לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-02-2009, 12:30
  YLH YLH אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.02.09
שאלה בקשר למוד"ש

שלום, אני מתגייס במרץ הקרוב למוד"ש ורציתי לדעת אם מישהו יכול להבהיר לי כיצד מתבצעת החלוקה לרגליים או רכובים. בחלק מן המקומות רשום שהחלוקה מתבצעת על בסיס הפרופיל כאשר 72 הולכים לרכובים ו82+ מגיעים לרגליים. אבל במקומות אחרים רשום שמשתדלים לשמור על חלוקה שווה של כל הפרופילים גם לרגליים וגם לרכובים.

כיצד אני יכול להעלות את הסיכוי של להגיע לרגליים? האם נתונים גבוהים משפיעים (קב"א 55 דפ"ר 90)? האם זה משנה לאיזה גדוד אני הולך?

נאבקתי בצבא במשך הרבה זמן בשביל להעלות את הפרופיל מ64 ל82 ואחרי זה הייתי צריך לשכנע את אמא שלי לחתום לי על ההתנדבות (בן יחיד..) ומוד"ש זה הדבר היחיד שהיא הייתה מוכנה לחתום עליו. אני מעוניין להיות הכי קרבי שאני יכול בכורח הנסיבות ולכן אני מרגיש שאני חייב להגיע לרגליים.
אני אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את המצב או לתת לי עצה כיצד לשפר את סיכויי להגיע לשם.

ועוד שאלה, מישהו יודע מה זאת אומרת "הפלוגות הייעודיות"? זה משהו דומה ליח"טיות או שזה שם אחר לפלוגות הרגליות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-02-2009, 15:21
  RmSs RmSs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YLH שמתחילה ב "שאלה בקשר למוד"ש"

בחלק מן המחזורים הפלוגות בהכשרה מחולקות עפ"י פרופיל (03 לבעלי פרופיל 72, 04 לבעלי פרופיל 82+), ובחלק מן המחזורים הפלוגות מחולקות לפי גדודים, כאשר כל החיילים (או כמעט כולם) מוכשרים 04 (נושא מעט מסובך, אני לא אכנס לזה).

- קב"א גבוה יותר לא אומר שתגיע לרגליים ולא משפיע על הסיכויים שלך.
- זה לא משנה לאיזה גדוד אתה הולך, בכל גדוד ישנים רגליים וישנם רקוניסטים או עת"פיסטים.
- החלוקה הסופית לרגליים ורכובים מתבצעת לאחר ההכשרה, כאשר את הטובים לוקחים בדר"כ לרגליים (למעט בעלי מוגבליות פיזיות).
- אני מכיר לא מעט כאלה שיועדו תחילה לרכובים, הוכשרו 03, היו שפיצים - ושובצו לאחר ההכשרה ברגלי.
- מה שנקרא במרכז ובדרום "פלוגה יעודית", ובצפון "מוביל" או "פלוגה ניידת" - כולןן אותו דבר: צוותים רגליים.

ישן 25-02-2009, 00:39
  guitarfreak1819 guitarfreak1819 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YLH שמתחילה ב "שאלה בקשר למוד"ש"

לפי ההיגיון, אנשים שעושים 03 הם אנשים עם פרופיל 72. פרופיל כזה מעיד על בנאדם שיכול לעשות שירות קרבי אך יש לו בעיות בריאות שימנעו ממנו לעשות חלק מהפעילות, כגון סחיבת משקלים לדוגמא (כמובן זה לא לכולם, אבל זה דוגמא).
פעם באמת היה גיוס של רק רובאי 04, אבל גם לא קיבלו אנשים עם פרופיל 72 למוד"ש אז, ככה היה במחזור שלי (מרץ 06).
אבל סה"כ גם אם תהיה רגלי, גם אם תהיה רכוב, אז אולי סה"כ תטחן במידה שונה. העבודה ברכוב גם כן איכותית. אה, ומה שלא תעשה אל תגיע לגדוד צפון ("שחף"). 3 שנים שם דפקו לי ת'מוח, אבל אולי 3 שנים בכל גזרה יכולים לדפוק לבנאדם ת'מוח... בכל מקרה, בהצלחה בגיוס ובשירות, בעיקר אל תיקח שום דבר קשה בטירונות, זה נועד לשבור אותך. תשקיע אבל אל תהיה צהוב, ויהיה לך כיף.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר