לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-05-2009, 03:26
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Shalev_C שמתחילה ב "איזה בלבולי שכל. [u]קורס..."

שמע אני בטוח שחיל האויר אוהב למיין את המועמדים בעצמו, ואין ספק שלו העדיפות העליונה בבחירת מועמדים, אבל העניין של הירפ"אות נראה לי באמת נובע מזה שפשוט יש דרישות בריאות שונות למי שטס באויר, מאשר מי ששט במים או הולך על האדמה.

עזוב שיש את העניין של אם האדם לא מתפקד המטוס פשוט מתרסק (בניגוד לכלי שיט בו המפקד יכול להתעלף אבל הכלי לא יהרס, הרי יש עוד אנשים עליו שיכולים לתפעלו) - התנאים בגבהים והמהירויות שאליהם מגיעים המטוסים שונים משמעותית מאלה על הים - כוחות G, לחץ אויר, ריכוזי חמצן, טמפרטורה...הכל בסופו של דבר משפיע. אז הגיוני שהמיון הרפואי יהיה קצת יותר מעמיק, בלי קשר ליוקרה.

בגלל שיוקרה זה משהו מאוד סובייקטיבי, אני יכול רק לתת את הדעה האישית שלי בלי שהייתי לא בקורס טיס ולא בקורס חובלים - הייתי אומר שהם באותה ליגה אבל טיס רמה\שלב\מיקום אחד יותר גבוה.

תכלס אבל שני הקורסים אותו אורך, עם שניהם מסיימים עם תואר (או סוג של) ודרגת סגן. בסופו של דבר לא משנה כמה שלבי מיון עוברים המועמדים - אני בטוח שגם בחובלים, שאין ירפ"א ר וש ות, לא מתפשרים ומגיע רק מי שמתאים שיגיע, כמו בטיס. רק אין מה לעשות, F-16 יותר סקסי מסטי"ל ואנחנו מדינה שלאורך השנים הסתמכה הרבה יותר על כוח אויר מאשר כוח ימי - וזאת עוד סיבה להבדלים כביכול ביוקרה.

ובוא נחזור לנושא הסקסיות - טיס שסיים עכשיו קורס טיס הוא אומנם קצין, אבל תכלס כל מה שהוא עושה זה מפעיל אמל"ח מסוים, כמה סקסי שלא יהיה.
באותם 3 שנים גם קצין בשריון יכול להיות בדרגת סגן, והוא גם יפעיל אמל"ח מתקדם בשווי של מיליוני דולרים, אבל הוא גם יפקד על חיילים ויהיה אחראי, בסופו של דבר, על חייהם - משהו שאני מעריך ומכבד הרבה יותר מאשר הפעלת כלי טיס, לא משנה כמה מהר הוא טס.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-05-2009, 12:42
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "שמע אני בטוח שחיל האויר אוהב..."

לא ברור לי איך נכנסנו לויכוח של "מי יותר טוב" כי זה ויכוח לא רלוונטי כמו תמיד.

מבחינת עובדות- קורס טיס הוא הקורס הארוך בצה"ל (ואל תהיו פעורים ותגידו "אבל תלפיות זה יותר" כי תלפיות זה לא קורס) והקבע שחותמים בטיס היא הארוכה ביותר, וכן המילואים שעושים אנשי צוות אוויר הם המילואים לגיל הכי מתקדם בצה"ל.
בהשוואה לחובלים- כן, בשני הקורסים מסיימים עם תואר ראשון מלא אבל בקורס טיס מסיימים בדרגת סגן, ובחובלים בדרגת סג"מ.

כל הדברים הללו לא הופכים את הטייסים ליותר טובים מחובלים, ובטח ובטח לא מלוחם חי"ר בכל גדוד שהוא. לצה"ל יש את הסיבות האסטרטגיות (וכן הן אסטרטגיות) לבצע מיון ארוך ומתיש שכזה ליחידות העילית, חובלים וטיס, כאשר לכל יחידה המיון האופייני לה. טייס בעדיפות עליונה במיונים מסיבות אסטרטגיות שעליהן אפשר לפתוח 100 דיונים.

לגבי יחידות מודיעין- גם הן מבצעות מיון המתאים ליחידה שלהם, ובין היתר יש דרישה לידע מוקדם בנושאים מסויימים. יש יחידות שדורשות בגרות מלאה ויש יחידות (כמו טיס) שתעודת בגרות היא לא חובה, אבל היא מהווה בעיה לקבלה למסלולי הלימוד לתואר הראשון.

לסיכומו של עניין ובחזרה לנושא האשכול-
חובלים זה קרבי, טיס זה קרבי (למרות שאוהבים לדבר על זה בציניות) ובמסלול של שתיהן יש הכשרות שלא יביישו אף יחידה.

ישן 24-05-2009, 12:30
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Benyo שמתחילה ב "אני לא יודע מה צה"ל מגדיר..."

אני מסכים איתך שההגדרה מעורפלת ואני בעצמי לא יודע למה ישנה הבדלה ולמה תלפיות לא נחשב כקורס הארוך ביותר- אבל זה מה שאני מכיר לפי התייחסות של קצינים בחיל האוויר וההגדרות שצהל בעצמו משתמש (קצינים מייצגים את מערך הפיקוד של צהל וכן אתה מוזמן לראות את הניסוח שבו משתמשים באתרים השונים לתיאור המסלולים השונים.

ידוע שצה"ל מארגן שלל "פעילויות" לתלפיונים אבל בסופו של דבר רוב המסלול שלהם הוא לימודי התואר הראשון וכמו שאמרתי, שאר הדברים שצה"ל מספק לתלפיונים הם בחופשות הסמסטרים. להערכתי, ההכשרה הרציפה והארוכה ביותר שצה"ל מספק להם היא ההכשרה לקצונה הנמשכת 3 חודשים (ללא השלמה חיילית).

ישן 22-05-2009, 11:48
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Shalev_C שמתחילה ב "איזה בלבולי שכל. [u]קורס..."

כל שלבי המיון לטיס הם שלבים שנדרשים בשל אופי השירות,ובכל אחד מהשלבים נבדקים דברים מסויימים, שאם אתה לא נדרש בהם בתור חובל אך נדרש בדברים שונים לא אומר שהקורס יותר "יוקרתי" אלא שפשוט נמדדים פרמטרים שונים. והפרמטרים האלה נוגעים בעיקר לקאורדינציה שנדרשת מטייס.

ואם נלך לפי דרכך, ששלבי המיון הם הפרמטר ליוקרה, אוכל להביא לך הרבה מסלולים בחיל המודיעין שארוכים יותר מהמסלול קבלה לטיס (ואגב, הרמה השכלית הנדרשת בהם לא נמוכה יותר, וזאת בלשון המעטה). על פי דרכך טיס נופל כבר במוקדמות.

יוקרה זה עניין סובייקטיבי שתלוי באופי האדם והידע שלו. ולמה טיס כנראה "הכי נחשב"?במדינת ישראל יש תיעדוף לטיס ולחיל האוויר. תוסיף את הכלים ותבין למה לטיס יש הילה גבוהה יותר מבשאר המקומות.
ישן 22-05-2009, 12:05
צלמית המשתמש של Lennon
  Lennon Lennon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.05

אהלן,
אני לא ממש יודע מי אתה, אבל אני מניח שעדיין לא התגייסת.

ברשותך, נסגור כמה דקויות: ירפ"א ג' וירפ"א ד' לא ממיינים. ובין יום סיירות לגיבוש חובלים יש יום מיון שצריך לעבור.

אבל עזוב, אני לא מתכוון להיכנס לסוגיה למי יש גדול יותר.

בסופו של דבר, שני הקורסים טובים, פירטו לך יפה מאוד החבר'ה מעלי למה, אין סיבה לחזור.

צריך לזכור שבשני הקורסים מנפים המון אנשים במהלך הקורס עצמו(ואפשר לומר שהמיון המקדים לא ממש מהווה מדד מדוייק). מי שמתאים - יסיים, מי שלא - לא.

שוב, אני נזהר שלא להפוך את זה לתחרות, כי המטרה של כולנו זהה.

Algorithm, אתה צודק. למשרתים בצוללות יש תוספת סיכון מאוד גבוהה.

לפותח האשכול - כן.
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:38

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר