12-08-2009, 23:05
|
|
|
חבר מתאריך: 01.10.07
|
|
איי איי איי... הגדוד הזה....... ממש רציתי להגיע לשם, בהמלצה של הרבה אנשים. אחד הגדודים עם ההקצאות הטובות בחייל, ולא רק, בזמנו...בתקופה שכבר התגייסתי, כיוון ששירתתי בגולן, רצו שמועות שזה גדוד שבוז ושהם טוחנים, ואני תמיד אמרתי שלי לא היה אכפת...
רק שתדע, חבר, אני הגעתי ליחידה שבה וותיקים-צעירים זה היה הציר מהרכזי של ההווי.
ואת הצעירים היו מ*יינים כל יום, יום יום... אני זוכר שבאו אליי ממחזור מעליי ואמרו - תשמע יא גב-גבר, אם אתה רוצה, אנחנו נושיט לכם עזרה, אבל אתם תושיטו עזרה לאלו שאחריכם.
אולי בדיעבד זה לא היה נכון, אבל אני אמרתי - סטופ, סטופ... אנשים אחרים עוברים את זה? אז תנו לי את החרא שלי בהתחלה ולנוח אח"כ. אל תעזרו לי, ואני לא אעזור לאף אחד.
בכך המשכתי את המסורת, אבל מה קרה? לא הרגתי אף אחד...
היו גם זובורים, ומה לא? מוצב נידח, הקווים בו מתחלפים כל 4 חודשים, חלק עושים שם תפקיד ייעודי - שנה וארבע, חלק קטן, ואני ביניהם, היו שם כל השלוש שנים!
ואנשים לא האמינו שאפשר להחזיק שם 3 שנים! זה היה בלתי נתפס - 3 שנים, במוצב הזה? בחור המרוחק הזה?
אבל אהבתי את המוצב הזה, אהבתי גם את החרא זה...
מטבח ושמירה שוברים אותך? אם רק היית יודע מה זה מכולה........ מכולה זה כשבגלל תנאים מסוימים לא ניתן לפנות את הזבל שבמוצב במשך תקופה מסויימת... אז אוגרים אותו בתוך מכולה.
ברגע מסוים, כשניתן לפנות את הזבל, אתה דופק צלילת ראש למכולה ומפנה אותה עד שהיא מבריקה, בידיים. ותאמין לי - זה לא כיף.
כשכבר הגיע הסמל, הוחלט גם אצלינו "לבטל" ותיקים וצעירים... לחלק מהסמלים יצא לעשות כמה מטבחים, אני עשיתי בעיקר שמירות... לא הרבה, אבל יותר ממה שהייתי אמור לעשות.
נכון, חלק יגידו - מגיע לו, גם לא רצה לקבל עזרה כדי לא לתת, ובסוף נתן אחרי שטחן את שלו.
חפיף... גם התקופה הזאת נגמרה...
אבל דבר אחד עדיין חשוב לי להבהיר... מאז שעזבתי שם, דברים השתנו... והיום צעירים טריים מהבקו"ם עושים את מה שהייתי עושה כשכבר הייתי סמל... אבל הם לא מוכנים לסיים שם שירות, הם בוכים, הם יוצאים על קב"ן ועושים בעיות. דברים שבתקופה שאצלינו היו משתינים אחד על השני, ככה בשביל הקטע, והזובורים היו דבר שבשיגרה.
היום המצב שם רע, ואני לא בעד ותיקים צעירים, לא בעד זובורים וכל התחום - אבל עובדה שאצלי ביחידה - ביטול המסורת גרם לירידה בכל התחומים - גם במורל, גם בביצועים המקצועיים, וכל תחום אחר..
|