק כדי שהאבקה לא תהיה בגושים.
[זהו! לא מערבבים יותר את האורז עד הסוף! ככה האורז לא ייצא דייסתי.]
- מכוונים טיימר ל-22 דקות, ומשאירים בלי מכסה על אש גבוהה.
- כשתוכן הסיר מבעבע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- כשהטיימר מצפצף, מכבים את האש ומשאירים את האורז להתבשל "על אדים" לעוד 15 דקות.
האורז מוכן!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנת השעועית:
- שופכים את תוכן 2 קופסאות השימורים לסיר קטן ומדליקים את הגז.
- מוסיפים כף אבקת מרק עוף, כף גדושה של רסק עגבניות ורבע כף מלח.
- מערבבים כדי שלא יהיו גושים.
- כשהעסק מבעבע, מחלישים את האש.
- אחרי 10 דקות מכבים את האש.
השעועית מוכנה!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
הרי לכם תמונות:
בתיאבון יצא מעולה
נערך לאחרונה ע"י NVJ בתאריך 12-07-2009 בשעה 23:08.
|