לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-07-2009, 23:06
צלמית המשתמש של NVJ
  NVJ NVJ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,394
אורז עם שעועית לעצלנים [יצא מעולה! ויש תמונות!]

המתכון מאבא.


מצרכים:

אורז (כדאי מאוד שיהיה בסמטי)
שעועית לבנה ברוטב עגבניות (2 קופסאות שימורים. כתבתי שזה מתכון לעצלנים )
רסק עגבניות
אבקת מרק עוף
מעט שמן
מי ברז
מלח


הכנה:


הכנת האורז:

אבא שלי אמר לי שאם עוקבים אחרי ההוראות, ייצא אורז "אחד אחד" מושלם. ובאמת זה יצא כזה

- שופכים לסיר בינוני מעט שמן עד שהתחתית מכוסה, ומדליקים את הגז.
- כשהשמן חם, מכניסים 2 כוסות אורז בסמטי ומערבבים כדי שהשמן יעטוף את כל האורז.

[למה 2 כוסות דווקא? בשביל היחס. כדי שאורז ייצא טוב, צריך יחס של כוס אורז : כוס וחצי מים , ובמקום לשים כוס וכוס וחצי ואולי זה לא ייצא מדויק, שמים 2 כוסות אורז ו-3 כוסות מים. ככה היחס נשמר במדויק. לא רוצים להכין הרבה אורז? פשוט תשתמשו בכוס קטנה העיקר שיהיה 2 ו-3.]

- השמן החם גורם לאורז להיות קצת יותר לבן, כשזה נהיה ככה שופכים (בזהירות!!!) 3 כוסות מי ברז.
- שמים חצי כף אברת מרק עוף ומערבבים רק כדי שהאבקה לא תהיה בגושים.

[זהו! לא מערבבים יותר את האורז עד הסוף! ככה האורז לא ייצא דייסתי.]

- מכוונים טיימר ל-22 דקות, ומשאירים בלי מכסה על אש גבוהה.
- כשתוכן הסיר מבעבע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- כשהטיימר מצפצף, מכבים את האש ומשאירים את האורז להתבשל "על אדים" לעוד 15 דקות.

האורז מוכן!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

הכנת השעועית:

- שופכים את תוכן 2 קופסאות השימורים לסיר קטן ומדליקים את הגז.
- מוסיפים כף אבקת מרק עוף, כף גדושה של רסק עגבניות ורבע כף מלח.
- מערבבים כדי שלא יהיו גושים.
- כשהעסק מבעבע, מחלישים את האש.
- אחרי 10 דקות מכבים את האש.

השעועית מוכנה!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

הרי לכם תמונות:




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בתיאבון יצא מעולה

נערך לאחרונה ע"י NVJ בתאריך 12-07-2009 בשעה 23:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר