14-02-2009, 14:53
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
חשיבות החומרים ודברים שלא הצליחו לי
אני השתמשתי בטוליפ לבן-מבריק ובצבע אקרילי של PALMER:
עשיתי ניסויים עם כל מיני סוגים של צבעים ובסופו של דבר שני הצבעים האלה הם האידיאליים להשגת התוצאה הרצוייה לי.
הנוזליות שלהם מתאימה לעבודה עם קיסם - להחליק אותו על פני הצבע:
לגבי הטוליפ - בגלל הנוזליות היחסית גבוהה אצלו, אז הקיסם לא משאיר חריצים אחרי המעבר עליו, וזה חשוב.
גם צבעים תלת מימדיים של PLAID יחד עם האקרילי הזה עובדים טוב יחד.
צבע תלת מימדי של DECOART :
(so soft Dimensional Glossy writer for fabric)c
משאיר חריצים. הוא סמיך מידי.
יש לציין שלא כל הטוליפים הם בעלי אותה נוזליות. יש כאלה שסמיכים יותר.
האקרילי - הוא נענה בקלות לקיסם, לא מתפשט יותר מידי, מתרכב יפה עם הנוזליות של הטוליפ, ובתוצאה הסופית לא יוצר שקעים במקום בו הוא נמצא (זה קורה עם אחרים - ראו בהמשך).
שילוב נוסף שעובד יחסית טוב זה בין שני צבעים תלת מימדיים של PLAID. לצבעים המבריקים ואלה שמעורבבים בהם נצנצים יש נוזליות טובה יחסית. לאלה הסאטניים - פחות. השילוב חייב להיות בין שני PLAID מאותו סוג (כלומר או שני מבריקים או שני נצנציים או שני סאטניים, אבל לא מבריק+נצנצי, למשל) כדי שזה יעבוד טוב, כי הנוזליות שלהם זהה, וגם הגובה שנשאר אחרי הייבוש יהיה פחות או יותר זהה.
כשאני ניסיתי לשלב שני PLAID לא מאותו סוג קיבלתי שקיעה:
שוליים=נצנצים וורוד, פרח פנימי=לבן מבריק:
ואם ניסיתי הפוך: שוליים=לבן מבריק, פרח פנימי=נצנצים ירוק, קיבלתי דווקא משהו יפה:
מהניסיונות שעשיתי זה לא רק עיניין של נוזליות גבוהה או נמוכה, אלא יש גם עיניין של נוזליות יחסית בין שני החומרים עצמם.
אם אחד נוזלי, אך סמיך יותר ביחס לשני, אז קורה שהעין בביצת העין פשוט שטה ולא מסכימה להכניס את הקיסם לתוכה כל כך. ניסיתי PLAID יחד עם צבע לבדים של DECORFIN והתוצאה היתה קושי בהיענות הצבע לקיסם, שקיעה של הצבע של DECORFIN:
דבר נוסף שצריך לשים לב אליו הוא האינטרקציה של שני הצבעים יחד, כשהם אחד על השני. כמובן שיש צבעים שכששמים אותם אחד על השני אז מיד יש פרקטלים קטנים שנוצרים, אבל במקרה הזה אני לא ראיתי מעודי התפשטות כל כך טוטאלית של חומר אחד ל משנהו:
שמתי עיגול טוליפ לבן-מבריק, ואז שמתי טיפה וורודה של צבע אקרילי של DECOART - CRAFTER'S ACRILIC, ומיד הצבע התחיל לשלוח פרקטלים עד איפה שהוא רק יכול. ממש גרורות שמתפשטות מהר ומשתלטות על הטוליפ וצובעות גם אותו בוורוד:
בקיצור ולעיניין: לפני שאתם מיישים את הטכניקה על המוצר הסופי שלכם, עשו תחילה ניסוי בחומרים, תבדקו את האינטרקציה ביניהם, איך זה ניראה אחרי ייבוש (אם זה לא שוקע, אם זה לא מקבל פרקטלים בשוליים), תתאמנו קצת שזה ייראה טוב, ואז תעשו על אמת.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|