24-02-2009, 12:27
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
1. תהיה לכם קליטה רפואית בטרום טירונות,כלומר כל אחד מכם יבוא ויראה רופא בבסיס הטירונות עוד לפני תחילת הטירונות עצמה. הרופא מסתכל על הסעיפים בפרופיל,ונותן אוטומטית פטורים בהתאם. אם תרגיש שזה לא מספיק,אתה יכול לפנות לחופ"ל במהלך הטירונות.
2.הפרוצדורה היא כזו: תביא איתך לטירונות מרשם מנוירולוג שממליץ על ריזאלט,לך איתו לקליטה הרפואית,תסביר לרופא שאתה לוקח את הכדורים באופן קבוע,ומן הסתם תקבל מרשם במקום.את התרופה ניתן לקחת בהצגת המרשם ובלי תשלום בכל בתי המרקחת הצבאיים בארץ. חשוב להביא את המרשם מהנוירולוג,אחרת תצטרך קודם הפניה לנוירולוג צבאי.אם לרופא בקליטה לא היה זמן או משהו כזה,פנה לחופ"ל שיפנה אותך שוב לרופא לצורך קבלת המרשם.
בכל מקרה,מומלץ ביותר להכין כבר מעכשיו מלאי קטן של הכדורים שיספיק לך לחודש-חודשיים הראשונים,כי כל דבר בצבא נסחב קצת.
3.אתה דתי? נהדר,פתרת לעצמך הרבה בעיות בנושא זקן. תתחיל לגדל אותו כבר מעכשיו,בוא איתו לבקו"מ ולא תצטרך יותר להסביר כלום. בטירונות כשישאלו אותך,תגיד שאתה מגדל זקן מסיבה דתית וזהו. לא צריך לבקש אישורים מראש.
4.אם אני זוכר נכון,אתה יכול לבקש לעבור למחלקת בייני"ש בטירונות.כמובן שתישאר בצבא שנה וחצי אחרי שהם ישתחררו........לי אישית הציעו בטירונות לעבור למחלקת ביני"ש,ולא רציתי.
מעבר לזה,זו סוגיה מאד אינדיבידואלית. אין ספק שיותר קל להיות במחלקת ביני"ש מבחינת זמני תפילות מסודרים,מד"סים נפרדים,וכו',ובמחלקה רגילה תצטרך להבריז לכולם לתפילה בזמן מסדר בוקר,לקום חצי שעה מוקדם יותר כדי לסדר את הציוד שלך,להתפלל ערבית בשעת ט"ש,ולבצע משימות שהיו בתפילה,על זמנך החופשי. הצד השני הוא,שהגיע הזמן סוף סוף לצאת מהבועה אם תשאל אותי,חוויה מעצבת וחשובה. מה היתה ההחלטה שלי-כבר ראית קודם,ואני לא מתחרט עליה.
|