26-03-2009, 12:38
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי G_Zhukov
אם אני לא טועה, ואשמח אם יתקנו אותי מבינים ממני, היחודיות של ה-OMG ובמידה רבה החידוש בהם היה בהיותם כוחות מודולריים בהם המבנה והרכב הכוחות השתנה בהתאם למשימות שהיו אמורים להתמודד איתן.
נושא התימרון לא היה חדש מבחינת הדוקטרינה הצבאית הסובייטית.
|
זאת ההגדרה שמצאתי (ברוסית, מכאן):
קבוצה אופרטיבית מתמרנת, קבוצה ניידת -
עוצבה כלל חילית בעלת אירגון טיפוסי (ארמיית שריון, אוגדת שריון) או בעלת איגרון מיוחד (קורפוס של ארמיה), שנועדה לפעולות בעלות אופי תמרוני רב בעורף ובאגפי אוייב תוך ניתוק מעיקר הכוחות. קבוצה אופרטיבית מתמרנת (קבוצה ניידת) פועלת בסיוע של עוצבות כלל חיליות, חיל האוויר, זרועות אחרות ותוך שיתוף פעולה עם הצנחות אוויריות.
קבוצות ניידות הופעלו באופן רחב בתנאי מלחמת העולם השניה. ככלל, הן כללו עוצבות רובאיות ושריון ניידות, אשר חוזקו ביחידות סער, ארטילריות ויחידות מיוחדות אחרות. בדרך כלל הן הופעלו בתנאי חזית שנפרצה, אבל לפעמים שימשו גם לפריצת ההגנה.
בשנות ה-80 בברה"מ על קבוצות אופרטיביות מתמרנות הוטלו משימות הכנסה לפריצה, יציאה לעורף האוייב, יצירת חזית חדשה למאבק בו.
נכון לעכשיו לא קיים שימוש במושג במסמכים הרשמיים של הכוחות המדוינים של הפדרציה הרוסית.
------------------------------------------------------------
ציטוט:
לעצם העניין, מעניין לדעת, מעבר לנושא הצ'צ'ני, מהן מגמות התכנון של הצבא הרוסי מבחינת הדוקטרינה.
|
יש אותה כאן ברוסית: http://www.old.mil.ru/articles/article3923.shtml
אבל אני לא קראתי אותה (רק תקצירים, נקודות וכד') כי זה חומר קריא מאוד משעמם לדעתי (13 עמודי A4 בכתב צפוף וקטן).
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 26-03-2009 בשעה 12:42.
|