בת 60 היא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אזרח חופשי שמתחילה ב "כינוס חטיבה 7 בבנייני האומה היום 16/3, 60 שנה לחטיבה"
מאתר מז"י
כתב: יותם קניספל, תאריך: 17.3.2009 [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/Images/trans.gif]
לוחמי חטיבה 7 תמצתו 60 שנות קיום בערב אחד בלתי נשכח. "הסמל של החטיבה, מאז ומתמיד, היה ונשאר איכות" אמר תא"ל (מיל') אביגדור קהלני
חטיבה שריון 7, על כל לוחמיה ומפקדיה בעבר ובהווה, התכנסו אתמול בירושלים לציון 60 שנים להקמת החטיבה. חטיבה 7 היא חטיבת השריון הסדירה הראשונה בצה"ל והיא חטיבה בעלת מורשת נרחבת שמלווה את המדינה יד ביד מיום היווסדה.
האירוע החגיגי נערך בהשתתפות מפקד זרוע היבשה אלוף אבי מזרחי, מפקד פיקוד צפון אלוף גדי אייזנקוט, מפקד המכללות אלוף גרשון הכהן, קשנ"ר תא"ל אגאי יחזקאל ו-20 המח"טים שפיקדו על חטיבה, מהראשון שבהם עד לנוכחי, אל"מ רועי אלקבץ.
מורשת החיל
המח"ט הראשון אלוף (מיל') שלמה שמיר זכה למספר רב של לחיצות יד מכל הנוכחים, שניגשו אליו להביע כבוד. בעיניו ניתן היה לראות את הזיכרונות. "שישים שנה. שישים שנה זה המון זמן", הוא אומר בחיוך. "אתה מסתכל באירועים כאלה אחורה ורואה איך הכול התחיל. קמנו בגלל הסכנה של 'לחיות או לחדול'. ותסתכל מסביב על האולם הזה, ותגיד לי אתה- יכול להיות סיפוק גדול מזה?".
"יש משהו מרגש מעבר למפגש הנוסטלגי עם המפקדים", אמר תא"ל יחזקאל למח"טים לדורותיהם באירוע מצומצם שנערך לכבודם לפני העצרת. "אני מסתכל לכם בעיניים ורואה את הגנטיקה שהזרמתם לחיל ולחטיבה. היום אנחנו הרבה יותר מכוח לוחם. בעיניי יש בחטיבה הזאת משהו שאין בשום מקום אחר. הסיפור של חטיבה 7 קיים מאז ימי מלחמת העצמאות. מאז, אין מערכה, מלחמה או מבצע שהחטיבה לא לקחה בה חלק. אתם התחלתם את זה, ואנחנו ממשיכים. אם נשכיל לקחת קמצוץ מההיסטוריה, אני יודע שנגיע להישגים נוספים".
רוחה של יחידה
לאחר הקרנת סרט על החטיבה, שלווה במחיאות כפיים נלהבות של כל לוחמי החטיבה והמפקדים באולם, עלה המח"ט אל"מ אלקבץ לשאת דברים: "החטיבה הוקמה במאי 1948 ותשעה ימים בלבד מיום היווסדה נכנסה ללחימה, בה נפרצה הדרך לירושלים. גבורת הלוחמים וזכר הנופלים היו ונשארו נר לרגלנו. אתם, הלוחמים, הנשק האמיתי של החטיבה וסוד עוצמתה. אתם עושים זאת תחת ידיהם של שדרת פיקוד מג"דים ומ"פים איכותיים ונפלאים".
אל"מ אלקבץ התייחס גם ללחימה האחרונה בעזה. "גם ב'עופרת יצוקה' הוכחה נחישותכם. הגדודים ביצעו את משימותיהם במקצועיות רבה, ולשמחתי, למעט כמה פצועים קל, כולם חזרו הביתה בשלום. זוהי זכות עצומה לפקד עליכם ועל העוצמה האנושית שאתם".
אלוף אייזנקוט התייחס להתייצבות המרשימה של כל מפקדי החטיבה לדורותיה. "זה מעיד על רוח החטיבה", אמר. "בדמם של 730 לוחמים, שנפלו בזמן שירותם בחטיבה, הוקנה ביטחון למדינת ישראל. הערב אנחנו מוקירים אתכם. זוהי הזדמנות צנועה עבורי להביע את הערכתי, להצדיע לכולכם ולהבטיח שיש על מי לסמוך. אני גאה שחטיבה 7 שייכת לפיקוד צפון. המשיכו לשמור על המדינה ועל עצמכם".
האגדה של החטיבה
בקהל גדול היתה גם נחמה בר-כוכבא, אלמנתו של אלוף משה בר-כוכבא ז"ל, המ"פ האגדי של פלוגה א' בגדוד 82, שקיבלה צל"ש פלוגתי במלחמת קדש. היא שמחה להיפגש עם פקודיו של בעלה המנוח "מאז מבצע קדש הפלוגה שומרת על קשר כמו משפחה, והיום אנחנו אורחי הכבוד של החטיבה".
כשנשאלה איך לדעתה בעלה היה מגיב לאירוע, ענתה בחיוך: "התוצאה האמיתית היא הירושה. משה היה 43 שנים בחיל השריון, והוא לחם בכל מלחמות ישראל. אם הוא היה כאן, בוודאי היה מסתכל בגאווה ענקית על כולם, ומבין, פעם נוספת, כמה כל השנים שנתן מחייו למדינה השתלמו".
אריה שמש שימש הרס"פ של אלוף בר-כוכבא ז"ל במבצע קדש. "משה היה ידיד ואב", הוא נזכר. "אחרי כל השנים האלו עדיין לא הצלחתי להבין האם העריכו אותו בגלל שפחדו ממנו או פחדו ממנו בגלל שהעריכו אותו. במלחמה עצמה היינו הפלוגה היחידה שלחמה נגד עשרות קני תותחים. טוב לי לראות שרוח החטיבה נשמרה מאז".
החיילים שלנו
ומעבר למורשת, בערב החגיגי לא שכחה החטיבה את החיילים הבודדים המשרתים בה. סמ"ר מקסים סבצ'נקוב, מגדוד 82, זכה להפתעה מיוחדת ומרגשת. אחרי ארבע שנים שלא ראה את אימו, מימנה החטיבה עבורה כרטיס טיסה מבלרוס, והשניים נפגשו לראשונה על הבמה, והתחבקו כשהם דומעים לרקע מחיאות הכפיים של כל לוחמי החטיבה.
האחרון לסגור את הערב היה יו"ר האגודה למען החייל בהווה ומח"ט 7 מוכר במיוחד מעבר תא"ל (מיל') אביגדור קהלני, שעלה בדמעות לבמה. "תכננתי להיות יו"ר האגודה רק בשביל להיות נוכח בערבים שכאלו", אמר. "בשנת 1962 הייתי גאה להיות לוחם בחטיבה ועד שהתמניתי למח"ט. אני מסתכל על כל מפקדיי, חבריי, פקודיי, ואני רואה את פער הדורות. אתם קיבלתם מאיתנו את האחריות על שמירת המולדת בימים בהם מחויבות הגיוס לא מובנת מאליה- והרשו לי להגיד שזה מחמם את הלב.
"מאז שאני הייתי חייל, שופרו האמצעים. יש לכם טנקים טובים יותר, תחמושת מדויקת יותר, אבל האם הרוח המסורתית של חטיבה 7 עדיין בתוככם?". בשלב הזה הורם גג האולם מתשואות הלוחמים. "איזה כיף לשמוע אתכם. אנחנו מפקידים את דגלנו בידיכם, ואנחנו עושים זאת באמונה שלמה".
מח"ט 7 רועי אלקבץ
המח"ט הראשון, אלוף במיל' שלמה זמיר
תא"ל במיל' אביגדור קהלני
קשנ"ר תא"ל אגאי יחזקאל
נערך לאחרונה ע"י גפשטיין בתאריך 17-03-2009 בשעה 21:36.
|