30-06-2009, 15:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.01.02
|
|
אף אחת מאותן מדינות לא נמצאת בסכנה קיומית. אף אחת מהן לא מוקצית או מוחרמת, חייליהן וקציניהן מסתובבים חופשי בעולם, ללא כל דאגה מתביעות וממעצרים, אזרחיהן לא צריכים להסתיר את זהותם כשהם מסתובבים בעולם - למרות שהן לא נאורות ולא מוסריות ולא דמוקרטיות.
ואילו ישראל ה"נאורה" וה"מוסרית" הופכת בהדרגה למדינה מוקצית, רק בגלל שהיא מעזה להגן על עצמה - ובגלל שהיא עושה זאת בהססנות המשדרת חוסר אמונה בצידקתה.
להיכן הביאו אותנו ה"נאורות" וה"מוסריות" שלנו? אילו לפחות היו אומות העולם נותנות לנו איזשהו קרדיט על כך, אילו לפחות היינו צוברים בזכותן נקודות זכות בדעת הקהל הבינלאומית... ה"נאורות" וה"מוסריות" שלנו הן נטל עלינו, לא ערך.
ישראל לא צריכה להיות "המבוגר האחראי", לא צריכה לדאוג לבעיות האזור ולא לפתור אותן. היא צריכה לדאוג אך ורק לצרכיה שלה. אם מדינות ערב רוצות שישראל תעשה עבורן את העבודה השחורה (כמו בלבנון ב-2006 ובעזה ב-2008/9) הן צריכות לשלם על כך - בכינון יחסים מלאים, בהפסקת ההסתה, בהפסקת מימון הטרור, וכ"ו.
ציטוט:
יש גם משקפת כלכלית, משקפת חברתית, משקפת בינלאומית, משקפת משפטית, משקפת חופש הביטוי וזכויות האדם, משקפת מדעית וכו וכו'.
|
- יופי, רק שאותן משקפות, ובייחוד זו הבינלאומית, זו המשפטית וזו של זכויות האדם, מעולם לא הופנו עד היום נגד מדינות ערב... מעולם לא נפתחה תביעה באיזשהו בית דין נגד ערבים באשמה של פשעי מלחמה. להם, כנראה, מותר לרצוח ולהרוג ולבצע פשעי מלחמה, ולעולם לא לתת את הדין על כך.
ציטוט:
אין לנו שום סיבה לרדת לרמה שלהם או של הפלסטינים.
|
האם אתה טוען שהערבים נחותים מאיתנו, היהודים? חשבתי שכולנו שווים...
מסתבר שגם אתה גזען לא קטן...
תפנים, אנחנו חיים במזה"ת, לא באירופה. באירופה ניתן לפתור סכסוכים מסביב לשולחן המו"מ (טוב, גם שם לא, אבל זו האגדה שמספרים לנו...). במזה"ת פותרים סכסוכים בכוח, באלימות, ומי שיותר אלים, מי שיותר רצחני, הוא זה שמנצח. אם לא נתאים את עצמנו לכללי ההתנהלות של המקום שבו אנו חיים, לא נשרוד כאן לאורך זמן. אם ננסה להתאים את האיזור לכללי ההתנהלות שבהם אנו רגילים, שאותן הבאנו מארצות התרבות, לא נשרוד כאן לאורך זמן.
אנחנו חיים בג'ונגל, ידידי, וכאן החזק, האכזרי, המרושע, שורד, ואילו החלש נכחד.
אני יודע מה אני מעדיף להיות, מה אני מעדיף שהמדינה שלי תהיה. מה אתה מעדיף?