לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-06-2009, 19:32
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כל הכבוד !...כך ייעשה !...."

רחמי על הצעיר הפלסטינאי שבסה"כ יצא ללקט תותי יער ולרוע מזלו פגש בקלגסי צה"ל שירו בו ללא סיבה !
עוכר הדין שלו שלמה לקר אומר "שהצדיק" הזה צפה במשחק כדורגל במגרש מאולתר וחיילי צה"ל עם האצבע הקלה על ההדק ירו בו בלי אבחנה.

ע"פ הכתבה זו סיטואציה ממש הזויה , בלב הכפר קורים שני אירועים באותו מקום ובאותו זמן:
א. הפרות סדר עם יידוי אבנים וכוח שיריון שמפזר אותם בגז ואפילו באש חיה
ב. משחק כדורגל עם צופים

אם הסיפור הזה לא היה עצוב, הוא היה מצחיק!

והעוכר דין המאושר ששילשל 997K כולל שכ"ט, מסוחרר מההצלחה מטיף לצה"ל כך:
"יש לקוות שפסק הדין ימריץ את גורמי האכיפה בצה"ל להיאבק בנורמת האצבע הקלה עד ההדק וזילות בחיי אדם בשטחים, שפשתה בקרב חלק מיחידות צה"ל ביהודה ושומרון".

אין מה לומר המשפט "מחרבייך ןמהרסייך ממך יצאו" חי ובועט בכל הכוח.
ושתדע כל אם ערביה שהפקידה את בניה בידי עוכרי דין הראויים לכך שיעשו מאבנים.... כסף!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-06-2009, 02:15
צלמית המשתמש של cohort
  cohort cohort אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.07.05
למה שלא נהפוך לאויבים שלנו?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "יו... אפשר לחשוב מה עשו לו...."

זה מצטייר כפיתרון היחידי. אם הנסיונות להגינות, טוהר הנשק והמידות והנסיונות האינסופיים שלנו להימנע מפגיעה בחפים מפשע היו מביאים לאיזו הוקרה מפעפעת בקרב העמים הייתי אומר "ניחא". אבל עם כל הכבוד - לכל אשר תלך קוראים לנו רוצחי ילדים ואפילו הוד מלכותה אנני לנוקס - מלכת ארץ הצבועים - הוקיעה אותנו בבלוג באתר הרשמי שלה (מוזר, לא שמענו ממנה מלה לגבי מה שמתרחש באיראן). אז למה לטרוח. ההגינות שלנו רק מעוררת בצד השני תחושה של חולשה וחוסר רצון להתגמש גם במילימטר. אולי לא שמת לב, אולם רק מישראל מצפים לוויתורים והפסקת בניה בהתנחלויות (גם לצורך ריבוי טבעי) כי הן ורק הן המכשול היחיד לשלום (לא הרצחנות של הצד שמנגד או העובדה שייתה מלחמה גם לפני ה"כיבוש"). מעניין שישראל רק עושה מחוות ובצד השני - כלום. לא חיסול הטרור, לא הפסקת ההסתה. שום דבר. אבל שים לב - מאז ה"טבח" בעזה (כדברי טיבי וחבר מרעיו) יחסית שקט בדרום. מוזר...

ישן 30-06-2009, 07:33
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי cohort שמתחילה ב "למה שלא נהפוך לאויבים שלנו?"

כשציבור מעלה מנהיג/משטר מתוך תסכול (ראה הפלסטינים שבחרו בחמאס בשביל להחליף את הפת"ח ולהלחם בישראל והאיראנים שעשו מהפיכה בשביל להפיל את השאה המושחת) או כשהוא מאשר להנהגה לכופף את נורמות ההתנהגות המקובלות, הוא מקבל סיפוק מיידי אבל בטווך הארוך הוא ירה לעצמו ברגל.

כשיש בחברה כלשהי פוליטיקאים ושופטים מיליטנטים ומושחטים מוסרית זה יהיה מאוד נחמד כל עוד הם מפנים את ידם הקשה אל האוייב אבל יום יבוא, והוא יבוא, ובו הרוח תשנה כיוון כך שאותה יד קשה תופנה גם לתוך הבית. אדם שאין בו חמלה כלפי עובר אורך לא מעורב של האוייב - לא תהיה בו חמלה כלפי הציבור שלו.

אל תדאג. אני מאמין שיום יבוא ושיטת המשטר בישראל תשונה מפרלמנטרית לנשיאותית ואחרי שזה ייקרה יקום איזה ליברמן שיבטיח להמוני ישראל ש"בלי נאמנות אין אזרחות" או משהו בסגנון. זה לא יקרה מייד אבל זה ייקרה ואין ספק שבהתחלה זה יהיה נורא נחמד כי פתאום חרדים שיוצאים להפגין יתחילו לחזור הביתה עם עצמות שבורות "כי הם מפריעים לסדר הציבורי" ואחרי שהחילונים יסיימו למחוא כפיים הם יגלו שאח שלהם/חברה שלהם/עמית לעבודה שלהם במעצר "עד תום ההליכים" כי הוא העיז לירשום משהו לא סימפטי על המשטר באיזה פורום ולכן הוא הואשם בקשר עם גורמים עויינים שמבקשים לפגוע בישראל.

חוסר מוסריות לאומית זה מדרון חלקלק. הפלסטינים כקבוצה מתנהגים באופן מפלצתי והחיים שלהם מחורבנים ונטולי תקווה. לא צריך ללמוד מהם.

ישן 30-06-2009, 09:25
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "כשציבור מעלה מנהיג/משטר מתוך..."

ציטוט:
כשציבור מעלה מנהיג/משטר מתוך תסכול (ראה הפלסטינים שבחרו בחמאס בשביל להחליף את הפת"ח ולהלחם בישראל והאיראנים שעשו מהפיכה בשביל להפיל את השאה המושחת) או כשהוא מאשר להנהגה לכופף את נורמות ההתנהגות המקובלות, הוא מקבל סיפוק מיידי אבל בטווך הארוך הוא ירה לעצמו ברגל.

מתי מגיע ה"טווח הארוך" הזה? כי מדינות ערב מתנהלות באותה הדרך לא מהיום ולא מאתמול, ומשיגות רק הישגים. ישראל ה"נאורה" וה"הומאנית" וה"דמוקרטית" נתפסת כאיום על שלום העולם וכ"מכשול לשלום", ונתבעת לוויתורים ולמחוות, בעוד שהצד השני לא נתבע לכלום. אף מנהיג לא דורש מה"פלסטינים", למשל, איזושהי מחווה לישראל, לא מעמיד להם דרישות דרקוניות כמו אלה שנתבעות מישראל. חשבת פעם למה ומדוע?
העולם מזהה את החוליה החלשה, ומפעיל עליה לחץ. וישראל היא החולייה החלשה, בהתנהגותה ה"הומאנית" וה"נאורה". אנחנו משדרים לעולם שאנחנו לא מוכנים, מסיבה כלשהי, להילחם ולהגן על עצמנו, ומכך העולם מסיק שאין לנו זכות על הארץ - ומסקנה זו מקבלת חיזוק מעוצמת הלחימה של הצד השני, שלא בוחל באמצעים כדי להשיג את מטרתו.
אם תשים לב, העמדות של ה"פלסטינים" לא השתנו ולו בפסיק מאז 1993, בעוד שישראל התדרדרה במדרון החלקלק מאוטונומיה-פלוס למדינה מלאה (עם מעבר יבשתי לעזה וזכות שיבה ומזרח ירושלים). כך גם במו"מ עם החיזבאללה מחד ועם החמאס מאידך - אין, למעשה שום מו"מ, אלא כניעה ישראלית לדרישות של הצד השני, שלא מתפשר ולא במ"מ (כי מדוע לו? הרי ישראל תתכופף, במוקדם או במאוחר).
אנחנו צריכים להבין שאנחנו חיים במזה"ת, בג'ונגל, ולא באירופה התרבותית. כדאי לנו להתחיל לאמץ את צורת ההתנהלות המתאימה למרחב שבו אנו חיים אם אנחנו רוצים לשרוד כאן.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 30-06-2009, 14:45

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "[QUOTE]כשציבור מעלה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפטריוט
מדינות ערב מתנהלות באותה הדרך לא מהיום ולא מאתמול, ומשיגות רק הישגים.

1. היית רוצה לחיות באחת המדינות האלו?
2. אם ישראל לא הייתה לוקחת על עצמה מידי פעם את תפקיד המבוגר האחראי האזור הזה היה במלחמה בלתי פוסקת ונכון שדווקא בגלל שבישראל יש משטר תקין מצפים מאיתנו ליותר שיקול דעת ולקיחת אחריות. להיות חלק מהקהילה המערבית זה כמו להיות חלק מקהילת הבוגרים בעוד שלהיות חבר בקהילה הפרימיטיבית של סוריה, איראן (לא ערבים אבל שיהיה), לוב וכו' זה משול ללהיות חבר בקהילת הנערים הערסים חסרי האחריות.

אני לא שופט את המדינה שלי רק במשקפת הבטחונית (ועוד אפשר לחשוב שאנחנו כאלו מסכנים...). יש גם משקפת כלכלית, משקפת חברתית, משקפת בינלאומית, משקפת משפטית, משקפת חופש הביטוי וזכויות האדם, משקפת מדעית וכו וכו'.
למרות שתמיד יש מה לשפר, אנחנו יותר מתקדמים פי כמה וכמה מהאוקיינוס המוסלמי שמקיף אותנו בכל תחומי החיים וזה דבר לא יאמן בהתחשב בזה שהכל נעשה בתוך 61 שנים ובתנאים מטורפים.
אני לא חושב שזו גאווה גדולה להיות סורי או איראני או לובי וכו' אבל זו גאווה עצומה להיות יהודי-ישראלי ואין לנו שום סיבה לרדת לרמה שלהם או של הפלסטינים.

ישן 30-06-2009, 15:06
צלמית המשתמש של הפטריוט

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "[QUOTE=הפטריוט]מדינות ערב..."

אף אחת מאותן מדינות לא נמצאת בסכנה קיומית. אף אחת מהן לא מוקצית או מוחרמת, חייליהן וקציניהן מסתובבים חופשי בעולם, ללא כל דאגה מתביעות וממעצרים, אזרחיהן לא צריכים להסתיר את זהותם כשהם מסתובבים בעולם - למרות שהן לא נאורות ולא מוסריות ולא דמוקרטיות.
ואילו ישראל ה"נאורה" וה"מוסרית" הופכת בהדרגה למדינה מוקצית, רק בגלל שהיא מעזה להגן על עצמה - ובגלל שהיא עושה זאת בהססנות המשדרת חוסר אמונה בצידקתה.
להיכן הביאו אותנו ה"נאורות" וה"מוסריות" שלנו? אילו לפחות היו אומות העולם נותנות לנו איזשהו קרדיט על כך, אילו לפחות היינו צוברים בזכותן נקודות זכות בדעת הקהל הבינלאומית... ה"נאורות" וה"מוסריות" שלנו הן נטל עלינו, לא ערך.

ישראל לא צריכה להיות "המבוגר האחראי", לא צריכה לדאוג לבעיות האזור ולא לפתור אותן. היא צריכה לדאוג אך ורק לצרכיה שלה. אם מדינות ערב רוצות שישראל תעשה עבורן את העבודה השחורה (כמו בלבנון ב-2006 ובעזה ב-2008/9) הן צריכות לשלם על כך - בכינון יחסים מלאים, בהפסקת ההסתה, בהפסקת מימון הטרור, וכ"ו.

ציטוט:
יש גם משקפת כלכלית, משקפת חברתית, משקפת בינלאומית, משקפת משפטית, משקפת חופש הביטוי וזכויות האדם, משקפת מדעית וכו וכו'.
- יופי, רק שאותן משקפות, ובייחוד זו הבינלאומית, זו המשפטית וזו של זכויות האדם, מעולם לא הופנו עד היום נגד מדינות ערב... מעולם לא נפתחה תביעה באיזשהו בית דין נגד ערבים באשמה של פשעי מלחמה. להם, כנראה, מותר לרצוח ולהרוג ולבצע פשעי מלחמה, ולעולם לא לתת את הדין על כך.

ציטוט:
אין לנו שום סיבה לרדת לרמה שלהם או של הפלסטינים.

האם אתה טוען שהערבים נחותים מאיתנו, היהודים? חשבתי שכולנו שווים...
מסתבר שגם אתה גזען לא קטן...

תפנים, אנחנו חיים במזה"ת, לא באירופה. באירופה ניתן לפתור סכסוכים מסביב לשולחן המו"מ (טוב, גם שם לא, אבל זו האגדה שמספרים לנו...). במזה"ת פותרים סכסוכים בכוח, באלימות, ומי שיותר אלים, מי שיותר רצחני, הוא זה שמנצח. אם לא נתאים את עצמנו לכללי ההתנהלות של המקום שבו אנו חיים, לא נשרוד כאן לאורך זמן. אם ננסה להתאים את האיזור לכללי ההתנהלות שבהם אנו רגילים, שאותן הבאנו מארצות התרבות, לא נשרוד כאן לאורך זמן.
אנחנו חיים בג'ונגל, ידידי, וכאן החזק, האכזרי, המרושע, שורד, ואילו החלש נכחד.
אני יודע מה אני מעדיף להיות, מה אני מעדיף שהמדינה שלי תהיה. מה אתה מעדיף?

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 30-06-2009, 15:26

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אף אחת מאותן מדינות לא נמצאת..."

הנאורות והמוסריות שלנו תרמו לכך שישראל הקטנטונת היא מעצמה איזורית. אילו היינו אכזרים כמו אוייבינו לא היינו מגיעים לעמדה הזו בה אנו (בעזרת ידידים) הודפים את האוייב הן בזירת הקרב והן בזירה הדיפלומטית.

כיחידים, כבני אדם, כולנו שווים. חיים הם חיים. יחד עם זאת, בני אדם מתאגדים כקהילות וכקבוצות לאומיות וכן, אני לחלוטין מאמין שהערבים המוסלמים במזרח התיכון כקהילות לאומיות נחותים בהשוואה לקהילה היהודית ישראלית. אין להם הישגים משמעותיים בתחום המדע. אין להם רקורד מרשים בתחום זכויות האדם אפילו בינם לבין עצמם. הם לא הגיעו לנקודת הבשלה בה נוצרת ההכרה בכך שהשלטון נועד לשרת את האזרח ולא להיפך.

אתה (ולהפתעתי גם אהרון ברק כנראה) יכול לקרוא לזה סוג של גזענות. אני קורא לזה קריאת המציאות כהוויתה. אני תומך במרכז-שמאל הישראלי כי אני מאמין שהוא מסוגל לעשות עבודה טובה יותר (מהימין) במלאכת התחזוקה הסיזיפית שנדרשת בקהילה דמוקרטית השואפת לנאורות.

ישן 30-06-2009, 15:53
צלמית המשתמש של הפטריוט

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "הנאורות והמוסריות שלנו תרמו..."

"נאורות" ו"מוסריות" לא תרמו דבר למדינה. ההיפך הגמור, הן מעמידות אותנו בסכנה קיומית - ואם נובס רק פעם אחת, הרי ל"מוסריות" ול"נאורות" שלנו לא יהיה כל ערך, וגם לא לקידמה הטכנולוגית שלנו.
אויבינו, שאינם מוסריים ואינם הומאניים ואינם נאורים, חיים ללא הסכנות הקיומיות המרחפות מעל ראשינו.
ואנחנו, על כם ה"נאורות" וה"הומאניות" ו"מוסריות", נחשבים למוקצים בעולם. אכן, הישג למופת...

ציטוט:
אני לחלוטין מאמין שהערבים המוסלמים במזרח התיכון כקהילות לאומיות נחותים בהשוואה לקהילה היהודית ישראלית. אין להם הישגים משמעותיים בתחום המדע. אין להם רקורד מרשים בתחום זכויות האדם אפילו בינם לבין עצמם. הם לא הגיעו לנקודת הבשלה בה נוצרת ההכרה בכך שהשלטון נועד לשרת את האזרח ולא להיפך
- כן, אבל זה בגלל שהקהילות של הערבים במזה"ת מורכבות מערבים... זו לא בעיה של הקהילה, אלא של מרכיביה. אתה יכול לקרוא לזה "גזענות" אם אתה רוצה, אבל אלה העובדות. תראה את הישגיהם של יהודים, לא רק בישראל, אלא בכל העולם, ותראה את הישגיהם של הערבים.
אבל במזה"ת לא הנאורות מדברת, וגם לא ההומאניות או המוסריות. פה מדבר הכוח, והחזק שולט. מי ש"מוסרי" ו"הומאני" ו"נאור" לא מחזיק כאן מעמד לאורך זמן. השאלה היא אם אתה רוצה להיות "נאור" ו"מוסרי" או שאתה רוצה לחיות. במזה"ת שני הדברים הללו סותרים. כדאי שתחליט.

ציטוט:
אני תומך במרכז-שמאל הישראלי כי אני מאמין שהוא מסוגל לעשות עבודה טובה יותר (מהימין) במלאכת התחזוקה הסיזיפית שנדרשת בקהילה דמוקרטית השואפת לנאורות
- מסכים ללא וויכוח. ולכן אני תומך בימין, כי הוא מסוגל לעשות עבודה טובה יותר (מהשמאל) בקהילה השואפת לשרוד.

ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:26

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר