לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2009, 14:22
צלמית המשתמש של 760
  760 760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "מה עדיף...סמב"צ בשייטת 7 או מאבטח מתקנים?"

השאלה היא איך אתה רואה את עצמך.
לא סתם מאבטח מתקנים עושה שבוע שבוע, העבודה (כמו שכבר כתבו כאן) סיזיפית, משעממת והשחיקה הנפשית היא גבוהה מאוד.
לרוב משובצים בתפקיד הנ"ל אנשים ש-ב-א-מ-ת זקוקים לאופי שרות שכזה (שבוע-שבוע) ולמען האמת, באזרחות התפקיד לא מרשים אף אחד.
תפקיד סמב"צ (כמובן שנגזרות התפקיד בפועל משתנות ממקום למקום) לעומת זאת טומן בחובו המון אחריות אישית, רצינות, בגרות, יכולת עמידה בלחצים ועוד ועוד.
משאיר לך אופק שירות מעניין יותר, מספק יותר ומאתגר יותר (לדעתי).

שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר.

נערך לאחרונה ע"י 760 בתאריך 16-06-2009 בשעה 14:24. סיבה: הבהרה קטנה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2009, 15:25
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "מה עדיף...סמב"צ בשייטת 7 או מאבטח מתקנים?"

אוקיי, אז עד כאן הנטייה ברורה...
אבל אם אני מכניס למשוואה גם את התפקיד- טבח במוצב חיל הים בראש הנקרה?

בקשר לקורות חיים באזרחות- יש לי כבר מקצוע מסויים שאותו אני רוצה ללמוד באוניברסיטה {פסיכולוגיה}, וסמב"צ לא קשור בכלל למקצוע הזה.....אם כבר, כמאטבח מתקנים יהיה לי יותר זמן לקרוא ספרים בנושא...
ובאשר ל"להפוך המבורגרים בתקופה זניחה"- זה לא כ"כ נכון, כי הכסף שאני אעשה בשבוע שאני בבית למשך תקופה של שנתיים שנשארו לי לשירות {ממש לא תקופה זניחה} יילך למקומות שאני צריך....

אם לדוגמה- היציאות של הסמב"צ היו שבוע-שבוע, לא הייתה לי פה התלבטות.....

נערך לאחרונה ע"י steaua rosie בתאריך 16-06-2009 בשעה 15:52.
ישן 16-06-2009, 17:14
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "אוקיי, אז עד כאן הנטייה..."

טבח זה תפקיד עם סטטוס לא מרשים במיוחד, ויועיל כשורה בקורות החיים רק אם זה התחום שתרצה לעסוק בו.

ויופי שאתה רוצה ללמוד פסיכולוגיה - ביחד איתך בחוג יהיו עוד מאה-מאתיים שלומדים את זה בדיוק כמוך, ותכפיל את זה במספר האוניברסיטאות והמכללות בארץ ותראה שאלה כל האנשים שמתחרים מולך על תפקידים - אז נניח שיש מולי עכשיו שני דפי קורות חיים זהים מבחינת ציונים וכו', של שני בוגרי תואר ראשון עם כלום-נסיון שהדבר היחיד שהם הספיקו לעשות בחיים זה שירות צבאי. האחד היה סמב"צ - תפקיד שדורש אחריות מסויימת, מלמד הבנת מערכת ועבודה בצוות ומול סמכויות וכנראה גם משמעותו שהבחור הצליח לקבל איזשהו סיווג ביטחוני מינימלי. השני היה מאבטח מתקנים/טבח, תפקידים שעם כל הכבוד דורשים בעיקר יכולת לנשום באופן עצמוני ושתנאי השירות שלהם תפורים במיוחד עבור מוכי גורל ו/או עושי צרות מקצועיים. נחש את הקורות חיים של מי הייתי מעביר שלב ואת של מי לא?

שנתיים זו תקופה זניחה. גורנישט. פסיק קטן בחיים. זה בא ועובר לפני ששמת לב. במקום לחשוב לטווח הקצר של השנתיים האלה, תחשוב לטווח הארוך.

בשבוע-שבוע לא בדיוק תוכל למצוא עבודה אמיתית - משהו יותר מזדמן ולפי שעות ובשכר נמוך. אם מצבך הכלכלי קשה במיוחד, אולי יש טעם לשקול את זה כי 2000 שקל בחודש (והייתי לארג' עם הסכום בשביל עבודה של שבועיים בחודש) לעומת 400 זה לפעמים ההבדל בין להחזיק את הראש מעל למים לבין לא, אבל אם אתם לא הולכים למות מרעב בבית או משהו, אל תמשכן את העתיד שלך לטובת ההווה. שים לב שבשבוע בבית יהיו לך גם הרבה יותר הוצאות, ככה שגם פוטנציאל החיסכון לא כזה מדהים - לא מספיק בשביל לדפוק לעצמך שורה בקורות החיים שתיתקע איתה לפחות למשך העשור הבא.

שוב - הסתכלות על יציאות היא הסתכלות צרה מאוד. בחוכמה שלאחר מעשה, עדיף להסתכל על ההשלכות לכל התקופה שאחרי השירות הצבאי. ואל תשכח את מילת הקסם "נטוורקינג" - האפשרויות לקשור קשרים מועילים לטווח הארוך גדולה יותר בתפקיד כמו סמב"צ שמתחכך בבעלי תפקידים מאשר בתור מאבטח מתקנים שקוף.

ותכל'ס, מה כבר יש לך לעשות שבוע שלם בבית?

נערך לאחרונה ע"י עבדול אלהזרד בתאריך 16-06-2009 בשעה 17:32.
ישן 17-06-2009, 10:29
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "תמיד מעניין לשמוע תגובות..."

יש המון דרכים לגלות את זה - הצצה בתעודת השיחרור שלך (שבדרך כלל תתבקש להציג - בין השאר בגלל שבחלק מהעבודות מחשיבים לך את הוותק הצבאי לחישובי שכר), כשישאלו אותך אם אתה מכיר את קובי החתול שבמקרה שירת איפה שאמרת ששירתת והוא חבר טוב של המראיין, או כשלא תדע לענות באיזה קומה יושבים המשרדים של ענף שקרכלשהו.

וכעצה לחיים, עדיף לא לשקר. לא תמיד חייבים לומר את כל האמת, אבל להיתפס בשקרים שורף אותך לתמיד בהרבה מקומות.

ובנוגע לטווח הארוך, תעשה שיקול של מינימום-מקסימום.

בתור מאבטח מתקנים, במקסימום זה לא ישפיע על קורות החיים ובמינימום זה יראה גרוע.
בתור סמב"צ, במקסימום זה ישפיע לטובה ובמינימום זה לא ישפיע בכלל.

ככה שבתור סמב"צ זה win:win - או שאתה מרוויח, או שאתה לא מפסיד.

נערך לאחרונה ע"י עבדול אלהזרד בתאריך 17-06-2009 בשעה 10:35.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:52

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר