08-02-2009, 00:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "מה ההיסטוריה של נגמ"ש הטי-55 הלבנוני בלטרון?"
2 אנקדוטות משעשעות על T55 בלבנון (מצטער על הסטייה מהנושא עבדול - אני מייד מחזיר אותו לידיך ):
כשעוד שירתתי בסדיר, 2 טנקים שלנו נתקעו ערב אחד בעמדה קדמית במארב על אחת מהגבעות השולטות בגזרה שלנו, כ-2 או 3 קילומטר בתוך לבנון (הראשון נכנס לעמדה, השני עמד להכנס לעמדה שלו אבל פרס זחל וחסם את הציר לירידה מהעמדה לשני הטנקים).
בבוקר מוקדם יצאנו לעזור להם עם עוד טנק (אני בתפקיד טען) ועם עוד נגמחון. כשהגענו לשם הכל היה דיי שקט במפתיע, וכשהתחלנו לעבוד על הזחל פתאום התחלנו לשמוע רעש שמאוד לא היה אופייני לנו לשמוע בגזרה (שכבר הספקנו להיות בה חודש וקצת). התחלנו קצת להלחץ כי הרעש לא הפסיק והתצפיות במוצב לא הצליחו למצוא מה גורם לרעש, אז טיפסתי על הצריח והרמתי משקפת ולפתע ראיתי, כמעט קילומטר מאיתנו למרגלות ההר טנק T55 של צד"ל, כשהצד"לניקים נוהגים בו בפראות (כנראה סתם יצאו לסיבוב איתו) ואחד מהם ניתלה בהנאה מהתותח לאורך הנסיעה! זאת תמונה שלא שוכחים מהר
כחודש וחצי בערך לאחר המקרה, היתה הנסיגה מלבנון, ובמנוסתם אנשי צד"ל השאירו טנק T55 בגזרה שאנשי חיזבאללה ניסו להשתלט עליו. טנק מהגדוד שלנו עלה לעמדה (מהפלוגה השניה בגדוד) ושלח את ה-T55 לעולם שכולו טוב ופלדה נמסה עם פגז חלול (ואם זכרוני אינו מטעה אותי, גם 2 לוחמי חיזבאללה בדרך).
זהו עבדול, האשכול חזרה שלך - מצטער שוב
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|