הקוקפיט קפא באמצע הטיסה - הטייסים ניווטו באמצעות שעון של גארמין
לפני כחודש אירעה תקלה במטוס EA-18G Growler של צי ארה"ב בעת טיסה מינהלתית בין שני בסיסים של הצי. בעת שהמטוס היה בגובה 25 אלף רגל החלה מערכת בקרת האקלים של הקוקפיט (environmental control system או ECS) להתקרח. התקלה גרמה לטמפרטורה בקוקפיט לצנוח ל- 30 מעלות מתחת לאפס והחופה וכל המכשירים התכסו בקרח. עקב היווצרות הקרח לא יכלו אנשי צוות האוויר במטוס הדו מושבי לזהות את מיקומם והם נאלצו לעשות שימוש בשעון של גארמין כדי לקבל נתונים של כיוון וגובה. הצוות גם נאלץ להשתמש במערכת החמצן לשעת חירום של המטוס, שהתרוקנה עד שהטייסים הצליחו לנחות. בשילוב של מאמצי הטייסים ושל מערך הבקרה הקרקעי הצליח המטוס לחזור לבסיס ממנו המריא והטייסים הובהלו לבית החולים עם כוויות קור.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "הקוקפיט קפא באמצע הטיסה - הטייסים ניווטו באמצעות שעון של גארמין"
איזה שעון זה?
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "הקוקפיט קפא באמצע הטיסה - הטייסים ניווטו באמצעות שעון של גארמין"
מצמרר תרתי משמע אבל לא מפתיע, עוד אבן דרך (קפואה) בהתנהלות המוזרה של הצי בכל הקשור לטיפול בתקלות של מערכות תומכות חיים במשפחת ה F-18
בשנים האחרונות יש זינוק חד במספר האירועים האלה (תקלות במחוללי חמצן, ווסתים, מיזוג אוויר וכו') בעיקר במטוסי הגראולר שטסים מאד גבוה יחסית לשאר מטוסי הקרב של הצי.
מאחר והמטוסים עדיין צריכים לטוס (אימונים ומבצעית) אז בקיץ שעבר ציידו את כל א"צ של ה F-18 בשעוני פניקס 3 כאמצעי לא קשור למטוס שיעזור במקרה תקלה.
וניראה שהאמצעי הזה עזר לטייס קר רוח (עוד פעם תרתי משמע) לחזור בשלום
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "נשמע תמוהה... למה פשוט לא..."
זה מה שהצי הורה למדריכים על ה T-45C לעשות, לא לטוס גבוה בכדי לא להיחשף לתקלות במחוללי החמצן.
הגראולר זה סיפור אחר, זה לא מטוס הדרכה אלא מטוס דיכוי הגנ"א (SEAD/DEAD) שצריך לטוס בגבהים כאלה וגם יותר, לא ייתכן שהכישלון של הצי בהתמודדות עם התקלות האלה ימנע ממנו לבצע את משימותיו.
לכן הלכו על כאילו פתרון זמני עד ש....
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "אני מתכוון כדרך להתמודד עם..."
לעניות דעתי, כדי להנמיך בצורה בטיחותית מבלי להסתכן בפגיעה בקרקע צריך מכשירים או ניווט ויזואלי.
ברגע שהחופה והמכשירים שניהם מוסתרים ע"י קרח, כבר לא ניתן לעשות זאת.
ע"פ המפורסם כמעט ולא הצליחו לראות החוצה, כל המכשירים בתוך הקוקפיט כוסו בקרח והם קפאו מקור.
מייד אחרי הנחיתה שניהם הובהלו לבי"ח סובלים מכוויות קור, אחד התאושש וחזר לפעילות אבל השני עדיין בטיפול
רק אתמול רצתי ריצת שטח עם פניקס 3, ופתאום, בטמפ' של 20 ומשהו מעלות... אי שם בהרי ירושלים, השעון קפא לי על אחד המסכים.
הייתי תלוי בו מאד מבחינת הניווט... אני צפוני..
בסוף לא היתה ברירה, פתחתי מפה כמו בתקופת האדם הקדמון. מזל שאני מהתקופה ההיא והצלחתי לנווט.