27-04-2009, 21:48
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
|
|
אני לא אוהב יותר מדי מתכונים ארוכים שכוללים רשימת מרכיבים עצומה ומאה צעדים, כמו זה של התבשיל הברזילאי.
לגבי הצ'ילי, אני אגיד לך איך אני אוהב, בכמה נקודות, ומשם תעשי מה שבא לך-
1. צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל בשרי, וזה אומר שאי-אפשר לזרוק לתוכו סתן נתחי בשר שיתרככו בבישול ארוך, כמו פילה מדומה, אלא צריך לקחת נתח טוב. כתף מרכזי הוא נתח מעולה שאחרי בישול מספיק ארוך יהיה רך ובעל טעם נפלא. גם צלי כתף.
2. אין בעיה לא להשתמש בבצל, לדעתי זה לא כל-כך הכרחי. אותו דבר לגבי רסק עגבניות מקופסא במקום עגבניות טריות. בהתחשב באיכות העגבניות בארץ, הרבה פעמים זה עדיף.
3. השעועית צריכה להיות כהה (אדומה/שחורה), ולא לבנה.
4. נוזל הבישול המשמש כברירת מחדל הוא, מן הסתם, מים. שימוש בציר בקר חום ("צלוי") בתור נוזל הבישול משדרג כל תבשיל בכמה וכמה רמות. הבעיה היא רק שזה רק דורש הכנת ציר בקר
5. לדעתי, יין הוא תוספת מיותרת ותסלחו לי, פלצנית לתבשיל כזה
6. הרבה אוהבים להוסיך כמון
7. בשביל למתן את החמיצות של העגבניות, אם את חשה צורך, תוסיפי קצת סוכר חום
8. והסוד האישי שלי- כמה חתיכות תפוח (כן, כן) או כוס מיץ תפוחים. לשים לפני הסוכר, כמובן, כי יכול להיות שזה בעצמו ימתן
|