לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-04-2009, 19:00
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
חייל בודד - מגורים ומשכורת

הסיפור שלי בקצרה - קיבלתי פטור משירות צבאי בגיל 18 (פרופיל 21 נפשי) והיום אני בן 21 ועומד לפני סיום לימודים אקדמאיים (שנה ג, סמסטר ב) שמתישהו אחריהם אני מעוניין להתגייס לקרבי.

ללשכת הגיוס הספקתי להגיע לפני כמה שבועות לראיון אצל ראש מדור פרט ובינתיים התיק שלי אמור להגיע למקבלי ההחלטות הרלונטים ואני מצפה לזימון נוסף בזמן הקרוב.

והנה השאלות, שאותם אני כמובן אשאל פעם נוספת בלשכת גיוס אבל בכל זאת אני רוצה להגיע כמה שיותר מוכן ומיודע:

1. מגורים - אני בא ממשפחה יציבה כלכלית, אומנם בחודשים האחרונים המערכת יחסים שלי עם אמא שלי (אלמנה) התדרדרו והגעתי למצב שאני לא יכול יותר לחיות איתה תחת אותו גג. הדודים שלי היו מספיק נדיבים להרשות לי לגור אצליהם עד סוף הסמסטר הזה, ואחריו אני אצטרך למצוא מקום מגורים חילופי. כחייל כמובן שלא אוכל להחזיק דירה בעצמי ואני רוצה לדעת איזה סוג של עזרה מציע צה"ל לאנשים במצבי - כלומר, האם אני אצטרך לישון בבית החייל ל3 שנים או שהם יממנו\יסדרו לי מקום מגורים יותר נורמלי?

2. שכר - עם כל הרצון והמוטיבציה להתגייס, אני בכל זאת כבר לא ילד שסיים תיכון אתמול ומן הסתם שלא מושכת אותי האופציה של להרויח 700 שקל בחודש עד גיל 25. האם אני זכאי לתוספות שכר כאלה או אחרות בגלל שאני לא גר בבית., בגלל שיש לי תואר ראשון, בגלל שאבא שלי נפטר לפני כמה שנים?

כבר שקיבלתי את הפטור היה לי ברור ומובן מאליו שאני מסיים לימודים ואז מתגייס.
אומנם בחיים הבעיות תמיד צצות כשהכי פחות מתאים שיהיו, ופתאום אני חי במציאות שאין לי בית, אני ללא חסכונות, הסמסטר הנוכחי הוא העמוס ביותר שהיה לי, וכסף זה ביג-דיל (בניגוד להשקפת עולם שלי לפני 3 שנים.)

לכן סביר להניח שהתשובות לשאלות האלה הם אלו שיכריעו את שאלת הגיוס שלי (במידה ובכלל צה"ל יקבל אותי, אומנם אני מאוד אופטימי מהבחינה הזאת ולא סתם כך) ואני מבקש שרק אנשים שיודעים בודאות יענו.

תודה וחג שמח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-04-2009, 19:50
  danielkrim danielkrim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי R.U שמתחילה ב "בקשר לדירה זו פרוצדורה לא..."

בתור מי שחקר את הנושא לעומק בעקבות המצב האישי שלי, אלו הן ההטבות:
תוספת שכר של 100% - ובעברית - משכורת כפולה. כלומר: במקום 700 ש"ח, 1400 ש"ח.
סיוע בשכ"ד והוצאות (זה לא סיוע שכל-כך עוזר, אבל עם יצירתיות אפשר להסתדר).
ישנן הטבות נוספות שפחות רלבנטיות כמו תלושים לשופרסל בחגים, טיסות להורים אם הם בחו"ל וכיוצ"ב.
השאלה היא האם בכלל אתה יכול להתגייס לקרבי? אבא שלך נפטר מסיבות אישיות או בשירות צבאי/מילואים?
האם אתה בן יחיד? בכל אופן - מה המקצוע שלמדת? אולי תוכל להשתלב כמועסק במקצוע שלמדת?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר