02-03-2009, 14:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
שימג'י - פטרייה חדשה בשכונה
פטרייה חדשה עלתה ארצה מסין, שימֶג'י שמה.
יעל גרטי, חובבת פטריות מושבעת, מספרת אודותיה, מסבירה כיצד
יש לבשלה - ומספקת מתכון קל במיוחד
שימג'י - כרטיס ביקור
השימֶג'י (Shimeji), הנקראת גם בּוּנָה-שימֶג'י (Buna-Shimeji, שפירושו שימג'י של עץ אָשוּר)
נקראת בלטינית Hypsizygus
marmoreus או Hypsizigus tessellatus.
בעולם קיימים למעלה מ-20 סוגי שימג'י, כששני סוגים עשו עלייה ארצה מסין הרחוקה:
שימג'י לבנות ושימג'י חומות, שטעמן דומה למדי.
לקוח מYNET אוכל - המשך הכתבה בקישור הזה
וכמובן המתכון מהכתבה -
נודלס עם פטריות שימג'י, חלב קוקוס וחמאת בוטנים
מתכון קל-הכנה וטעים מאוד.
אין צורך במלח כיוון שרוטב הסויה ממליח את המנה. את יתרת חלב הקוקוס ניתן להקפיא.
לחילופין ניתן, כמובן, להכפיל את כמות יתר המרכיבים.
שומשום שחור ניתן להשיג בכל החנויות המתמחות במזון מן המזרח הרחוק,
אך אין בו הכרח. נא לא להתבלבל עם הקצח, הדומה לו במראהו, אך שונה בטעמו.
המרכיבים (ל-2 מנות):
1-2 כפות שמן שומשום כהה
2 חב' (300 גרם) פטריות שימג'י (לבנות/חומות או גם וגם), מנותקות מהמצע שלהן ומופרדות (ידנית) לפטריות בודדות
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה (לא ממותקת)
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס/מי קוקוס/נוזל קוקוס
3 כפות רוטב סויה איכותי
פלפל שחור גרוס גס
300 גרם אטריות/נודלס מכול סוג (אטריות ביצים, אודון, סובה וכו')
לעיטור: שומשום שחור- לא חובה
אופן ההכנה:
מחממים כף שמן שומשום במחבת גדולה/סיר רחב על אש גבוהה. מוסיפים פטריות ומטגנים תוך
ערבוב רצוף ועדין במשך 5 דקות, או עד להזהבה נאה והופעת סימני צריבה. מוסיפים שמן
שומשום במהלך הטיגון, במידת הצורך.
מוסיפים חמאת בוטנים, חלב קוקוס, רוטב סויה ומעט פלפל שחור גרוס גס ומערבבים עד שלא
יוותרו גושי חמאת בוטנים. מסירים מן האש ומניחים בצד.
מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים למחבת שבה הרוטב. מערבבים,
מעטרים במעט שומשום שחור ומגישים חם
_____________________________________
|