10-03-2009, 16:05
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
|
|
ציטוט:
בזמן מלחמה לצבא לא יהיה קשב לעורף.
|
ולכן בדיוק הוקם פקע"ר: ע"מ לדאוג לקשב הזה. אם היית מכיר את מבנה הפיקוד ותפקידיו, כמו גם את לקחי מלחמת לבנון ה-2, אז היית יודע שבצה"ל הפנימו ששקט בעורף הוא תנאי לניצחון בחזית.
ציטוט:
לצבא אין את יכולת וניסיון בניהול מערכות אזרחיות.
|
עובדתית - יכולת יש לו. ושוב, בין תפקידי הפיקוד יש את הכנת הרשויות, כך שלא יזדקקו להחלפה. בעופרת יצוקה העניין הוכיח את עצמו יפה מאוד (על אף שהמבחן, ביננו, לא היה מי יודע מה קשה - וטוב שכך).
ציטוט:
בזמן מלחמה כוללת לא רק שהצבא לא יוכל להקצות כוחות לטובת העורף - הצבא בהכרח יצרוך את משאבי העורף לחזית (מצוותי מד"א שיהפכו לתאג"דים דרך שוטרים שיכוונו תנועה במעלות, כלי צמ"ה של חברות בניין/ ועד בכלל).
|
מה לעשות והצבא נערך למלחמה כוללת, שבה צוותי מד"א לא הופכים לתאג"דים (או שהם מוחלפים ע"י צוותי רפואה של פקע"ר) ושרכבי צמ"ה הולכים (בין היתר) ליחידות העורף. אין ספק שיכול להיווצר מצב בלתי מתוכנן, שבו יוחלט ש"הכל לחזית". יכול גם להיווצר מצב שבו שולחים ילדים בני 16 לחפור שוחות - ואין בכך טענה בעד הקדמת גיל גיוס החובה...
ציטוט:
האחריות המנמ"רית על השטח היא לא של צה"ל - אלא של משטרת ישראל, כך שלצה"ל אין שום סמכות חוקים בשטחים אלו.
|
קרא את משמעות ההכרזה על "מצב מיוחד בעורף" והפעלת מל"ח. הסמכות היא בהחלט בידי צה"ל, גם אם בעופרת יצוקה נמנעו במקרים רבים מלהפגין זאת בפועל.
ציטוט:
יצירת מצג שווא כאילו הגופים האזרחיים לא צריכים לקחת אחריות על גזרתם, מכיוון ש"הצבא הגדול והכל יכול" יבוא לעשות את העבודה שלהם בשבילם - מביא להנצחת המצב ובהכרח מחמיר את המשבר הבא.
|
אני מסכים אתך שקיימת הסכנה הזו, אך לא אם הממשלה, באמצעות משרד הפנים ופקע"ר, מקפידה למלא גם את תפקידי ההנחיה והפיקוח על הרשויות בשגרה. לצורך העניין, אני מצפה כי יינקטו צעדים כנגד רשות שבה נמצא מצב צפירה או מקלטים (נגיד) לוקה בחסר לאורך זמן.
ציטוט:
צבא שמסוגל בהינתן פקודה להשתלט על המערכות האזרחיות של מדינה מהווה ריכוז כוח בוטה בגוף אחד ועומד בניגוד מוחלט לעיקרון הפרדת הראשויות.
|
כל צבא מסוגל לכך (כפי שקריאה זריזה בספרי ההיסטוריה תוכיח). next.
ציטוט:
אני טוען שהפתרון היעיל והנכון הוא שהגופים האזרחיים (מד"א, כב"א, חברה קדישא, מ"י, מל"ח פס"ח וכו) יקחו אחריות על גזרתם, יהיו עצמאיים ו"ישחררו" את צה"ל לביצוע משימותיו ללא העוגן הזה של "העורף העמוק"
|
הם אינם מסוגלים לכך, עובדתית. דבר עם אנשי מד"א, עם שוטרים או עם כבאים שהיו בלבנון 2 ובעופרת יצוקה, ותשמע את זה בעצמך. יתר על כן, צריך גוף שישלוט ויתאם בין כל תת-הגופים הללו.
בנוסף, אתה שוכח שה"מלחמות" של ימינו שונות מאלה שהיו פעם. גם אם צריך להמשיך ולהערך למלחמה נגד "חזית מזרחית" של סוריה, עיראק וירדן או למערכה מול מצרים, הרי שמאז 1991 עיקר הלחימה נערכת בעורף הישראלי (בין אם באמצעות טרור או ארטילריה). יתר על כן, נראה כי ימי המלחמות הקצרות פס מן העולם - ולאיום מתמשך על העורף חייבת המדינה לתת את המענה המיטבי שבידה - וזה, כיום, נמצא בידי צה"ל.
אגב, אני אשמח לדעת מנין אתה שואב את הביטחון שצה"ל של ימינו שואף כל כולו ל"הכרעה"...
נערך לאחרונה ע"י shlomz בתאריך 10-03-2009 בשעה 16:13.
|