20-05-2009, 01:08
|
|
|
חבר מתאריך: 02.10.07
|
|
באופן רשמי, לא ניתן להתקבל לשייטת (ומכאן כמובן גם לגדנ"ע צלילה).
השייטת מחמירה מאוד בנושא, לכן סביר להניח שיש סיבה לכך.
מכאן, אדם עם בעיות ראייה לא יוכל לתפקד כראוי בתפקיד, ולא כדאי לקחת איתו צ'אנסים.
גם אם הוא לא מרכיב משקפיים. לכן, באופן רשמי אין סיכוי להתקבל לגדנ"ע או לשייטת עצמה כל עוד הצבא יודע על כך שיש לך בעיית ראיה.
אם יש אנשים שהתקבלו לשייטת ויש להם בעיות ראיה, זה כנראה כי הבעיה שלהם מאוד זניחה - ככה שהיא לא עלתה בבדיקות הרפואיות (במר"י), אולי התקבלו ורק מאוחר יותר פיתחו את בעיית הראיה, ואז סביר להניח שאם הוא כבר סיים את המסלול, לא ידיחו אותו לאחר שהוא עבר את כל ההכשרות.
יש לי חבר שמאז ומתמיד רצה שייטת ויש לו בעיית ראיה שאף רשומה בתור סעיף בתיקו האישי.
הוא התאמן בקבוצת כושר קרבי, קרא ולמד כל מה שאפשר על השייטת ועל הגיבושים - ממש כל מה שאפשר, ולאחר שבמזל הוא הצליח להתקבל לגדנ"ע עקב טעות של הצבא, ולסיים אותה - הוא היה אמור לקבל זימון לגיבוש, אבל כנראה שבעת שליחת הזימונים התיקים האישיים נבדקים שנית - ועלו על כך שיש לו סעיף, ולכן לא שלחו לו זימון.
הבנאדם כל כך רוצה את זה, שהוא הלך לעשות ניתוח לייזר בעיקר בגלל זה.
והוא סיפר לי שהוא מתכנן כנראה לא להצהיר על כך, ולנסות להתקבל דרך יום סיירות.
אחרי שדיברנו על כך שיש סיכוי שיעלו על זה, וכמובן גם ככה הסיכוי להתקבל לשייטת הוא קטן,
הוא אמר לי שאם יעלו עליו או שהוא לא יתקבל, הוא לפחות ידע שהוא באמת עשה את הכל.
הסיפור הזה הוא דוגמה בשבילך שתבין מה האופציה היחידה (שאני לפחות מכיר) בנושא.
לדעתי, אם אתה כל כך רוצה משהו, לך איתו עד הסוף. אל תוותר.
קודם כל, (במידה ועשית צו ראשון) האם בכלל עלו על הבעיה שלך ורשמו לך סעיף?
אם לא עלו על כך, או שעוד לא עשית צו ראשון, בעיקרון לא תיהיה לך בעיה להרשם לגדנ"ע ולהגיע למבחנים העיוניים (כמובן במידה ומועד ההרשמה לא עבר וההרשמות אפשרית).
במידה ובצבא לא יודעים על הבעיה שלך, ובמידה ואכן תגיע למבחנים העיוניים ותעבור אותם (שגם זה לא בטוח),
הבעיה שלך תגיע כשתידרש להגיע למר"י (מכון רפואה ימית), כי שם מתבצעת בדיקת ראיה מקצועית במכשיר, ולא חפיפניקית מספרים על הקיר כמו שיש בצו הראשון.
אז תחשוב מה אתה הולך לעשות. אני אומר שבמידה וכל מה שאמרנו אכן מצליח, תלך בכל זאת לנסות לעבור את מבדקי הראיה. הם הרי מוגבלים ברמה כלשהי ולא תמיד ימצאו בעיה אם היא קטנה.
אני מניח שניתוח לייזר אתה לא תעשה עד אז (אם בכלל...) כי כל התהליך גם הוא לוקח כמה חודשים.
אז תבדוק את האופציה שהצעתי לך. אולי תנסה כמו חבר שלי לעשות ניתוח לייזר ולנסות להתקבל דרך יום סיירות.
בהצלחה בכל אופן.
נערך לאחרונה ע"י omer k בתאריך 20-05-2009 בשעה 01:10.
|