לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-03-2009, 14:11
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
כתבה שימג'י - פטרייה חדשה בשכונה


פטרייה חדשה עלתה ארצה מסין, שימֶג'י שמה.
יעל גרטי, חובבת פטריות מושבעת, מספרת אודותיה, מסבירה כיצד
יש לבשלה - ומספקת מתכון קל במיוחד


שימג'י - כרטיס ביקור
השימֶג'י (Shimeji), הנקראת גם בּוּנָה-שימֶג'י (Buna-Shimeji, שפירושו שימג'י של עץ אָשוּר)
נקראת בלטינית Hypsizygus
marmoreus או Hypsizigus tessellatus.
בעולם קיימים למעלה מ-20 סוגי שימג'י, כששני סוגים עשו עלייה ארצה מסין הרחוקה:
שימג'י לבנות ושימג'י חומות, שטעמן דומה למדי.

לקוח מYNET אוכל - המשך הכתבה בקישור הזה


וכמובן המתכון מהכתבה -
נודלס עם פטריות שימג'י, חלב קוקוס וחמאת בוטנים
מתכון קל-הכנה וטעים מאוד.

אין צורך במלח כיוון שרוטב הסויה ממליח את המנה. את יתרת חלב הקוקוס ניתן להקפיא.
לחילופין ניתן, כמובן, להכפיל את כמות יתר המרכיבים.

שומשום שחור ניתן להשיג בכל החנויות המתמחות במזון מן המזרח הרחוק,
אך אין בו הכרח. נא לא להתבלבל עם הקצח, הדומה לו במראהו, אך שונה בטעמו.


המרכיבים (ל-2 מנות):
1-2 כפות שמן שומשום כהה
2 חב' (300 גרם) פטריות שימג'י (לבנות/חומות או גם וגם), מנותקות מהמצע שלהן ומופרדות (ידנית) לפטריות בודדות
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה (לא ממותקת)
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס/מי קוקוס/נוזל קוקוס
3 כפות רוטב סויה איכותי
פלפל שחור גרוס גס
300 גרם אטריות/נודלס מכול סוג (אטריות ביצים, אודון, סובה וכו')
לעיטור: שומשום שחור- לא חובה

אופן ההכנה:
מחממים כף שמן שומשום במחבת גדולה/סיר רחב על אש גבוהה. מוסיפים פטריות ומטגנים תוך
ערבוב רצוף ועדין במשך 5 דקות, או עד להזהבה נאה והופעת סימני צריבה. מוסיפים שמן
שומשום במהלך הטיגון, במידת הצורך.
מוסיפים חמאת בוטנים, חלב קוקוס, רוטב סויה ומעט פלפל שחור גרוס גס ומערבבים עד שלא
יוותרו גושי חמאת בוטנים. מסירים מן האש ומניחים בצד.
מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים למחבת שבה הרוטב. מערבבים,
מעטרים במעט שומשום שחור ומגישים חם
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:34

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר