09-05-2009, 05:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
כמו שאתה קורא, החימוש בו ה-trophy משתמשת הוא לא קטלני כלפי מטרות רכות (חי"ר לדוגמא) בניגוד למערכת הגרמנית שמשתמשת במטענים נפיצים (שמן הסתם עלולים לפגוע בחיילים הסובבים את הכלי או שנמצאים בטווח הפיצוץ, וגם צריך שלא לשכוח שגם מטען הנפץ של טיל הנ"ט שמשוגר כלפי הכלי גם כן ניזום).
כמובן שהמערכת מסוגלת לטפל בכמה איומים בו זמנית, כלומר מסוגלת לירות כמה וכמה מטחים לפני שהמחסנית (או הדבר המקביל לה) מתרוקנת:
|
מערכת "טרופי" הוצעה בעבר לצבא האמריקאי והיא נדחתה בגלל כמה סיבות...
קודם כל, המערכת משגרת לעבר האיום רסיסים, אבל לא ידוע מה סוג הרסיסים, בקשר לסיכון חיילים/אזרחים שבקרב הרק"מ בעת ניטרול האיום, זה משהיה לצבא האמריקאי להגיד בנושא :
Another worry is collateral damage, he said. “In a tight urban area, the Trophy system may take out the RPG, but we may kill 20 people in the process,” Sorenson said. “That is a concern we have that we haven’t fully evaluated.”
מערכת AMAP-ADS לא משתמשת בחומרי נפץ ולא ברסיסים שיכולים לסכן את החיילים-
Developed and manufactured by ADS Gesellschaft für aktive Schutzsysteme mbH, a company jointly owned by IBD and Rheinmetall, the new AMAP Active Defence System (AMAP-ADS) represents a revolution in vehicle protection technology. The biggest difference compared with conventional concepts: the system doesn't use explosive projectiles to intercept incoming enemy rounds. Instead, it relies on directed energy.
בקשר לניטרול איומים שנורים בו זמנית- הכוונה היא ליכולת להיתמודד מול שתי רקטות שנורות בו זמנית לעבר אותו סקטור (כמו במצב עם המרנ"ט הרוסי), למיירט הטרופי יש יכולת ליירט איום אחד ואז לטעון את המערכת מחדש, וזה אומר שמבחינה טכנית לא תוכל ליירט את שני האיומים שנוראים על אותו סקטור בו זמנית...
ציטוט:
הדבר היחיד שלא ברור לי לחלוטין הוא נושא המיגון של המערכת עצמה, אבל ניתן להניח בבטחה שאם היא מיועדת למיגון טנקים וכלים שפועלים בשטח קשה ותחת אש, היא תהיה ממוגנת לפחות מירי ממקלעים כבדים ומטה.
אגב, לפי איך שהמערכת הגרמנית נראית, גם לה מטח קליל ממקלע כבד לא יעשה טוב...
|
גם לי לא ברור נושא המיגון, אבל באופן כללי במערכות שמשתמשות במכ"ם ומיירט (או שניים), פגיעה במכ"ם או המיירט תשתק את המערכת, זה היה הטיעון נגד המערכת הגרמנית השנייה AWISS.
במערכת AMAP-ADS , כמו שאמרתי מקודם, פגיעה ב"יחידה" אחת או יותר, לא משפיע על תיפקוד המערכת בצורה כללית.
אגב ,בקשר למצב התפתחות פרויקט AMAP-ADS
Pre-production of the AMAP-ADS starts this year, with serial production set to begin in 2009. The armed forces of Sweden and Great Britain are currently conducting specially designed tests to assess the new system’s effectiveness. The outcome will be important in determining whether these two countries eventually decide to procure it. .
כמו שאמרתי, המערכת הייתה זמינה כבר בשנת 2008 , והשנה יתחיל ייצור סדרתי של המערכת, וכמה מדינות באירופה בוחנות כבר את האפקטיביות של המערכת בנוסף כמובן לצבא הגרמני...
שורה תחתונה- לטרופי כמו כול מערכת אחרת יש את היתרונות והחסרונות שלה, וצריך לקחת את זה בחשבון, אם צה"ל בחר במערכת אז אני רוצה להאמין שהבחירה נעשתה מתוך שיקולים עניניים...
דבר אחד לא ברור לי, אני יודע שכרגע האיום העיקרי על טנקים ישראלים הוא רקטות וטילים מונחים אבל צריך גם להתגונן לעתיד וללחימה "קונבצינלית" נגד צבאות סדירים וטנקים של האויב, אז למה להשקיע מילונים ברכישת מערכת שאומנם יכולה להגן מפני רקטות וטילים אבל לא יכולה להתגונן מפני חודרנים קינייטים, בזמן שיש מערכת ישראלית אחרת שהיא "אגרף ברזל " של תעש, שבנוסף לטילים היא גם נותנת מענה לחודרנים קינייטים...
נערך לאחרונה ע"י ralf בתאריך 09-05-2009 בשעה 06:07.
|